Přejít na obsah

El. ovládání oken - závady, nefunkčnost


foromen

Doporučené příspěvky

Tak už to snad mám v pořádku, oba přední spínače už mi chodí i s puštěnými světly. Dráty ve dveřích byly v pohodě, ve dveřích příkladné sucho, jen jsem důkladně očistil konektory spínačů a jejich svorkovnice (na pinech spínačů byla trocha nějakého zašedlého čehosi), opakovaně jsem pak svokrovnice zastrčil a zase vyndal do konektorů, profouknul a pomohlo to - ještě před odepnutím to nefungovalo, po vyčištění bez jediného zaváhání... Tak snad to už bude dobré...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte ,jsem tady nový.Na mém Roomsteru RV.2014 Ambiente, 6 let staré se samo od sebe přes nos pootevře okno spolujezdce.

Už se dříve stalo,že i obě boční pravé tak do 1/3 .

Na dálku ovladačem ho zase zavřu.Stalo se to vícekrát,samozřejmě mě to vyhukalo,jakto že sem nezavřel okna. A ono si to dělá samo. 

Zatím je vše od nova původní.(mělo by).

Nechápu,když by neměly být proudy ve dveřích,když auto není zaplé.

Na co se mám zaměřit?

Díky,Mirek.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý večer. U F2 2009, všechny okna v elektrice, od řidiče jde stahovat jen řidičovo okno, zbytek oken nejde stáhnout ani ovládáním přímo na jednotlivých dveřích. Z venku klíčkem okna nestáhnu a ani nezavřu. Pokud vyndám obě pojistky stahování oken a vrátím je zpět okna u spolujezdce a vzadu jdou ovládat ovládáním přímo na dveřích i když neni klíček v zapalování. U řidiče neni po vytažení a vrácení pojistek žádná změna ( jde jen řidičovo). Po cca 10minutách se však vše vrátí do starých kolejí a jde jen řidičovo okno. Ovládač u řidiče jsem měl venku. Kontakty byli čisté. Za každou radu budu vděčný.

Editováno: , autor: stoupa1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím,mám podobný problém ako v príspevku kúsok nad mojím.Všetky okná v elektrike,y vodičovej stranz ide stiahnuť iba vodičove okno,ostatné nejdú.

-kontrola poistiek,ok

-podržaním klúča v zámku pri odomknutí idú okná dole,pri podržaní v zámku pri zamykaní idú hore

-z vodičových spínačov ide iba okno vodiča

-z ostatných spínačov solo idú okná ok

-niekoľkokrát otvorenie a zatvorenie dverí pre overenie nalomených káblov.

 

Tým som vylúčil,poistky,nalomené káble,motorčeky,mechanizmi vo dverách.

 

Kde može byť problém?,podľa toho čo som vyskúšal mi to vychádza na ten združení spínač vo vodičových dverách.

 

Skúste poradiť a ešte ako ho vyberiem,ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som to znova vyskúšal a zasa to nešlo, nešlo kľúčom okná dolu ani hore,od vodicovej strany ide iba vodičovi okno,to funguje stále, ostatné nejdú ani od vodiča ani v sólo dverovych,po vybratí poistiek a vrátení ich späť na vodicovej strane iba vodicovo no v dverách sólo už idú,no po čase zase ako pred vybratim poistiek,žeby RJ dverí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, rád bych vyřešil nekonečný příběh s nefunkčními okny, momentálně to funguje hodně specificky. Okno u spolujezdce funguje, ale řidičovo jde jen dolů a to ještě přerušovaně. Nahoru se následně ozývá klepání a okno skáče po milimetru a ignoruje koncovou polohu. Jako by tam byl nějaký opotřebovaný mechanismus. Poznává někdo prosím ten projev?

Laický tip:

- kabely (ale nezdá se, že by byly KO, a spíš bych čekal, že okno ani nepojede)

- motorek oken (skoro od nova zlobí komfortní funkce)

- stahovačka (zlikvidovaná vadami ŘJ)

Editováno: , autor: Twisted
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím

 

fabia 2 - okno na šoférovej strane ide ťažko hore, občas sa zasekne vráti naspäť - akoby tam niečo občas škrípalo. Sťahovanie Dole ide v pohode. Myslíte si to že je to skôr motorček alebo je ten systém sťahovania? Ak dám dole tapecírung dverí dá sa to nejak zistiť čo je zlé či motor alebo mechanika sťahovania?

 

ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Ahoj všem,

 

přečetl jsem si plno závad o stahování oken, ale konkrétně jsem nenašel ten problém co mám já. Poradíte někdo prosím?

 

Mám Fabii combi 2 1.4 63kW /2011/

Stáhování okna u řidiče funguje celkem normálně, až na to že nejde ovládat klíčem při zamykáni - to ani nevadí. Horší je to s oknem u spolujezdce. Toto okno nefunguje vůbec. Kontroloval jsem dráty, pojistky, vše v pohodě. Mám ale vyzkoušeno, že když odpojím baterku, nebo stačí vyndat pojistky od oken - okno u spojezdce se rozběhne. Nefunguje na něm automatický dojezd a nejde ovládat od řidiče. To bych ještě přežil. Ale zase opět samo přestane fungovat cca za 20min (a je jedno jestli auto jede nebo stojí)

 

Poradíte?

Může to být motůrek u spolujezdce? Nerad bych ho kupoval a zjistil, že to tím není :-)

 

Díky moc

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řídící jednotky oken spolu nekomunikují. To se děje přes šedo/bílý vodič u každého motorku. Nejspíš je jako vždy přerušený v průchodce dveří. Nejspíše u řidiče, které jsou nejvíc používané.

Opravdu si kontroloval dráty, i v průchodkách do dveří?

Jinak by mohla být vada v komunikaci jak u motorku řidiče, tak spolujezdce, pokud by vedení bylo v pořádku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli dobře vidím, na tom obrázku, tak adeptů na přerušení je tam více. Zatím jen popraskané izolace. Myslím, že by stálo za to, vyměnit kabeláž celou. Bylo by nepříjemné, až přestanou fungovat zámky.

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j0971120bg-svazek-kabelu-prednich-dveri-skoda-29353.html

Když se jim v objednávce pošle VIN, tak vyberou tu správnou. Sám jsem to absolvoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píšeš, kabeláž přerušena není, ale je popraskaná izolace. Díky za odkaz.

 

Ještě bych měl jeden takovej dotaz mimo - nemáš zkušenosti s doděláním dálkového centrálního odemykání? Mám centrál pouze přes klíček. Popřípadě pošleš odkaz na nějaký úplně obyčejný, který si dokážu sám zapojit? 

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originální dálkové je určitě nejlepší. Otevírám a zavírám s ním okna, otevřu předem když je rozpálené na slunci (mám i zadní v elektrice), taky s ním otevírám kufr bez odemknutí celého auta - dobré při ukládání nákupu. Ale to by se asi musela měnit hlavní ŘJ.

Pak jsou nějaké univerzální, ale nemám teď zkušenost. Kdysi jsem si na Feldu dodělával Jablotron. Fungoval dobře a montažní popis taky ušel.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
V 29. 6. 2023 na 9:59, babi.michal napsal:

Takže ještě jednou jsem zkontroloval kabeláž. Byla přerušena ještě na jednom místě. Nyní opraveno a funguje naprosto vše, včetně ovládání přes klíček. Moc děkuji JiPol57 za rady a vysvětlení.

Jakým způsobem jsi svazek opravoval? Čeká mě to asi taky u autě v rodině. Zatím pomohlo vyjmutí pojistky 52 a opětovné nastavení dojezdů. Ale po cca 100km jízdy opět okno spolujezdce nereaguje. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kontrola svazku v pravých dveřích nic neobjevila. Ale levé řidičovy dveře, tam byla izolace prasklá u šesti vodičů, z toho k oknům tři: T28a/16, 24 a 25. T28a/13 je vyhřívání zrcátka řidiče, T28a/4 a 23 od centrálního zamykání. Šedobílý vodič T28a/5 a T28b/5 propojení 

dveří s LIN je v pořádku, tak uvidíme.

Opraveno mačkacími spojkami se smršťovací dutinkou s lepidlem https://www.autokabel.cz/kabelova-spojka-cervena-smrstovaci-do-15-mmhttps://www.autokabel.cz/kabelova-spojka-bila-smrstovaci-do-05-mm

IMG_20231104_141958.thumb.jpg.55e879960ebde5db9638c5251be0e71f.jpgIMG_20231104_142521.thumb.jpg.d51fa8104c010a2c2a44ddac697ee6b8.jpgIMG_20231104_152238.thumb.jpg.5cafb4fb09ce49c58453ae9397566eb5.jpg

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj. Obracím se na vás s prosbou o dobrou radu. F2 r.v.07 před FL, centrál jen na klíč. Umřela mi jednotka u řidiče pro stahování/zamykání s číslem 6Y2 959 802. Svazek LP dveří komplet nový, tam problém není.

Vzhledem ke stáří nelze již nový díl či druhovýroba koupit. Nemá někdo zkušenost např s náhradou pod jiným číslem (novější ročník)?

Předem díky za odpovědi a nápady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...