Přejít na obsah

hluk od podvozku


Petr2212

Doporučené příspěvky

Ahoj, od samotného začátku se nám na autě ozývá zvláštní zvuk při průjezdu levotočivou zatáčkou nebo při průjezdu kruhákem. Kdybych to měl přirovnat, tak je to zvuk podobný, jako když na staré škodovce odcházelo ložisko v kole. Jakmile se vůz narovná všechny zvuky zmizí a vše je ok. V servisu mi řekli, že to mám sledovat a je pravda, že žádné zhoršení, ale eni zlepšení se nedostavuje. Teď budu přezouvat, tak ještě kouknu, jestli není něco s krycím plechem za brzdou, ale na to moc nesázím. Neáte někdo zkušenost nebo poznatky co by to mohlo být ??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Renek1  začínám se postupně přiklánět také k jiné variantě než k nápravě, protože hluk je patrný i při sebemenší levotočivé zatáčce a přijde mi to, že se to nepatrně zhoršuje. Plánuji návštěvu servisu tak uvidíme. Pokud by měl někdo podobnou zkušenost za každou informaci budu rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

vado 75 - ano takto se to projevuje - uváděl jsem hluk od zadní nápravy, ale jak se to v autě rozkládá, může to být klidně odpředu.  Napadl mě i posilovač řízení, ale při natočení volantu "na sucho" se zapnutým motorem, ale  bez jízdy se žádný hluk neozve. Tak jak píšeš ty i při mírném natočení volantu vlevo a při současném záběru se tento hluk ozývá. Stejně tak je zajímavé, že se hluk neozvě v případě, kdy jsou kola při jízdě v pravém rejdu a po odbočení necháš svévolně kola narovnat, tedy volant sám točí do leva na bod "0"  ovšem i mírný pohyb z tohoto bodu "0" do leva je důvodem ke zvuku.    No uvidíme co servis :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím teď přesné uspořádání pohonu,

řekl bych, že to bude dělat přední diferencial v případě rozdělování momentu jednak mezi přední kola v rejdu, kdy každé přenáší jiný moment a přenosem na zadek.

Na novém tiguanu DSG 4x4 mi to taky dělá (pokud teda myslíme stejný zvuk), a dělá to i na starší A6 co ji sleduji tj. nějakých 100 tis.km, dělalo to i na SII 4x4 DSG. Takže bych to neviděl jako závadu.

Ale zkuste servis, co na to řeknou.

Editováno: , autor: Lancelot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahoj tak dnes návštěva servisu - začalo to optimisticky "nešla elektřina" a všichni byli vyplašený jako blázen - když nejde elektřina tak se tenhle stát rozloží :-) :-)  

Každopádně trval jsem na svém a vyžádal si technika - přišel "reklamační technik" a s ním i člověk co je na dílně odpovědný za reklamační opravy.  Největší problém je v tom, najít v Liberci nějaký kousek silnice, kde by bylo možné hluk "předvést" na těch dírách to fakt nejde :-)   Než jsme dojeli na rozlehlé parkoviště povedlo se mi několikrát vyprodukovat hluk o který se jedná a reakce byla taková, že vlastně nic neslyší, asi máme citlivé uši nebo že to jsou gumy atp.

Nu což taky nejsem z másla a trval si na svém - na parkovišti už to bylo neoddiskutovatelné a nepatřičné hluky potvrdili oba pánové. Při dalším zkoušení se shodli na tom, že stejný zvuk, avšak v daleko menší míře je slyšet i při otočení volantem doprava (ten jsem doposud nezaznamenal ani já ani nikdo další) a co bylo zajímavé, tak se tento hluk ozývá i při jízdě, kdy zařadím neutrál a auto nechám jet samozřejmě s natočením volantu vlevo.  Tudíž problém se podařilo prokázat (každý ví jak je to mnohdy složité).

Po cestě zpět se bavíme a já upozorňuji na to, že se mi samovolně a bez jakého koliv přičinění rosvící výstražný symbol upozorňující na možnou srážku ( na přístrojovce se rozsvítí a rozpípá červené auto které má na všechny strany čáry upozorňující na možnou srážku)  Samozřejmě se dozvím, že je to normální a v pořádku, protože auto hlídá chodce, auta či překážky  tak že vše cajk !! 

Říkám tedy technikovi, že mu děkuji za popis této funkce, ale pokud jedu po dálnici, kde není nikde nikdo, nebo po městě  nebo v lese a nikoho nepotkávám či nemíjím a začne to na mě řvát a blikat tak je asi něco špatně :-)   tak prý aha a kolikrát se vám to už stalo – asi tak 100x za dva měsíce co mám auto  :-)   

Jsme zpět v servisu – elektřina stejně nejde, ale domluvili jsme se – záhadný zvuk / hluk slyšeli a neví co to je a je tudíž zbytečné tam auto nechávat a něco dál zkoušet – zítra odchází info do škodovky, kde buďto přijde odpověď co to může být (pokud už se s tím setkali) nebo přijedou auto si půjčí a budou zkoumat  :-)

Rozsvícení upozornění bude řešeno načtením kompletních informací z vozidla a odesláním do škodovky ke zjištění příčiny, každopádně mi bylo sděleno, že by to mohl dělat plast na senzoru, který se v určité době dodával a prokazatelně byl nějak špatný a škodovka jej mění :-)

No a když už jsme byli u toho tak říkám, jak jsem zklamaný barvou ( vytřeštěné oči – prý proč je nádherná!!) nádherná je, ale odražená barva velikosti nehtu u palce na plastovém dílu mezi předními dveřmi a zástěrkou je doslova odrovnala, stejně tak množství odraženin po kamíncích na přední části vozu. Zde mě velmi mile překvapilo, jak to začali oba pánové aktivně řešit (čistit, fotit, měřit sílu barvy atp) a zcela nepokrytě byli dost rozmrzelý, jak málo ten lak vydrží – prý to budou řešit jako reklamaci s ostatními výše popsanými neduhy.

Tak že na závěr (omlouvám se za slohové cvičení) po počátečních drobných neshodách jsem prokázal vše co jsem potřeboval a ze strany servisu bylo vše potvrzeno a tak budeme zase chvíli čekat – o výsledku budu informovat . Příjemné překvapení  z chování obou techniků - uvidíme co dál :-) :-)

Každopádně jedna perlička - když už se mě po asi 123 ptal, jestli je auto nové !!  tak jsem se zeptal, jestli chce vidět rodný list, neboť právě dnes má dvouměsíční narozeniny a tak se domnívám, že je asi ještě nové  :-) :-)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj tak posílám aktuální informaci - závada odstraněna žádné zvuky při levém rejdu tudíž v tomto případě 100% spokojenost. Dle informací od technika bylo měněno "levé lůžko na převodovce" (osobně tomu nerozumím, tak papouškuji co jsem se dozvěděl)  Tak že v tomto případě hotovo, ale aby nebylo vše tak krásné, mám pocit, že se uvedený zvuk "přesunul" do příčného směru při rozjezdu a nižšími převodovými  stupni "nechci malovat čerta na zeď, ale ten pocit začíná být dost reálný" tak jako tak upozornil jsem na tento stav servis a jsme domluveni, že to budou řešit následně ( auto teď nuně potřebuji, tak si nemůžu dovolit to tam nechat)  Snad tato rada někomu pomůže :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, přidávám svou zkušenost se stejným problémem: mám Kodiaq (2.0 TDI 140kW 4x4) od března, po necelých 6-ti tis.km se mi při průjezdu nejprve levotočivou, pak i pravotočivou zatáčkou začal ozývat hluk od přední nápravy. 1.6. jsem s tím zajel do servisu (Samohýl, Olomouc), když jsem dohnal garančního technika Škody, tak jsme se projeli a sepsali hlášení do Ml.Boleslavi. Dnes (4.6.) jsem volal na výsledek, podle techniků přímo ze Škodovky se s tím už setkali a - zatím neověřeným - postupem nápravy je výměna lůžka převodovky, ať už je to cokoli. Definitivní řešení problému prý zatím neznají. Objednali náhradní, po výměně budu referovat.

Jako problém do budoucna vidím jednak stejný problém na druhé straně (musím nejprve ověřit, že výměna na levé straně pomůže, než se pustí do výměny na straně pravé - zbytečné prodlevy a cesty do servisu) a druhak je otázka, jak moc definitivní řešení to bude; nerad bych tam jezdil každých 6-tis. km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

TomiTT - protože jsem řešil tento problém (a zakládal toto vlákno) dovoluji si tě poprosit o následující.  Než povezeš auto na opravu zkus se zaměřit na hluk od převodovky v přímém směru res. na hluk, který se neozývá při zatáčení a je důvodem reklamace. Ze své zkušenosti musím říci, že oprava se zdařila a hluk odezněl, nicméně mám pocit jako kdyby se tento hluk přesunul právě do přímého směru a ozývá se při nižších otáčkách a nižším řazeném stupni. Možná jsem si toho předtím nevšiml, neboť mě vadil ten zvuk při zatáčení, ale nějak se mi to nelíbí. Pokud je to tedy možné zkus toto pozorovat a pak dát vědět, zda máš stejnou zkušenost - díky za případnou pomoc s poskytnutím informace PD

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

s autem jsem byl v servisu 8.6., takže teď to již neporovnám. Po technické stránce mi měnili konzoli, která drží převodovku + 2 silentbloky. Zároveň s tím posunuli převodovku asi o 1/2cm dopředu a vystředili ji (hluk údajně způsobovalo právě excentrické uložení převodovky vůči poloosám přední nápravy).

Co se týče hluku v přímém směru po opravě, mám podobný pocit, jako Ty, nicméně objektivně vzato nejsem schopen prokázat, že je vyšší, než u jiných Kodiaků, tj. je to pouze subjektivní. Celkem určitě je nižší, než před opravou při zatáčkách, ale bude-li se zhoršovat stejným tempem, tak to jistě bude velmi brzy markantní. O víkendu máme firemní sraz, kde těch Kodiaků bude 5, tak se svezu i v jiném a zkusím hluk srovnat.

Ozvu se opět po víkendu.

Tom 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím po víkendu,

ano, jedná se o problém převodovky, nicméně původní problém (hluk při průjezdu zatáčkou) opravdu existuje a řeší jej výměna uložení převodovky. Po vyřešení tohoto problému se mi začal projevovat hluk od převodovky, konkrétně při zátahu a ve specifickém pásmu otáček (1500-2000ot./min); při větší zátěži není převodovka přes hluk od motoru slyšet. Ideální je tedy mírný kopec a rychlosti 80-100km/hod, popř. si manuálně podřadit tak, abyste se dostali na uvedené otáčky. O víkendu mi kamarád z firmy půjčil svého Kodiaka (stejná motorizace) a v na identické trase (projel jsem ji během 10 minut oběma auty) jsem i v jeho autě slyšel ve stejných otáčkách podobný zvuk, jen s nižší intenzitou. Tj. patrně se nejedná o ad-hoc problém několika kusů.

Jak budu mít čas, zajedu s tím do servisu a dám vědět. Minimálně bude dobré problém ve Škodovce zaevidovat, ať mají lepší představu o jeho rozsahu.

Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V ‎18‎.‎06‎.‎2018 na 17:49, stepanlu napsal:

Mám najeto 800 km, stejný problém. V příštích třech týdnech budu hodně cestovat (cca 4tis km), budu to sledovat.

Teď najeto přesně 10tis km. Ještě jsem to nereklamoval, určitě se to nezhoršuje. Ale v servisu se každopádně zeptám, jestli mají nějaké informace....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...