Přejít na obsah

Roztrhané hadičky


Nesbin

Doporučené příspěvky

Caute, mám celkom vážny problém. Sám o sebe by to možno nebol taký problém, ale mám to 200km domov a je sviatok tak seevisy sú zatvorené 

 

Za posledné 2 týždne som spravil skoro 2000km bez problémov, dnes ráno som naštartoval auto a po chvíli mi začala blikať kontrolka žhavenia. Za chvíľu mi začala svietiť aj kontrolka motora. Auto ma 90000km a dokonca 4.4. Som objednaný na pravidelný servis. Ide to, že po kontrole motora som našiel prerušené hadičky. Niesom expert nepoznám dieselové ani škodováckej motory ale pripadá mi to ako prísun vzduchu, myslím si to aj preto, že odtial nič netečie (no shit Sherlock)len neviem odkiaľ kam ten vzduch ide. Prikladám fotky. Dá sa to dočasne spraviť tak že by som to poriadne oblepil páskou aby som došiel domov? Zajtra cestujem spať a odťahovka je smáď úplne najposlednejšia možnosť, pri najhoršom by som išiel miesto 2 hodín 4?5?6? hodín, samozrejme ak by to bolo bezpečné. Poraďte prosim. Prikladám fotky samozrejme.

A9B2880B-FF8A-49ED-A684-E81E6A44C0FE.jpeg

335D1BFF-DD58-4F9D-91AC-0266B842DA13.jpeg

31171FD7-2CC7-4D91-9733-86D335C449C2.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úprimne niesom si istý, je to firemné cez operák...Chcel by som to zatiaľ dať dorhomady takto. Skúšal som hadičky po naštartovaní jedna nadávala vzduch a po chvíli prestala, nehrozí že by sa prehrial motor? Zajtra vyhľadám mechanik, len na dnes to potrebujem spojazdniť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A too núdzového režimu sa nezbavim? To len v servise musia vyresetovat?

 

e: Ok, takze po spojení a zaistení hadičiek sa núdzový režim vypol a svieti už len kontrolka motora, a auto ide normálne.

Editováno: , autor: Nesbin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napadlo ma to tiež, ale čo im pre boha na tom chuti? To nepochopím.....u nás si niektorí dali namontovať ten plašič, ale ja väčšinou neparkujem nikde kde by sa vyskytovali tak som to neriešil, to zrovna len dnes parkujem pri roli keď som 200km od domu:wacko:

Editováno: , autor: Nesbin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak doslo aj na mna a navsteva v motorovom priestore si zobrala so sebou aj kus podtlakovej hadice. Zabudol som zapnut odpudzovac a tak to aj skoncilo. :D Oprava ala McGyver pomocou striebornej zazracnej pasky a trubicky z pera.

 

Ako velmi zlozita je vymena tychto hadic? Treba aj nejake specialne nacinie, co sa tyka podtlaku alebo pri tomto ukone to nie je potrebne? Dakujem

 

 

20191110_091216965_iOS.jpg

Editováno: , autor: misor1994
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
V 30. 3. 2018 na 18:26, Host Ulipek napsal:

Vysledek hlodavcu.. ;) Mam vzdy rezervni v aute kdyby nahodou.. V servise je menime tak 2-3x tydne.. :D 

Zdravím. Mohol by som Vás poprosiť o rozmery tých hadíc pre Octavia 3, 2.0 TDi, 110 kW.

Tiež by som ich hodil do auta, pre každý prípad.

Ďakujem.

Editováno: , autor: Pavol S.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Dlužím mnohým přispěvatelům za cenné rady, tak snad pomohu svým příspěvkem někomu dalšímu...
V motorovém prostoru jsem viděl před cca 3 týdny stopy. Malá kočka nebo kuna, řekl jsem si. Žádné poškození nebylo zběžným pohledem vidět. Před týdne byla na krytu motoru trocha zrnek písku, zřejmě ze srsti nebo z tlapek chlupátého záškodníka. Hadičky, elektrické vedení na první pohled v pohodě. 
Před 4 dny se ráno rozsvvítila kontrolka žhavení a hláška na displeji - závada systému start/stop. Otáčky max, 3000. Odpoledne bez bez problému. To se opakovalo až do čtvrtka. 
Dnes je pátek a pořádně jsem to za světla povytahoval a zkontroloval. Na 2 hadičkách ze spodní části dírky, asi jak ta potvora chlupatá ochutnávala. Provizorně zalepeno a chyba nevyskakuje. Teď budu hledat hadičky, protože bych to raději vyměnil za pár stovek, než kupovat originální díl (04L131051C) za cca 1000 Kč bez poštovného. Budu mít hadičku do zálohy.
Už mám v motoru v punčoše dva balíčky mužských krátkých vlasů od kadeřnice a postříkám to ještě sprejem na kuny. Koupený sprej je lepkavá hmota, která jim nemá chutnat, tak pozor ať si nazalepíte takovým sprejem motor. Nemusí takový sprej být nutně pachový odpuzovač. 
Vnější průměr hadičky je 8 mm a vnitřní 4 mm.

FOTO ZDE:
https://uloz.to/tamhle/BNCFGCe3ktLh/name/Nahrano-24-2-2023-v-16-27-58?view=gallery%26sort=exif_date&lightbox=9Z50wFPRxN6B#!ZJWvLmR2A2L2LwV0AmV1ZwSvMJEyL2uZqTgzpUMWFI91JwSwZN==

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Roztrhané hadičky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...