Přejít na obsah

Hodnota palubniho napeti


Novacek01

Doporučené příspěvky

Je to primo osvetleni v kufru. Je tam jedno svetlo a to kdyz rozdelas tak je uvnitr dioda a zarovka v serii. No tak sem si prepl multimetr na mereni stridaveho napeti a nameril sem 24V. Do kufru sem si pridaval led osvetleni. Uz to tam mam. Nechtel sem strihat konektor tak sem do stavajiciho svetla pripajel malej kabel a to led svetlo pripojil zase v serii s diodou nezavislou na te co je v tom svetle v kufru a je to ok. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Novacek01 napsal:

Cau, dneska sem zkousel zmerit na svetle v kufru napeti. Pri mereni SS napeti sem nameri 12V. Pri mereni stridaveho sem nameril 24V. Je tedy potreba pripojit diodu pro usmerneni  v serii k tomu, abych dostal 12v a neposkodil tak zarizeni pripojene k palubni siti? 

 

Proc meris stridavej proud v aute ? V aute je snad jen stejnosmerny ne ?

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak moje hloupost. Sypu si popel na hlavu... Ano vim k cemu vsemu se diody pouzivaji a v prvni rade me ale napadlo usmerneni i kdyz je palubni sit SS 12V :/  Navic sem cekal, ze v multimetru bude mustek pro usmerneni jako je treba tady na obrazku https://cs.wikipedia.org/wiki/Usměrňovací_můstek#/media/File:Diodebridge-eng.gif kde by melo byt napeti na vystupu porad 12V pri mereni SS. Takhle tam jsou snad dva a napeti se scita (asi). Tak se jeste jednou omlouvam.

Editováno: , autor: Novacek01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...