Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ahoj,

u mého Superbu III je jenom elektronická servisní knížka. Soused má malý autoservis a stará se mi o auta a mám s ním jenom ty nejlepší zkušenosti.  Tvrdí mi, že nemá možnost provést zápis do elektronické servisní knížky a papírovou nemám. 

Jak tady již dříve někdo uváděl, dá se koupit v autorizovaném servisu? Pokud tam pro ni půjdu, abych nevypadal za úplného blbce...

Editováno: , autor: Standa 1
zapomněl jsem zadat upozornění na odpovědi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem si vždycky všechny papírové protokoly a faktury od servisu (autorizovaného) schovával právě kvůli tomu, že ne všichni těm papírovým knížkám věřili. Faktura/číslo zakázky už se tak lehce zfalšovat nedá. Nedávno jsem potřeboval něco upravit v původní faktuře v autorizáku a nešlo to, systém změny nedovolí, museli udělat dobropis a novou fakturu, ani storno faktury nešlo. Ale to může být až v poslední době. Jinak dneska v době el.knížky vidím servisní historii (garančky) v aplikaci Škoda Connect/My Škoda (je tam název servisu, počet km, datum a číslo zakázky)

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto mám ve firmě, takže všechny faktury jsou v účetnictví... 

No a co se týče toho, jak jsi popisoval opravy faktury, možná je nepustil účetní systém nebo daňové předpisy.

Faktury jsou v Kontrolním hlášení, takže jiná forma opravy, než je daňový dobropis je poměrně těžko realizovatelná.

Navíc, až bude od 1.5.2020 EET, tak jakékoliv opravy dokladů bude ještě více komplikované...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Cosby psal že do ErWin jde zapsat servisní záznam zdarma, ale koukám tam a všechno je zpoplatněno, resp. ani tam variantu zápisu záznamu vůbec nevidím. Tušíte prosím někdo, jak je to nyní? Jak si malý auto opravce (nikoliv já) zajistí možnost zápis provést?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím pánové teď jsem na tím také bádal, protože nemám rád předražené aut. servisy, a dělám si servis vesměs sám tak jsem si chtěl vést elektronickoi servisku na OCTAVII3, ale na tom Erwinu to jde všechno zapsat, ale jen pro vlastní potřebu. Ostatní ten zápis nevidí. Prý bych si tam musel něco koupit nějakou licenci... Tak to funguje i u autorizovaných ale ti mají něco jiného lehce a musí platit poplatky ŠKODOVCE zase za to... takže tak je to prý no, kdyby někdo věděl jak to obejít sem s tím :)

Editováno: , autor: Bonek007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hlavní důvod pro tam není serviska je, aby zákazníky co nejvíc uvázali u originálního servisu. Dřív to bylo jednoduché - člověk si přečetl kdy co vyměnit a kde co si vyměnil doma. Ale dnes? V návodu je napsáno kontaktujte originální servis. To je jak olej. Před pár dny jsem ho potřeboval doplnit a tak jsem otevřel návod k obsluze. No a tak jsem se dočetl jen "Specifikace: Správnou specifikaci motorového oleje pro Váš vůz zjistíte v odborném servisu.". Mohlo tam být napsáno 0W20 VW 508.00/509.00, ale to by nemohli škubat zákazníky. Tak jsem tedy zajel do servisu v Havlíčkově Brodě (není to můj domácí servis) a tam si řekli za 1l něco k absurdním 800Kč (už nevím přesně). Řekl jsem jim, že na to můžou zapomenout, pohledal jsem a zjistil, že na internetu koupím kolem 1000kč pětilitrovku. A tohle je stejné. Auto prostě napíše "Jeďte do servisu" a člověk prostě vůbec neví, proč na tu prohlídku vlastně jede a co tam budou s autem všechno dělat.

 

Proto nedávají servisní knížku.

Editováno: , autor: thejohndoe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 9 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...