Přejít na obsah

Reklamace


Kedarek1

Doporučené příspěvky

  • o 4 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Neriešili ste niekto problém s rezonujúcim sedadlom spolujazdca? Problém sa prejavuje na akýchkoľvek nerovnostiach. Pomáha jedine nastaviť väčší sklon operadla, držať operadlo rukou alebo tam posadiť spolucestujúceho. Rezonancia sa šíri približne od kolieska na nastavenie sklonu. Sedadlo je látkové mechanické.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak tento týden jsem byl na garančce po 3.letech. Začalo mírně zlobit startovací tlačítko - vyměněno druhý den na záruku. Dále problém s SD sloty u Amundsenu (občas problémy se čtením karet)- bude objednaná jednotka a provedena výměna. ŠA nechtěla ani žádný důkaz, tudíž borec v servisu říkal, že asi už ví, že se to stává. Další už 4 reklamace vypadávajících krytek isofixu na zadních sedadlech. Bude provedena kompletně výměna výplní sedaček (už po druhé) a nově i potahů (alcantara/kůže). Předběžně jsem se domluvil na konec září, snad do té doby vše dorazí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Tak jsem byl před 14 dny na výměně jednotky pro čtení karet + přehrání sw Amundsena. Zatím v pořádku.

Nicméně po výměně výplní a potahů zadních sedáků kvůli krytkám isofix se podařilo závadu odstranit napůl. Pravé sedadlo OK, levé, kde zrovna dávám sedačku opět nedrží. Nechápu to, servis už taky neví co s tím. Takže 4x oprava stejného problému a výsledek je poloviční. Servis to vzdává, já zatím ne. Na lince péče o zákazníky mi bylo sděleno, že pokud je servis v koncích, má si o radu požádat ŠA, to mě pobavilo, protože všechny postupy dělá servis po konzultaci. Takže budu čekat co se bude dít v dalším kroku...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Při garančce nahlášena vada předních světlometů. Přišel jsem na to náhodně nedávno při svitu slunce na přední světlomet, když jsem si všimnul lehkého mléčného zabarvení krycího plastu v určitých místech. Pokud na světlomet nesvítí nebo nesvítí světla není nic vidět a plast je čirý a průhledný. Při svitu Led je vidět jakoby "naleptání/připečení" něčeho z vnitřní strany. Teď čekám na vyjádření ŠA. Auto MR2018 najeto 27 tkm.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Světla vyměněna na záruku. Teď ještě čekám na výměnu ocu jednotky (během 3 let už podruhé), před měsícem přestal fungovat Car Connect, teda prvně nechodil, zmizela i ikona vozu na infotainmentu. Napoprvé přehrána jednotka - symbol se objevil, nicméně data se odeslala jen po zastavení a vypnutí zapalování. Dál už aktualizace stavu auta nechodila. Řešil jsem s podporou, dokonce mi nabídli zdarma 3 měsíční prodloužení platnosti. Sice to není moc, když to měsíc nechodí, ale alespoň se nefunkčností placené služby někdo zajímá.

A moje noční můra - vypadávání krytek isofix postoupilo konečně asi do závěrečného levelu, vůz bude odvezen do Boleslavy k odborníkům. Tak na to jsem zvědav.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Moje poslední reklamace dopadly následovně: po týdnu v MB kam bylo auto odvezeno, světe div se opravili vypadávající krytky isofixů tak, že opravdu kompletně drží i rámečky a nic nevypadává. Nevím jak to dokázali, ale prý to ladili s dodavatelem sedadel a opravdu to tam drží docela pevně. Sláva, po 3 letech!

Co se týče Car Connectu, tak auto bylo v servisu měsíc! Naštěstí mi nechali náhradní vůz, tak mě to moc neomezovalo. No nicméně závada nebyla v autě jako takovém i když se tak řešila. Servis 3x měnil na žádost ŠA Ocu jednotky, vždy se čekalo i třeba týden na další postup ze strany automobilky. Nakonec to skončilo SW opravou profilu auta v samotném Car Connectu (asi nějaká poškozená databáze) a najednou vše chodí jak má. Doufám, že další závady už snad nebudou...  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Tak jsem v rámci garančky po 4.letech nahlásil opět vrzající a rozpadající se madla. U řidiče se mi při zavírání dveří dělá mezera v tom spoji v madle a občas to i vyskočí, že vidím i dráty elektroinstalace a vržou tlačítka stahování oken a dětské pojistky (asi to s tím souvisí). Jinak madla vržou všude a je vidět, že se rovněž pomalu od sebe ty dvě části oddělují. Když jsem vrzající madla totiž reklamoval kdysi podruhé tak servis pouze na doporučení automobilky napatlal ty spoje tou jejich "vazelínou" na vrzající plasty. Nějakou dobu to bylo v pohodě, nicméně ty spoje u sebe už tolik nedržely jak u nových. Dále jsem nahlásil odlepující se chromový rámeček na levém bočním okénku u C sloupku - od začátku to nedrželo úplně perfektně a byla tam škvíra, která se zvětšovala jak tam leze prach apod. Nyní je odlepeno už tak 15-20 cm lišty - bude řešeno výměnou celého okna, což se mi teda moc nelíbí, ale bohužel je to celé jeden celek. Když jsme se bavili o jiném způsobu, tak by to servis přilepil lepidlem na okna a nebylo by to na záruku a další reklamace by nebyla uznána a neví jak by se to chovalo. Jelikož mi záruka končí koncem září a celé to okno stojí něco přes 5 tkč tak jsem si řekl, že to později když to nebude držet platit ze svého nehodlám. Objednal jsem se na začátek září.

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

 

Můj problém je, že auto táhne doprava ( ke krajnici ). Děje se to od nového auta, dnes mám auto tři měsíce a najeto cca 3000 km. Reklamováno a zatím stále nevyřešeno. Ani po dvou návštěvách autorizovaného servisu. Poprvé prý zkontrolovali geometrii a mírně srovnali volant. Nic se nezměnilo. Prý mám najet cca 1000 km aby si to sedlo. Bohužel, beze změny. Při druhé návštěvě stejného servisu ( mimochodem autosalonu kde jsem auto kupoval ), muselo auto u nich zůstat do druhého dne. Požadoval jsem po nich protokol od geometrie, který, mi byl vystaven. Byly mírně posunuty hodnoty i když byly a jsou stále v  zelených číslech a tolerancich. Byl mi narovnán volant, tentokrát skutečně. Nic méně auto stále na rovné cestě táhne doprava. Projeví se to tak, že když pustím volant na rovince, ujedu rovně cca 100 - 200 m a pak se auto začne pomalu sunout ke krajnici. Dělá to v rychlostech cca 80 a více km v hodině. Ve městě při pomalé rychlosti se to většinou neprojevuje. Také je to uhýbáni intenzivnější při jízdě pod plynem než když plyn pustím. Když jsem se ptal v pneuservise, říkali mi tam, že pokud dělali geometrii přední i zadní nápravy, což dělali, tak může být problém v pneumatice ( jsou také nové ). Následně jsem navštívil pneuservis, zkusili jsme prohodit kola mezi sebou a žádná změna. Přezuli jsme tedy na nové zimní pneumatiky. Po přezutí auto táhne doprava ještě intenzivněji. Stačí pod plynem cca 50 m a jsem v příkopě. Následně opět reklamace po třetí v autorizovaném servisu ( stále stejný servis ).  Vyzkoušeli stav jízdou a potvrdili mi, že auto opravdu táhne doprava, ale že si s tím již neví rady a musí kontaktovat Škodovku. Po třech týdnech v servisu a přeposílání si informací mezi Škodovkou a servisem, Škodovka prý prohlásila, že geometrie a ostatní je prý vpořádku. Garanční technik auto projel a stále táhne doprava. Prý budou požadovat příjezd technika ze Škodovky. Tak nevím co dál. ......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pneumatikách to může být. Až když jsem je hodil do popelnice, problémy s táhnutím doprava zmizely. Fabia II, pneu Semperit Speedgrip, takže směrový dezén, tedy nebylo možné prohodit strany (teda šlo by to na přezouvačce). Geometrie byla udělaná, gumy co 2 sezóny vyvážené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...