Přejít na obsah

Varovne svetlo predni dvere


MartinM_2013

Doporučené příspěvky

Zdravim, rad bych si dodelal varovne osvetleni prednich dveri. Momentalne je na spodni casti tapecu pouze odrazka a chtel bych, aby to svitilo jako u vyssi vybavy pri otevrenych dverich. Tahat kabelaz ze stropniho svetla skrz sloupky povazuji za nesmysl. Predpokladam, ze original zapojeni bude na ridici jednotku dveri. Prohledal jsem cele forum a podobne tema jsem nemohl najit a strejda google neustale vyhazuje zapojeni pouze pro O I. Byl by nekdo ochoten prozradit zapojeni techto dvou vodicu? Jedna se o OII FL, pouze predni stahovacky. Mnohokrat predem diky ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem prohledal internet a pokud jsem nehledal spatne, tak by to mel byt konektor 1J0 972 977 G a PINy do nej N  907 647.

Samostatne PINy se mi nepodarilo najit, pouze s kabelem 0.5m za castku, kterou nejsem ochoten akceptovat. Na vrakaci nabizeli pouze cely svazek dveri, coz bylo cenove opet naprosto mimo. Zkusim zitra autorizak, ale mam obavu, ze taky nepochodim ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V autorizaku ti to prodaji prave jen s tim kusem dratu. Nicmene ten drat ma piny na obou koncich a ty potrebujes jen 2 piny, takze ti staci jen jeden drat s pinama. Kdysi davno jsem ho kupoval, myslim za nejakych 70 Kc. Vyplati se ti kvuli stovce objizdet vrakoviste, elektra a travit tim hromadu casu?

 

Jinak jake piny tam patri nevim, ale pokud v autorizaku reknes, ze potrebujes ten kus dratu s pinama do RJ dveri, tak ti to dohledaji a prodaji. Pravdepodobne to ale nebudou mit skladem. Sezenou to vetsinou do druheho dne a zadny poplatek za dopravu neplatis.

 

Pokud jde o kodovani, mel bys to mit spravne. Proste to udelej podle te napovedy, ktera se zobrazi po kliknuti do pole s kodovanim...

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autorizak i vrakac mam pri ceste z prace, takze nastesti nemusim nikam zajizdet. V autorizaku jsem se na PINy ptal a neni problem objednat. Vzal jsem jich deset, snad to budou ty spravne :-))) . Nasledne napisu jak jsem s instalaci dopadl. Budu montovat upravene projektory LOGA na vozovku misto klasickych sviticich odrazek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objednaci cislo je presne to, na kterem jsme se shodli, viz. obrazek c.1

 

V projektoru jsem provedl dve upravy, obrazek c.2. Jelikoz ridici jednotka nema detekci praskle zarovky, tak jsem odstranil rezistor 390R, ktery byl umisten primo mezi napajecimi vodici. Diky teto uprave doslo k eliminaci nadmerneho tepla a snizeni odberu celeho projektoru na symbolickych 150mA. Druhou upravou byla vymena rezistoru 560R za 820R, aby se prodlouzila zivotnost LED, ktera osvetluje odrazku. Ve schematu je pred zarovkou usmernovaci dioda, tu neni potreba v tomto pripade osazovat do vedeni, protoze projektor obsahu klasicky usmernovaci mustek, ktery toto resi.

 

Na obrazku c.3 je videt na projektoru konektor pro pripojeni k RJ vozu dveri ridice.

 

Obrazek c.4 vyobrazuje konektor vedouci do RJ dveri spolujezdce. Pro osvetleni je potreba pripojit dva vodice, cerveny a modry. Modry vodic je - pol misto zemnici svorky. U projektoru diky osazenemu usmernovacimu mustku nezalezi na pripojene polarite, takze se nemusite obavat, ze projektor prepolujete. Nejde to ;-)

 

Nasledujici video ukazuje jak se dilo zdarilo...

Videoukazka LOGA ve dverich Skoda Octavia II FL

 

 

 

obr1.jpg

obr2.jpg

obr3.jpg

obr4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekna prace. :) Ale dovolil bych si rozporovat, ze RJ nema detekci praskle zarovky. Ta detekce tam je, jen se vadna zarovka nezobrazi v infotainmentu. V diagnostice se ale v RJ dveri zobrazi. 150 mA je podle mych mereni priblizne na rozmezi, kdy to neco zacne hlasit. Takze az casem uvidis, jestli se na diagnostice neco neobjevi. Ja k LEDce nakonec rezistor dal, protoze na diagnostice zadnou chybu mit nechci. :) (Jedine, ze by tu kontrolu v nejake verzi odstranili. Ja mam MR06 a chybu to hlasi. A nevim, proc by tu detekci odstranovali.)

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za upozorneni. Je pravdou, ze diagnostiku jsem uz nepripojoval, cekal jsem v pripade problemu oznameni na pristrojovce. Zitra na to mrknu jestli to chybu v diagnostice hlasi. Pokud ano, tak rezistor dam zpet, ale rozhodne ne ten samy, protoze infrateplomer hlasil 60°C, coz ve dverich nechci. Budu hledat hranici, kdy to hlaseni zmizi, abych teplo udrzel na co nejnizsi hodnote.

 

Jeste k memu predeslemu prispevku pridam jeden poznatek. Projekcni LED je vlozena v chladicim pouzdre, mezi LED a pouzdro doporucuji pridat v mirne vrstve teplovodivou pastu (co se pouziva na procesory v PC), aby prechod tepla na chladici plose byl co nejefektivnejsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Muze byt. Vypozoroval jsem, ze s vybitou baterkou muze zacit diagnostika chybu hlasit i kdyz ji drive nehlasila. Je to logicke, nizsi napeti, mensi proud, diagnostika reaguje... Ja nekolikrat vymenil LEDky az jsem jednou sehnal takove, ktere nehlasily chybu. Nejakou dobu jsem se radoval, potom prisla zima, ja jel nekolik kratkych tras ve meste a chyba tam naraz byla znova. Potom uz jsem rezignoval a dal tam paralelne 5W rezistor. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je misto zarovky LED s omezovacim / ochrannym odporem, tak se to tak bude chovat. V mem pripade je situace odlisna, protoze pro projektorovou LED je pouzity Step-down menic a jeho chovani je opacne. Se snizujicim se napetim svuj proud zveda. V tomto pripade bude zvednuti proudu zanedbatelne, ale k poklesu proudu by v zimnim obdobi nemelo dojit. Nicmene pokud po nejake dobe k chybove hlasce dojde (nevylucuji to, neznam presne hranici proudu pri ktere chyba vyskoci), tak to nejak poresim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...