Přejít na obsah

Koroze podvozku Roomster


vitezslav2

Doporučené příspěvky

Ahoj mám Roomster 1.4 63KW rv. 2008. Dneska jsem byl na technický a vyděl jsem auto zespodu. Skoro celej podvozek je rezavej jak liška, včetně ramen třmenů atd. Minulí týden jsem měnil výfuk střední + koncovej, kterej byl děravej jak cedník. Tu korozi podvozku mi napsal do závad. Doporučil mi, ať si udělám nástřik podvozku. Máte s tím někdo zkušenosti? Jak je možný, že 10 let starý auto takhle rezne? Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu korozi podvozku píšou do lehkých závad v podstatě automaticky,aniž by to auto viděli.Stačí jim,když vidí,že to auto je 10 let staré.Bylo by prostě divné,kdyby na takhle starém autě neobjevili nic.Nemusí tě to trápit.Podvozek jako takový je ošetřen dobře,pokud ho neodřeš o nějaký obrubník nebo spomalovací práh.To,co bývá rezavé,jsou nápravy,ramena,tlumiče,štíty brzd.To jednoduše spravíš v létě omytím,očištěním drátěným kartáčem a smirkovým papírem.Když si koupíš dva 400ml spreje s barvou na podvozky,na každou nápravu vystříkáš jeden,tak to bude zase jako nové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podvozek je chráněný bitumenovým nástřikem,pokud se někde neporuší a nedostane se pod něj voda,tak vydrží i sůl a nárazy kamínků.Pod podlahou je přes něj i plastový kryt. To,co rezaví,jsou ty nápravy,ty takhle chráněné z továrny nejsou.Na těch je mnohdy jen nějaká skladovací barva.Ty je nejlepší natřít nebo nastříkat dřív,než se vůbec nějaká koroze objeví.Případně je i vystříkat zevnitř tam,kde jsou v nich dutiny.Na brzdových bubnech je také jen šedá základovka.Jak vypadají po roce víme všichni...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může tam být nějaké porušené místo,které bude potřebovat opravit,ale umýt bys to před tou opravou musel stejně.Těch odkrytých míst tam moc není,pod rovnou podlahou je plast a nad výfukem jsou hliníkové tepelné kryty.U těch maximálně rezaví ty příchytné plechové hvězdičky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Tak jsem bohužel se málem rozstřískal díky korozi předních ramen na m+děru. Auto Fabia I rok leden 2006 garážované od 2008 do 2018 pak už na dešti a vlhkosti soli měst, vesnic i kamínků. Ramena se propadla a vytáhly poloosy z diferáků... STK 2x po sobě na nic ZÁVAŽNÉHO v loni NEPŘIŠLA  a stála mě 4 000 a pak další 3 000 - takže pak se spolehněte na profíky i známé....

Už SI BUDU AUTO NA ZVÉDÁKU PROHLÍDAT SÁM  čistit wap po každé zimě. No a nástřik nový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Zdravím,
Využiju tohoto vlákna k mému dotazu.

Chtěl bych koupit ojetého Roomstra. Začal jezdit v září 2013 a má najeto okolo 68000km. 

Vcelku vypadá dobře jen nedokážu posoudit v jakém stavu je koroze podvozku. 
Je tohle ještě ucházející stav auta s cenou okolo 160000kč?

Děkuji za rady

IMG_20210409_165133.jpg

IMG_20210409_165158.jpg

IMG_20210409_165227.jpg

IMG_20210409_165235.jpg

IMG_20210409_165346.jpg

IMG_20210409_165355.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...