Přejít na obsah

Vymena oleja / spotreba oleja / interval vymeny


velkepeni

Doporučené příspěvky

Pro tento motor s GPF platí norma VW508.00 (snad jen viskozita 0w20), nebo alternativně lze použít VW504.00 (0w30 a 5w30 možná i ještě něco dalšího) s tím že je tam dovětek "může zhoršit emise". Pro GPF motory již není dovolen olej normy VW502.00, tedy i pro krátký interval 1rok/15tis km je třeba použít olej VW508.00/504.00.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím proč to rovnou neuvedou v tom návodu co tam má být za olej. Měl jsem Oct ll a tam bylo jasně 504/507 tady si připadám jak detektiv abych zjišťoval co tam patří . I v jednom aut. servisu mě jeden technik řekl 50800 a po druhý tam byl jiný technik a ten říká 50400 , Tak aby se v tom pr... vyznalo .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však je tu jasně psané, že do 1.0/1.5 TSI GPF může jít olej normy VW504.00 NEBO VW508.00. A to ti řekli i v servise a dle toho dali do motoru i olejovou náplň.

To že to výrobce už nepíše v manuálu je bohužel fakt a člověk s tím moc neudělá...

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chci si první výměnu po cca 10.000 km  udělat sám . Vždycky si olej dělám doma , nechce se mně platit ty nehorázný pálky co si účtují,  tak proto zjišťuji co tam patří. Na druhou musím kvůli záruce do autorizáku. A v tom návodu je napsaná norma na dolití max 0,5 l . Mám najetý 3 tis km takže budu pátrat dál .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tam jde o to když přijedu na tu druhou výměnu aby tam dali stejnou normu jakou si tam dám při té první výměně. Samozdřejmě tu první výměnu musím tajit. Když si poručím že tam chci 504 tak aby mi zas neřekl že tam musí být 508. Tak je to  trochu složitější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můžeš si myslet co chceš (nic ve zlém), ale takto to prostě je. Ano, v jednom servisu většinou dávají stále stejný olej, protože mají smlouvu s dodavatelem na určitý druh. Ale to neznamená že když v servisu A dají olej nějaký , že stejný olej dostaneš i v servise B. Jediné čím se v servise řídí jsou ty normy pro daný motor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, přikládám komunikaci s výrobcem ohledně oleje. Mám sice Leona, ale motor je to stejný...

Problém je v tom, že té řídké sragory 0W-20 mi to už za 5t km sežralo cca 0,3l. Proto jsem zjišťoval jestli lze nalít hustší 5W-30. Mám takový pocit, že oni sami nevědí a nakonec mi napsali jen 0W-20 když jsem se oháněl dodržením záručních podmínek (podle mě se jim nechtělo dále se mnou zabývat)

Chtěl bych předejít tomu, že auto bude mít třeba za pár let nesmyslnou spotřebu oleje, nebo se něco porouchá a oni mi řeknou něco ve stylu; jo pane tož tam ale máte špatný olej...?

 

 

olej.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ibiza 12/2017

 

V manuály je jasne uvedené. 0W-20, s možnosťou aj 5W-30.

 

Ja som menil olej na 5W-30 pri 3000km, potom dalsia vymena pri 15tkm, a teraz autorizak pri 30tkm. (tie medzivýmeny som si robil "sám" rsp v servise ale nie v autorizáku.) 

 

Nedolieval som ani kvapku oleja. Po 15tkm je riska cca na 70-80%

 

Motor som do 2000km zabiehal s citom. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...