Přejít na obsah

plus vypínaný povytažení klíče


Malece

Doporučené příspěvky

No mam drzak na telefon ktery bez kontaktne nabijen...elektrice moc nerozumim delal mi to kamarad...je to zapojene pres knoflik ve stredovem panelu (SET) kupoval nato nejake 5v rele z ciny a rikal at to zapojim pres neco ze to neco male porad bere je i z ciny prevodnik z 12v na 5v..zeptam se jeho jak to zapojil a dam vedet...el v aute moc nerozumi...moc dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napada me napojit to na osvetleni schranky pred spolujezdcem, ktere se po nejake dobe (cca 30 minut) necinnosti auta odpoji. Je to jednodussi a mozna by ti mohlo i vyhovovat, ze se to nevypne hned po vytazeni klicku. Nevim, kolik ta elektronika nabijeni bere proudu, ale nepredpokladam, ze by s tim mel byt problem. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No mam drzak na telefon ktery bez kontaktne nabijen...elektrice moc nerozumim delal mi to kamarad...je to zapojene pres knoflik ve stredovem panelu (SET) kupoval nato nejake 5v rele z ciny a rikal at to zapojim pres neco ze to neco male porad bere je i z ciny prevodnik z 12v na 5v..ptal jsem se jak to zapojil...pridavam schema...ja to mu nerozumim moc...rikal ze tamto za carou dodelat a to se mi nechce

20180420_171702.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ze nechci...mam drzak v aute hotovy vcetne rele to je to schema od cary a je to vyvedene k pojiskovce...to je to do te cary...takze dve moznosti...bud na tvrdo a nebo na klicek...na tvrdo rikal ze ne protoze to stale neco zere protoze musel vzit plus z toho prevodniku z 12 na 5v protoze to rele je 5v. A me obcas auto dlouho stoji...to za carou znamena rele aby se do dalo zapojit ze spinacky...nekdo tu psal ze spinacka musi mit malinkaty odber...lucas... ten napad s tim svetlem v kastliku je dobry dnes jsem to zkousel kdyz je klic zapli tak sviti porad ale kdyz vypnu tak za deset min zhasne...je to lepsi nez to zapojit na plus pri zapnute spinacce...ale uplne super by bylo kdybi to bylo aktivni v poloze off i on a vyplo po vytazeni klice..jen dodatek ze je to pres knoflik set takze pokazde kdyz se to vypnu klic musim zapnout znova knoflik...proto bych chtel a by se to vyplo az po vytazeni klice...kdyz nekde na chvilku zastavim abych to nemusel porad zapina...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud to chces na vytazeni klice, tak veskere informace mas. Proste se napojit na spinacku a pres tranzistor spinat rele, ktere teprve pripoji to tve zarizeni. Dalsi moznost je napojit se na CAN a tu informaci cist z tama, coz je ale mnohem slozitejsi, takze je nesmysl o tom vubec premyslet.

 

Proc to vubec mas zapinatelne tim tlacitkem, kdyz to s vytazenym klickem stejne nepujde zapnout? Nebylo by jednodussi mit to bezdratove nabijeni aktivni vzdy pri zapnutem zapalovani? :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tranzistor proto, protoze spinacka neni schopna spinat proud v radech desitek az stovek mA, ktere si relatko vezme. Tranzistor slouzi pro zesileni signalu, takze i kdyz ze spinacky pujde maly proud, relatko dostane velky proud. Zkus pohledat na netu, najdes spoustu zapojeni s rele a tranzistorem. V podstate budes potrebovat rele, NPN tranzistor, nejaky rezistor pred bazi tranzistoru na ceste od spinacky a diodu zapojenou antiparalelne k civce rele, jinak ti prvni rozepnuti rele odpali tranzistor.

 

Pokud jde o draty ze spinacky, tak by to mel byt ten zluty. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...