Přejít na obsah

Climatronic rušivý zvuk


brabisson

Doporučené příspěvky

S příchodem vyšších teplot a tím pádem vyššího výkonu klimakompresoru se mi při jízdě objevilo takové kovové cvrlikání - jakoby byla v autě zaseknutá cikáda :-D Stává se to až po chvíli jízdy při vyšší venkovní teplotě (cca nad 22°C). Klimu jsem měl nastavenou tak mezi 21-22, takže musel kompresor už něco přidat oproti zimě. Při vypnutí climatronicu (kolečkem ventilátoru 2x doleva) nebo pak jen i tlačítka A/C zvuk zmizel. Změnil se i projev motoru zvenku na volnoběh při puštěném A/C a vyšší teplotě - vrčení a hučení jak by auto bylo totálně přehřáté a naplno dochlazovalo, přitom to bylo po krátké klidné jízdě a olej nešel nad 95°C. Po vypnutí A/C jen klasický chod. Nahrál jsem videa 2 různé dny a vydal se do servisu. Objednali mě na 19.4., auto jsem jim přistavil už 18.4. večer, další den jsem na to neměl čas, takže jsem jim to nemohl předvést. 19.4. mi pro něj byla přítelkyně, měl jsem strach, aby ji jen nějak neodbyli. Byl jsem si jistý, že se jim to určitě neprojeví :-D ...podle kilometrů s tím ani nejezdili, asi jen nechali nastartované na zahřátí, stáli tam prý kolem toho 3 a samozřejmě nic neslyšeli :-D Ono se to projevilo vždy až tak po 10-15 min jízdy. Naštěstí poslali ta videa do Škodovky, tam jim obratem potvrdili známý problém a příští týden jdu na výměnu Sanden kompresoru za Denso v rámci záruky. Až se dostanu ke svému PC, můžu sem hodit ty videa, třeba to někomu pomůže k o něco klidnější jízdě. Ještě jsem před návštěvou servisu vypínal dokódovaný staging (protočení ručiček), přece jenom je to hodně viditelné, že tam je něco co tam nepatří, zbytek "neviditelných věcí" jsem nechal. Udělal jsem taky výpis chyb a hle - chyba na climatronicu, takže jsem šel více méně na jistotu.

Editováno: , autor: brabisson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

niečo podobné mám i ja, video som sa snažil nahrávať ešte minulý rok, no nebolo takmer nič počuť. dnes po Brne pri vypnutom rádiu kvôli navigačke to bolo dosť rušivé. ešte skúsim dať skontrolovať naplnenie klímy, či to nemá nejaký súvis...ale na F2 som nič také nepostrehol ani po vyše 2 rokoch

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

no jak zvětšíš obrázek tvého odkazu vidíš tam Sanden... to je ten původní, dávali mi "lepší" Denso. Teď nemám fakturu u sebe, ale kompresor tam myslím byl tak za 12-14 tis, pak spousta práce, nová náplň a výměna výparníku klimatizace. No kdyžtak sem pak fakturu postnu, abyste mi věřili :D naštěstí jsem nic z toho nemusel platit, když to bylo na záruku

Editováno: , autor: brabisson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Tak jak jinak to dostihlo mne.. je to od novoty, ale loni jsem to nějak neřešil, důležitější byly sedačky.. pak přes zimu ok, teď naplno, nechal jsem to na první servisku v pondělí, tak se psychicky připravuji opět na dohadování. Úplně stejný projev, cca prvních 5min ticho, potom cikády, různá intenzita, spíše se mi zdá, že podle vzdušné vlhkosti. Dost rušivé, hlavně při noční jízdě, vně jsem nějaký zvláštní zvuk nezachytil. Klimakompresor viz foto v příloze. To bych se z toho.. ..Škoda mluvit.

20180531_180849.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám tento zvuk ve všech autech z poslední doby, nejstarší z roku 2012. Podle mě je to způsobeno použitým ekologickým chladivem které se pár let měnilo obecně v automotive nebo koncert začal šidit něco jiného.

Reklamoval jsem na SII právě z roku 2012, doplnili klimu, dali markant neutíkalo nikde, po doplnění to bylo pár dní ok a pak to začalo zase.

Dělá to v Polu 2015, dělá to v FIII vyrobené z kraje roku, dělá to v letošním Tiguanu. V SII rv. 2011 to nedělalo.

V servisu Vám dle mého řeknou vlastnost, jako vždy :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje Fabia 4/17, taky cvrliká, klimakompresor bude taky Sanden, dneska jsem napsal do Škodováckýho servisu v Kosmonosech, poslal jsem jim video, tak uvidíme, jak se vyjádřej.

Klimakompresor.thumb.jpg.edb163e9b1055dbab6f971f946ec6405.jpg

 

Pískání klimakompresoru v čase 00:00 - 00:04; po vypnutí a zapnutí 00:08 - 00:10; 00:16 - 00:21; po vypnutí a zapnutí 00:25 - 00:27, po vypnutí a zapnutí 00:37 - 00:41

https://youtu.be/zoYmlg1hkGM

 

Editováno: , autor: burkyss
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...