Přejít na obsah

Climatronic rušivý zvuk


brabisson

Doporučené příspěvky

Já dnes dostal vyjádření od technika. Ze Škoda Auto mu prý napsali ať nejdříve vymění vysoušeč a propláchnou okruh, když nepomůže ať vymění kompresor za Denso. To se mi tedy vůbec nelíbí, jsem objednaný na středu, tak to do té doby nevzdávám. A to není vůbec malý servis v Praze a prý jsem opět první s touhle závadou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dosť zaujimavý postup.

Lebo ak to bude stale pískať po tomto procese, budú musieť zasa vymeniť vysúšač, prepláchnuť klimu, mne menili aj redukčný ventil ktorý ide už do kabiny.

 

Takže pre mňa je to nerozumné riešenie alebo servis zasa dačo, špekuluje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vždyť právě to.. Pochopil jsem, že ta výměna vysoušeče a proplach je kvůli kompresoru, vůbec mi to nejde do hlavy, všechno 2x včetně extrémně drahého chladiva.. Pokud by si byli jistí, že samotný proplach a výměna vysoušeče pomůže, nedávali by přece alternativu Denso kompresor. A nic nemluvil o tom že by byla inovace vysoušeče, jenom se ptal jaký mám kompresor. Napsal jsem mu ještě mail.

Editováno: , autor: MRoom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poplach systému a výměna vysoušeče je z důvodu, aby nemohly v systému zůstat špony z toho Sandenu a ty zničit nový kompresor. Mě navíc měnili celý ten přední vyměník (kondenzátor se tomu myslím říká) právě ze stejného důvodu a přímo na základě tohoto postupu, který jim nařídila Škodovka. Jako kompresor je drahý jak sviňa na rozdíl od ostatních výše jmenovaných dílů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle mi to řekl technik. Já totiž objevil při kontrole auta při přebírání po výměně kompresoru právě ten nový kondenzátor, tak jsem se ho na to ptal. Přečetl mi to přímo z PC. Ten SANDEN asi bude nějaká levná sračka, když mají takovéhle obavy. Jsem rád, že jsem to na záruku uhádal, protože od té doby je už rok klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno email od technika:

Dobrý den, pane XY,

 je to tedy předběžně schválená  výměna klima kompresoru, ale i tak je proplach a výměna vysoušeče (kondenzátoru) nutná jelikož v systému klimatizace budou pravděpodobně kovové špony od starého kompresoru a hrozilo by poškození nového kompresoru klimatizace.

 

Závěr: Je tam Denso, ticho jest. Díky tady všem, co dali přesné informace a díky nimž jsem mohl argumentovat.

Denso_klima.jpg

Editováno: , autor: MRoom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Tak Perla už také dostala kompresor Denso (vyroben 2018 03). Ale při vzpomínce na to co obnášelo vyřízení se mi hned vybavuje

"Môžete ho zohnať len pod rukou,
náááááááádherné ticho hôr.
Výberové ticho so zárukou,
Získa ho kto príde skôr."

Spoiler

 

Protože celá reklamace trvala bez pár dnů neuvěřitelné 3 měsíce, což mne přijde až neuvěřitelné, ale bohužel je to tak. Současné počasí moc nepřeje tomu abych to otestoval, ale věřím, že už bude v autě zase ticho :)

 

Někde jsme dokonce četl, že se někomu zdálo že Denso lépe chladí, asi to nebude jen zdání, protože Sanden co jsme měl v autě měl objem 75cc a současné Denso má 110cc.

Tedy rada pro všechny, nenechte se odradit, do výměny se jim nechce, ale nakonec to jde :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kéž by, ale jel jsem nedávno novým Rapidem a ten pískal snad ještě víc než to moje. Ale bylo by pěkné tomu věřit, nicméně kdyby tam byla nějaká změna tak by dávali ty upravené i při opravě, ale já dostal Denso, takže spíše bezezměny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vesměs ano (, první se čekalo 1,5 týdne než bude termín v servise a pak 2 týdny z toho byla doma mezi jednotlivými "hledáními"), ale naštěstí jsem téměř po celou dobu měl náhradní od nich (kromě prvního týdne). Je pravda že se řešili i další věci mezi tím, jako ošoupaný volant, řadící páka (dostal jsem dvě A4 formuláře popsané závadami a jejich popisem), ale to byli spíš drobnosti skrz to že sem docela detailista, někdo by to neřešil. Ale pln chápu, že ta doba odrazuje, já to vědět, tak taky zvažuji jestli do toho pudu. Na druhou stranu lepší než některé servisy co to vyřeší za půl dne s tím že se závada neprojevila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pozoroval som podobny zvuk s klimatizacie ako sa tu popisuje, ktory ale zahadne zmizol po servise (servis po 3 rokoch, vymena brzdovej kvapaliny). sucasne sa mi zda, ze auto menej chladi, teda nastup chladenia, ktory bol uplne uzasny, za par sekund isiel studeny vzduch, tak ten nastup chladenia sa mi zda taky "vlazny", postupne sa to zlepsi, nemozem povedat, ze chladi malo, ale nieje to take ako predtym. Mate niekto podobne skusenosti po servisnych ukonoch?

zda sa mi, akoby znizili vykon chladenia a tym sa menej namaha kompresor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, na mojej F3 sa presne tento zvuk objavil prvykrat po cca 10 mesiacoch od kupy a cca 10000 najazdenych km. Mam pocit, ze sa situacia stale nepatrne zhorsuje, mozno aj pod vplyvom velmi vysokych vonkajsich teplot v poslednom obdobi. Nahodou som siel okolo servisu SA, tak som sa tam zastavil a spytal na to. Technik krutil hlavou, ze problem, ktory popisujem, este nevidel, tak som mu navrhol kratku jazdu. Povozil som ho po okoli s roznymi cestami, kde bola moznost vyskusat rozne rezimy jazdy. Klimatizacia cvrlikala miestami velmi intenzivne, ale technik, hoci sa tvaril ze pocuval, samozrejme nic divne nepocul. Zrejme klamal, alebo je naozaj hluchy, takze to rad skusim este s inym technikom.

V kazdom pripade idem coskoro s autom do servisu SA a prinesiem aj nahravku a popis zavady, ako sme sa pri objednavani do servisu dohodli.

Ze klima vydava nejaky zvuk, je samozrejme normalne a v pohode, ale toto je naozaj velmi ostry a na usi neprijemny ton, ktory tam nepatri....

Editováno: , autor: Myrek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nahravka pomohla, reklamacia uznana este v ten isty den a auto objednane na vymenu kompresora.

Z niekolkohodinovej opravy vsak z dovodu roznych mne neobjasnenych problemov si auto v servise nechali 3 dni.

Nainstalovany kompresor Denso, chladi perfektne a necvrlika, zrazu je v kabine prijemne tichucko, aj vdaka tomuto foru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...