Přejít na obsah

Climatronic rušivý zvuk


brabisson

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak já po nějakých tís. km od výměny řeším opět. Nechápu. Ticho už tedy nemám, řeším to s AS, opět posílali do ŠA, chtějí řešit ložisko ventilátoru.. Přitom to jednoznačně souvisí s A/C. Bez zapnuté klima je ticho bez ohledu na otáčky ventilátoru. Opět dohadování.. ach jo

Editováno: , autor: MRoom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Tak jsem reklamoval kompresor sice u rapida mr2019, ale je to stejné. Cvrlikal již od koupě nového. Na opravu dáno auto minulou středu a dodnes není hotové. Prý  mají nějaký problém s plněním, nějaké nové chladivo. Odpoledne jen sms, že se jik to nepovedlo rozchodit, tak mám čekat.

Mě asi je.ne auto za 400 litrů ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Na problem s preplachom sa vyhovarali aj v mojom pripade. najprv slubili, ze auto bude na druhy den, nakoniec z toho boli 4 dni. Na zaklade roznych vyhovoriek cez telefon im vsak velmi neverim a mam pocit, ze s autom nerobili vobec nic, az do okamihu, ked som uz bol prilis otravny a chcel auto naspat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Za zkoušku určitě nic, hodně záleží na přístupu servisu, sám jsem to reklamoval v létě a dalo to hodně zabrat (trvali na tom, že se jim to musí projevit, takže situace byla taková, že já jim to ukazoval natočené na mobilu včetně VIN na Boleru a slyšet to bylo, ale jim se to neprojevovalo...). Nakonec až už jsem byl po 14 dnech co to tam měli nepříjemný, tak mne půjčili náhradní auto a celá anabáze trvala skoro měsíc co tam měli auto. Samotná oprava pak už byla v klidu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 20. 4. 2018 na 8:18, brabisson napsal:

S příchodem vyšších teplot a tím pádem vyššího výkonu klimakompresoru se mi při jízdě objevilo takové kovové cvrlikání - jakoby byla v autě zaseknutá cikáda :-D Stává se to až po chvíli jízdy při vyšší venkovní teplotě (cca nad 22°C). Klimu jsem měl nastavenou tak mezi 21-22, takže musel kompresor už něco přidat oproti zimě. Při vypnutí climatronicu (kolečkem ventilátoru 2x doleva) nebo pak jen i tlačítka A/C zvuk zmizel. Změnil se i projev motoru zvenku na volnoběh při puštěném A/C a vyšší teplotě - vrčení a hučení jak by auto bylo totálně přehřáté a naplno dochlazovalo, přitom to bylo po krátké klidné jízdě a olej nešel nad 95°C. Po vypnutí A/C jen klasický chod. Nahrál jsem videa 2 různé dny a vydal se do servisu. Objednali mě na 19.4., auto jsem jim přistavil už 18.4. večer, další den jsem na to neměl čas, takže jsem jim to nemohl předvést. 19.4. mi pro něj byla přítelkyně, měl jsem strach, aby ji jen nějak neodbyli. Byl jsem si jistý, že se jim to určitě neprojeví :-D ...podle kilometrů s tím ani nejezdili, asi jen nechali nastartované na zahřátí, stáli tam prý kolem toho 3 a samozřejmě nic neslyšeli :-D Ono se to projevilo vždy až tak po 10-15 min jízdy. Naštěstí poslali ta videa do Škodovky, tam jim obratem potvrdili známý problém a příští týden jdu na výměnu Sanden kompresoru za Denso v rámci záruky. Až se dostanu ke svému PC, můžu sem hodit ty videa, třeba to někomu pomůže k o něco klidnější jízdě. Ještě jsem před návštěvou servisu vypínal dokódovaný staging (protočení ručiček), přece jenom je to hodně viditelné, že tam je něco co tam nepatří, zbytek "neviditelných věcí" jsem nechal. Udělal jsem taky výpis chyb a hle - chyba na climatronicu, takže jsem šel více méně na jistotu.

Čuska, máš na to TPI , svolavacku od škodovky. Je to vadný kompresor Klimy. Je třeba vyměnit na záruku kompresor. Přijedeš udelaji video na Duše hlášení pošlou, vymění se kompresor páč spony z ložiska lítají trubkamavtak to cvrlika , vymění se vysoušeč v chladiči ,propláchneme a nazdar bazar ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 10. 2018 na 15:54, Mexican napsal:

Stejný problém s pískáním sandenu a odborníci u Šmuclera v Plzni reklamaci neuznali. Mimo jiné jsem reklamoval nefunkční výhřev sedačky a auto tam stálo 14dní ?

Ahoj , toto způsobuje spínací skříňka. Spínací skříňka ovládá stěrače, výhřevu sedačky ventilátor atd... Same voloviny. Stačí na spinacce ze zadu vyměnit proudový spínač za 750kc a vše facha. Má moc cest jedna z nich je slabší. Stačí změřit proud daného pinu k relé co ovládá sedačku úplně jednoduché. Takové věci řeším v práci dnes a denne. Zdar Mara

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Přesně. Padlo tady, že v rámci výměny kompresoru se mění i výměník + se dělá prolach celého systému, že tam jsou kovové špony z kompresoru.

Takže podle mě to životnost zkracuje. Každopádně pokud ti nedrásá nervy onen zvuk, tak bych počkal, až kompresor nebo jiná součást klimatizace klekne sama a pak to řešil,

možná to nakonec přežije zbytek auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Také mě od nového auta cvrlikala klimatizace, před časem se mi konečně povedlo zvuk nahrát a předat do autorizáku. Tam mi celá léta (auto mám 3 roky, najeto 60000) tvrdí, že jsou to provozní zvuky atd atd.

A najednou se stal zázrak, nahrávka byla uznána jako relevantní a společně se zjištěným sériovým číslem kompresoru (Sanden 5Q0.820.803.G) došlo ke schválení v MB a jsem objednán na výměnu kompresoru a proplach a vše, co s tím souvisí.

Držím tedy palce všem a nevzdávejte to - oni to vážně musí vyreklamovat.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak by si to tu pozorne čítal, tak na to napíšem jedno kde ti to neuznajú a evidentne tú popisovanú závadu vidíš a servis sa na to kašle, je nutné sa na takýto servis okamžite vykašlať a vyhýbať sa mu oblúkom a nájsť si iný ktorý vie čo robí.

 

Takže je to naozaj problém zákazníkov a majiteľov áut a nie servisov. Nakoľko podaktoré servisy sú absolútne zbytočné.

Mal som taký istý problém a zmenil som servis som nadmieru spokojný sw bolera aktualizovaný bez problémov, taktiež výmena kompresora klimatizácie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes jsem byl na garančce s Fabií 4/17 ve škoda auto v Kosmonosech, reklamoval jsem tam pískání klimakompresoru (viz video). Pouštěl jsem jim tam toto video, zvuk prý slyší, ale potřebovali by ho prý slyšet víc :), pak by to uznali na reklamaci. TPI k tomu prý nemají, ještě se stím prý nesetkali. Nemáte někdo to potřebné TPI, případně aspoň číslo toho TPI, abych jim ho ukázal? Díky. 

https://www.youtube.com/watch?v=zoYmlg1hkGM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...