Přejít na obsah

Climatronic rušivý zvuk


brabisson

Doporučené příspěvky

@Martab uz sa tu tie podmienky niekde spominali... zalezi aj od otaciek motoru a co ja viem coho... mne sa zda ze to najviac piska pri brzdeni motorom ked klesaju otacky motora od 3000ot/min. do 2000ot/min. teplotu som neodpozoroval, ktora tomu najviac prospieva :rolleyes: Tento rok cakam uz aj ja na neake horuce dni a pojde na reklamacku... Uz so sa nahodne stretol s chlapikom co mi predaval auto v showroome a bavili sme sa o tom. Ze by nemal byt problem, nech sa zastavim...

Inak edit: posledny mesiac dva co sa trochu oteplilo, som si vsimol ze pri nastartovani auta (climatronic nastaveny na auto/ac), sa motor ako keby trapil s tou klimou, ide tak tazkopadne na volnobeh. Pred tym som toto vobec nepozoroval...

Editováno: , autor: ronskispeed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ronskispeed Ano, ideální je teplota +-2°C okolo toho co je nastavené na Climatronicu + svítí ostře slunce. Otáčky potom mezi cca 1500-2500, ideálně z mírného kopce a udržovat rychlost, aby byl co nejméně slyšet motor. Řešil jsme kompresor už nějakou dobu zpět, takto se to projevovalo v mém autě (nejhorší to bylo při cca 60km/h na tempomat, 4RS cca 1800ot. z mírného kopce).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, já zase vypozoroval zvuk jako by dobíhal nějaký ventilátor při přidání plynu a  po poklesu otáček na volnoběh se ozývá zvuk podobný právě nějakému ventilátoru který se jakoby dotáčí. Ten zvuk trvá tak ca 3 sek po spadnutí otáček motoru na volnoběh.  Když vypnu AC tak to nedělá. Celkově se to projevuje jen když klima maká víc, v teplejším počasí. Nahrávat jsem zkoušel ale není to z toho patrné

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 7. 5. 2018 na 8:04, brabisson napsal:

Tak se omlouvám, cena byla 22600 Kč, ta šestka se mi tam popletla. Nic to nemění na tom, že kompresor sám o sobě stojí přes 14 tis.

20180505_135726.jpg

No jak je videt vysokohorska prirazka neni jen na olej.

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0816803b-kompresor-klimatizace-skoda-31749.html

https://www.cc-autodily.cz/kompresor-klimatizace-31

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak sem měl stejný problém. Auto 5/2018, stejný zvuk jako ostatní při běhu klimatizace. Opraveno v rámci záruky výměnou kompresoru. Určitě se nenechte ukecat, ze je to normální zvuk. U mého auta to přijímací technik slyšel až po 10 minutové jízdě. Do té doby nevěřil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Byl jsem v pondělí na prohlídce pod 30 000km. Auto Jarov. A zmínil jsem se o rušivém zvuku Climatronicu. Jak zde popisujete. Občas to slýchám.

Auto Jarov závadu odstraní v záruce.

Uvidím jak to dopadne ale přístup Auta Jarov se mi líbil. No problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 8. 3. 2020 na 11:09, MilanHos napsal:

@suntourNatáčel jsi jim nějaký záznam nebo to brali tak, že o problému vědí? V zimě se to totiž nedá nasimulovat a oni sami nemusí při testovací jízdě vědět v jakém režimu je to nejvíce slyšet.

@MilanHos Nic jsem nenatáčel. Zavolali mi, že závadu odstraní v záruce. Očividně musejí o ní vědět z více případů...

Editováno: , autor: suntour
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Zdravim chcem sa spytat mam F3 2016 1,2tsi 66kw a mam problem menili mi chladiivo R134a na aute a zacal som pozorovat taky neduh,ze mi syci za pristrojovou doskou po vymene chladiva ked tam bolo povodne chladivo od vyroby bolo ticho ked bola zapnuta klima nic sycalo.Prosim vas poradte co by to mohlo robit dakujem

Editováno: , autor: indyjones8379
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

na fabii 2018 1,0tsi  FL mi nedavno menili na zaruku kompresor sanden za denso . cvrlikanie uz nepocut ale ked prsi tak tak sa oziva v pozadi taky cca 3s dlhy zvuk ako keby nieco drhlo. robilo to aj s predchadzajucim kompresorom ( zatial sa mi to nepodarilo nahrat .)  climatronic mam nastaveny na rezim auto . ked je sucho to nerobi. stretol sa uz niekto z niecim takymto ?

Editováno: , autor: m.a.r.e.k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dali po reklamaci před rokem v létě taky do novýho rapida denso a na jaře klima nefungovala, protože i po proplachu tam zůstaly špony a ucpaly ventil. Jezdil jsem pořád schválně po výměně nonstop na auto režim. Po reklamaci mám zase Auto a uvidíme. Souvislost s děštěm, nevím. Jezdi a uvidíš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...