Přejít na obsah

Výdrž brzd


vormen

Doporučené příspěvky

Mě to měnili za stavu cca 75.000km, provedena výměna předních brzdových destiček a kotoučů, výměna zadních brzdových destiček. Letos v létě (za stavu cca 120.000km) počítám, že budou měnit přední desky i kotouče a možná to samé vzadu.

Editováno: , autor: Yosef
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@vormen Vzhledem k tomu, že to byl operák, tak bohužel nevím. Každopádně kotouče byly pěkný máslo (nevím značku), hned po pár tisících se zvlnili (a to jezdím mírně), pak je srovnali a za pár dalších tisíc to bylo cítit zase... A origo celou dobu bez problému. Takže bych určitě vybral nějaké lepší. 

 

 9300 Kč není tak hrozná cena, pokud jde o orig všechny kotouče a desky, podle mě.

Editováno: , autor: Qual
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Včera výměna brzdovky a kontrola brzd v autorizáku, najeto 95 po 5 letech . Zadní OK, jeden přední kotouč rýha. Výdrž ještě 20-30tis. Takže měnit budu až v lednu před STK. Cena 680 se slevou na starý vraždy, resp. auta starší pěti let :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

ŠKODA RAPID MR2014 1.6 TDI 77kw - Přední kotouče 288x25mm- Kotouče a destičky vydrželi 140 000km a když se sundávaly, byly dojeté cca přesně na výměnu, zbývalo tam minimum obložení, které bez ohrožení ještě brzdilo.

Editováno: , autor: retroman159
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj všem, chci se zeptat jak působí zima na vaše brzdy? Krom toho, že po první zimě jsem měl na zadních kotoučích slušný gramofon (zadek nějak neřeším), tak teď, když má auto příští měsíc 4 roky, tak mám po této zimě docela problém na předních kotoučích. Měl jsem zraněnou nohu, tak jsem 2 týdny nejezdil a teď když jedu kolem 50kmh a brzdím, například dojezd na křižovatku, cítím škubání auta. Takové silnější a slabší brzdění které se opakuje. Brzdový pedál nekope, ale jde to v autě cítit. Mám teď necelých 50tis km najeto. Teď jsem zkoušel auto rozjet na 130kmh a prudce zabrzdit, několikrát po sobě, tak je to trochu lepší ale pořád to není ono. Podle fotek už ty přední kotouče taky nejsou úplné zrcadlo jak před zimou 😕

IMG_20210323_173115.jpg

IMG_20210323_173144.jpg

Screenshot_2021-03-23-17-32-03-313_com.miui.gallery.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Slušná výdrž. Po první zimě jsem byl rozpačitý zvlášť ze zadních kotoučů a po necelých 5 letech a 45.000km (poslední 2 roky auto jezdí sporadicky) se stav stabilizoval asi díky přídavným pružinám a při každé roční prohlídce si v AS nechávám zadek extra čistit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...