Přejít na obsah

krupani/lupani pri toceni volantu


callder

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mam Octavia 3, 2016 najeto 79 tis km. Jedna se o verzi RS 230. Vim ze se to tu resilo ale majitele nikde uz nenapsali v cem to bylo. I kdyz jsem to nasel jen u OII. Kdyz stojim na miste a tocim volantem tak slysim obcas takove lupnuti. Jak na jednu stranu tak na druhou kdyz tocim volantem ale jen v par pozicich. Kdyz jsem to poslouchal jde to spis nekde ze spodu nez z ulozeni tlumicu nahore. proste jako ze stredu spodku auta jen takove lupnuti. Nejaka rada? co by to mohlo byt

 

update: za studena /kdyz rano tocim volantem v garazi tak nic/ jak s autem chvilku jedu tak to pak zacne a cvaka to furt.

 

diky 

Editováno: , autor: callder
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám úplně stejný problém, hlavně pří zatáčení doprava se ozve lupnutí někde od hřebenu řízení ( O3 1.2 TSI  2013 82tis.km najeto)

Servisák zatím neví, prý se s tím ještě nesetkal, mohlo by to být uvolněné řízení na nápravnici, nebo kulový čep, ale je to jenom domněnka.

Teprve se to bude řešit, ale byl bych rád za radu, jestli to už někdo neřešil, vadným ložiskem uložení tlumiče to není, praskán jde odspodu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj mám ten samy problém O3 2.0 110kw, 135 tis. 2014. Jel jsem na vylet a při parkování do rady mezi auta bylo slyšet křupání někde ze spodu jak jsem točil volantem, jak na levou, tak na pravou stranu. I manzelka to slyšela a to už je co říct. Zatím to neřeším, uvidím zase příště.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mám potvrzené, ve škodovce se o tom samozřejmě ví, ale nikde se o tom nemluví (viz příloha z tech. konference) je vadná převodka řízení ve spojení se servomotorem, cvaká tam nějaká hřídelka - doporučují výměnu převodky řízení což bude pěkný ranec.post-80737-0-13821000-1463916233.thumb.jpg.9aeafa7e22ec2baa640570a1650ce25d.jpg

Editováno: , autor: dejdys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže mám totožný problém, na místě, zejména při parkování při vytočení volantu do pravé i levé strany pravidelné lehké křupání. Takže to vypadá rovněž na tu převodku, auto mám 9/2014  naj. 68 tis. km.  Začal jsem to pozorovat před dvěma měsíci, řekl bych, že je to pořád stejné nic se nezhoršuje.  Auto je po záruce, tak jsem zvědavý jak k tomu přistoupí Škodovka. 

V případě, že mě pošlou někam s tím , že je to po záruce a budu s tím jezdit, je nějaká pravděpodobnost, že se tam něco vysype okolo té převodky. To lehké křupání by tolik nevadilo, přidám volume na rádiu :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Lupe to jak na levou, tak na pravou stranu. Není to nahodile. Včera jsem byl ve škodovce a objednal se, ale mám z toho smíšený pocit, ze si s tím nebudou vědět rady. Dokonce jsem jim i ukazoval ten dokument ze škody, ze to bude prevodka řízení tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to krupe porad na stejnem miste (uhel natoceni) tak je to na 100% prevodka...ted resim jedno krupani nahodile a jen na prave strane.. A dela to nahodile.. :/ 

 

btw dej vedet jak jsi dopadl

Editováno: , autor: Ulipek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už mi to přestalo lehce pravidelně křupkat a začalo v tom pravidelně v několika polohách při vytočení vpravo praskat, takže dnes dáno do servisu. Uvidíme jak dopadnu. Potom dám vědět. Samozřejmě mi bylo řečeno, že to může být x-věci, ale převodku řízení zatím nikdy nikomu neměnili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

for Ulipek.....

jak jsi to řešil, bylo to v rámci záruky gratis, nebo nějaká kulance. mě bylo řečeno cca 40 tis. plus práce, zatím se škodovce do kulance moc nechce, že to není nebezpečné pro jízdu. Auto mám staré skoro čtyři roky a nájezd 68 tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani jsem to na kulanci neresil.. nemam naladu se doprosovat.. a zdlouhave dokazovat fakt.. ze skodovka (jejich dodavatel) udelal rizeni na h*vno.. a skodovka to moc dobre vi...

 

takze jsem si to koupil za svoje a nechal vymenit... :) 

 

nicmene v tvem pripade, kdy mas najete opravdu minimum kilometru.. bych na ne razantne tlacil.. ja mam na aute uz 120t km.

 

a pro @stumi

ano, prevodka.. nic jineho to vpodstate ani nemuze byt.. A skodovka to moc dobre vi... hlavne na to maji i TPI... jen spolehaji na to.. ze se to vysere az po zaruce... :X 

Editováno: , autor: Ulipek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel jiná možnost než ze Škoda auto není.. Nejsou náhradní díly na repas tohoto řízení.. Ověřoval jsem to..

Ale sehnat se to dá nové originál škoda za 20 320kč bez DPH (nákupní cena)  takže oproti prodejní ceně 29 029kč bez DPH je docela rozdíl... :X 

jedná se o X díl, tzn. staré řízení vrátit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...