Přejít na obsah

Fabia 1.9 TDI RS 96kw - životnost


Doporučené příspěvky

On je hlavně docela problém najít bez úprav a bez chipu. Já hledal asi půl roku. Každopádně ten motor je spolehlivý. Já mám aktuálně nějakých 230 tisíc kilometrů, měnil jsem jen EGR a to si člověk vymění sám. Kdysi bylo snad ještě na záruku měněno turbo. Vše jinak funguje super (co se motoru týče). Jen to chce prostě slušné zacházení, pravidelný servis a dobrou naftu. A myslím, že toho najede ještě hodně a hodně. Motor určitě, kastle také, ale třeba zrovna mi zlobí jednotka ABS. Ta ale s motorem nesouvisí. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Mám RSu rok 2006 BLT od novoty, najeto "jenom 185 tisíc" starám se o ni poctivě dodnes. Jedině, co mě začíná zlobit je povrchová koroze prahů za předními zástěrkami, to mám v plánu před letošní zimou dořešit a také zřejmě od slunička popraskané vršky světlometů. Závažnější problémy, které mě potkaly, byla vůle v převodovce (řešeno s p. Sixtou v MB, od jeho zásahu vše ok), výměna těsnění pod hlavou (bylo načnuté) a od kaminku prasklý chladič klimatizace. Co mě mile překvapuje, je kvalita některých dílů, např. výfuk mám stále původní, nicméně už je na spodku tlumiče prorezavělá jedna nebo dvě vrstvy, ale díra zde není. Ze začátku jsem uvažoval o chipu, ale nakonec na to nějak nebyl čas i peníze, tak jsem se na to vykašlal a nelituju, auto funguje skvěle i tak, dopřávám mu pravidelný servis oleje a všech filtrů a tankuju jen kvalitní aditivovanou naftu. Asi u mě dožije :)

Editováno: , autor: Hitachi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...