Přejít na obsah

Rear view / zadni couvaci kamera


underoathqx

Doporučené příspěvky

před 46 minutami, Catexcavator napsal:

Ano, takto to vyzera vo vsetkych karoqoch. Ja som trajektorii bral ako samozrejmost ulza tie peniaze, sklamala ma skodovka a ich odpoved este viac. Nezaujem o zakaznika a ochota komunikovat 0 bodov, nieze by som sa uplne spoliehal na kameru ale ked cuvam v garazi je tam uzke mieste velky stlp a pomohlo by mi to. Kamiq to uz ma, neverim ze sa to neda aj u karoqu, pracujem v it a podla mna to je vec sw. 

 

 

Takhle to vypadá když couvám do garáže a jak vidím vrata v kameře.

IMG_20190928_205841_203.jpg

IMG_20190928_152757.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, decathlon napsal:

No, já to mám do garáže také do pravého úhlu a asi s polovičním prostorem oproti tobě a trefím se tam i podle zrcátek úplně v pohodě. Ale asi to nějaký smysl má, jinak by to nedělali. A už mlčím?

Spíš jsem chtěl ukázat jaký úhel záběru kamera obsáhne a jaký má pro mě přínos , jelikož garáž je výš než silnice a přes C sloupek, sedačku spolujezdce a v zrcátkách vrata prakticky nevidím a nerad bych si je provalil střechou jen . kvůli tomu že jsem byl moc rychlý a neodhadl čas pro úplné vyjetí vrat.

Podle kamery bych taky necouval od toho jsou zrcátka a nedělá mi to problém ani s károu .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím. Už jste někdo montovali dodatečně zpětnou originální kameru? Otec si ji koupil. S montáží by neměl být problém, ale ke kódování píšou, že je potřeba v ETKA najít nějaký pětimístný kód pro nakódování kamery. Máte někdo tušení o co jde a jestli se to dá sehnat?

 

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám relativně úzkou garáž a při couvání vždy hlásí senzory blízkou překážku. Někdy vypnu na obrazovce zvuk, ale někdy podvědomě šáhnu po fyzickém tlačítku P. To sice zruší park pilota, ale také zhasne kameru (standardní funkce). Tušíte někdo prosím, zda se dá někde nastavit, aby fyzické tlačítko P nevypínalo kameru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

ospravedlnujem sa ak sa to uz niekde riesilo, ale prehladal som forum aj inych modelov, ale vsade sa riesila len dodatocna montaz alebo navadzacie ciary, ale nevidel som nikoho diskutovat o samotnej kvalite obrazu cuvacej kamery. Mam 06/2020 Karoq, a obraz cuvacej kamery povazujem za zly vtip. Mal som uz viac aut s kamerou, naposledy z VAG produkcie 2015 Golf, ale aj ked porovnam s autom z roku 2010, obraz z kamery je jednoducho prakticky nepouzitelny. V Golfe to tiez nebolo nic moc, ale bolo to aspon ostre a malo to urcite vyssie rozlisenie, pricom displej samotny mal rozlisenie ovela nizsie. V Karoqu sa auto, ktore je dalej ako 20 metrov na displeji objavi ako jeden sedy pixel, cokolvek co je dalej ako 5 metrov od auta je neostre, pomoc pri cuvani v noci absolutne ziadna, tam kde Golfu stacilo svetlo z cuvacky aby som podla kamery mohol presne zaparkovat do uzkej garaze tu sa na kameru ani nepozeram lebo je mi nanic, Doteraz som sa najhorsiu cuvaciu kameru v aute povazoval pixelovu bublaninu v Citroene C4 Picasso, ale toto v Karoqu je este horsie. 

Maju ine modely, napr. Superb lepsie kamery, alebo su nejake diely pre VW vhodne na relativnu plug&play vymenu? Odmietam sa dalsie 2-3 roky pozerat na rozmazanu kopku pixelov. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím,

cca 1x z 5 použití couvací kamery po vyřazení zpátečky na display se zobrazí chybová hláška kameru nelze používat, musím odkliknout OK, pak se hláška zavře a naskočí zpět co bylo na display před douváním.

Vzhledem k tomu, jak infoteiment funguje mám to považovat za vlastnost a do nekonečna čekat na opravu a nebo to má jiné řešení ?

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Par temat tu je. Napr.:

https://forum.skodahome.cz/topic/147298-zadn%C3%A1-parkovacia-kamera/

nebo

https://forum.skodahome.cz/topic/153106-zadni-kamera-za-jizdy/

nebo

https://forum.skodahome.cz/topic/142825-rear-view-camera/

Mozna bude neco take ve vlaknech o kodovani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Rear view / zadni couvaci kamera

Mam jiz druhy vuz kde mam jak senzory tak i kameru a jednoznacne kamera je cislo jedna.

Hold pokud neni kmera pipak asi lepsi nez nic, ale dnes nabizi kameru kde kdo.

Kdyz jsem bral auto v roce 2014 delal jen malo kdo a ceny byly rakety na tom varili neskutecne.

 

Jak jsem uz vyse na Karoq sem tam kamera hodi chybu a rozliseni mohlo byt lepsi, na to jak si Skoda hraje na hogo fogo.

Kvalita kamery jako u francouzu a horsi nez u asiatu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak dnes, ale když jsem před dvěma roky kupoval klokana, byla kamera za příplatek, tak jsem raději připlatil za pro mě použitelnější věci,  např. varioflex, tažné, nebo vyhřívané čelní sklo a sklopná opěrka spolujezdce. Když jsem zvažoval do čeho dále nalít vatu, jestli kameru, nebo hlídání mrtvého úhlu, vyhrál mrtvý úhel a nelituji toho, byť by mě samozřejmě nevadilo, pokud bych ji tam měl ... ale léta parkuji na zrcátka a jako sichr pípáky, tak si počkám až bude povinná a bez samostatného příplatku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za navedení do tématu.
A teď dotaz. Při koupi vozu se mi 8100Kč za zadní kameru zdálo moc. Cena v ČR distribuci je okolo 8500Kč, což se mi při kvalitě rozlišení kamery zdá přehnané. Poohlédl jsem se na Ali, tam je cena příznivější, od 50 USD, jenže mají pouze typ 8W8827566E, která není primárně určená pro Karoqa (ten má na konci C). I přes horlivé ujišťování prodejce z Ali o vhodnosti této kamery do mého vozu, se raději zeptám vás odborníků: Bude tato kamera funkční ve voze Karoq s IT Bolero?
Děkuji za fundované odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vezmi z druhé strany, co v ceníku Škodovky není drahé ? Odpověď bude nic :) nakonec když se to prodává, proč to dávat levněji :).

Jsi z auta udělal DoDo, se vracíme 30 let zpět do krásné DoDo doby, kdy záběh vozu byl posledním výrobním cyklem prováděným mimo továrnu.

 

Jde o dokodování a to ptej místních kodovačů, budou mít zkušenost, běžní uživatelé tohle neřeší.

 

zajímalo by mne, jeslti to nebude podobné jako s el. otvíráním pátých dveří při dodělávce.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obávám se, že tohle není zrovna odpověď, kterou jsem očekával. Pokud jsi tak těžce nad věcí a umíš jenom rejpat, pak se divím, že jezdíš se Škodovkou a přispíváš do pro tebe tak ubohého fóra. Měl jsem za to, že si zde lidé mají pomáhat. Ty si sem však chodíš honit svoje ego a na to nejsem ani trochu zvědavý. Takže, jediná hodnotná věc od tebe bude už asi jenom to, že se nebudeš k mému příspěvku dále vyjadřovat.

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
V 15. 9. 2019 na 16:39, mapo27 napsal:

Kamera dodatečně namontována v servisu . Cena kamery cca 3500,- a za montáž 2200,- je to počítané s 10% slevou.

IMG_20190915_162639.jpg

IMG_20190915_163052.jpg

Ahoj, taky uvažuji o dodatečném namontování zpětné kamery do Karoqu a chtěl bych se zeptat, zda ten servis byl značkový? Protože ta cena není tak hrozná. Prosím tě, je v tom montážním návodu uvedena časová náročnost montáže? Bohužel z e-shopu Škoda Auto nejde stáhnout, takže nevím, jak dlouho by instalace trvala zejména s ohledem na hodinovou taxu ve Škoda servisu, což je v případě Karoqa 780 Kč bez DPH. Dík za odpověď.

 

Mirek 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...