Přejít na obsah

START/STOP systém


BirK

Doporučené příspěvky

Mám sice F3 ale predam pár zkušenosti s tímto nesmyslem.

Před STK jsem si preventivně SS aktivoval člověk nikdy neví co tam bude za vola. A důvod? Už při evidenci jsem se na to ptal a technik mi pověděl že pokud na to nebudu mít ofiko papír z AS tak mám smůlu. Ale jak sami víme každá STK a technik to mohou vidět různe. Určitě to motoru ani baterce neprospívá.

Mám ukazkovej priklad kdy  jsem malem narazil do dalšího auta na parkovisti.

Přijel jsem na parkoviště mírne z kopecka. Zhodnotil situaci a rozhodl popojet samospádem bez rychlosti a zaparkovat mezi 2 auta. Ovšem jak jsem chtěl zatočit volantem  tak nic. Auto asi jelo moc pomalu aby pochopilo že má nastartovat. Dupnul jsem na brzdu s zařadil pak naskocil motor a posilovač fungoval.

 

Kdybych měl auto v záruce a SS si deaktivoval tak před prohlídkou si jej určitě aktivuji neboť kdyby si toho všimli měl bych obavu že jsou schopni na to hodit později nějakou zavadu.

 

Toť můj názor...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...
  • o 7 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Proč tak složitě?

Já jsem ihned po koupi odpojil "hlídací" konektor na mínus pólu baterie a automaticky se deaktivoval SS a hlavně se zrušila funkce "inteligentního" nabíjení baterie, takže si udržuje napětí stále nad 12,5V.

A v případě potřeby (důvod mě zatím nenapadá) lze opětovným zapojením konektoru vše během pár sekund vrátit do původního stavu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím pánové. Chtěl jsem odpojit zmiňovaný konektor, ale bezvýsledně. Povytáhnu boční, zřejmně aretaci o několik mm, ale se samotným konektorem nehnu. To jde tak těžko vytáhnout, nebo dělám něco špatně. Nerad bych něco poškodil, a proto prosím o radu, jak na to. Děkuji.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to mám na autě jinak zajištěné (z boku zamačknout a tím se nadzvedne zobáček), ale "problém" jsem měl v tom, že když byl zobáček opřený o západku, tak se nenadzvedl, ale jen se ohnul. Pomohlo zatlačit konektor víc do "sebe", tím se mezi zobáčkem a západkou udělala vůle a zobáček se nadzvedl a tím odjistil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...