Přejít na obsah

Čísla originálních dílů Škoda


TheJacob

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny!

 

Doufám, že nebudu za blbce a tohle téma se už někde neprobíralo. Zaslechl jsem něco o snad už neexistujícím systému ELSA (nebo jsem alespoň nenašel jeho funkční verzi) a Erwin, ze kterého jsem si postahoval co ke Škoda Rapid Spaceback potřeboval a možná i nepotřeboval (spíše pro zajímavost či podělení se o dokumenty, Octavia III, školící, apod.).

 

Nicméně, důvodem pro tohle vlákno je, že se chci s autem naučit pracovat, mít informace pro pravidelnou údržbu, postupy podle kterých postupují v servisech, apod. Teď ale třeba řeším fakt, že na kontrole před STK mě informovali o špatném stavu kotoučů z vnitřní strany (což upřímně nechápu, opotřebovávají se snad souměrně z obou stran, ne? - ale to je na jiné téma...), kam nevidím a tak mě to směřuje si je najít a vyměnit. Byť za pomoci známého nebo tak.

 

Zatím zběžně jsem projel pár e-shopů abych měl přibližnou představu o finančních nákladech, ale během toho narazil na jeden fakt, kterých bych rád měl vždy sesouhlasený jako možná náhrada za díl Škoda.

 

Tedy, když chci nakoupit díly (právě teď například brzdové destičky a kotouče), existuje nějaká možnost, jak si zjistit výrobní čísla těchto dílů Škoda a podle nich si potvrdit, že díl je vhodný právě a konkrétně na mé auto? Ve zmíněných dokumentech z Erwin jsem nic takového neviděl.

 

Popravdě moc nechci spoléhat na filtry typu “auto, model, motor, převodovka” přičemž mi stejně vyjede několik možností, každá s vylistovanými čísly automobilek (nejen Škoda, většinou celý koncern), které díly může ten který díl z e-shopu nahradit a přesto se mezi nimi objeví například kotouč pro auta bez ABS.

 

Doufám ze jsem svůj “problém” a dotaz popsal dostatečně a srozumitelně.

 

Budu rád za jakoukoli radu, díky předem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...