Přejít na obsah

Zrušení povinného ručení


shockwave

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám nepojízdné vozidlo-nefunguje motor a vozidlo není na pozemní komunikaci a zaroven ho planuji prodat. Otazkou je, zda mohu pouze zrušit povinné ručení a nechat vozidlo na značkách a tudíž v registru? Nechápu, proč bych musel vozidlo odhlašovat z registru , když ho pak stejně bude někdo po koupi muset přihlašovat. Nebo je to v tomto státu zařízeno tak , že vozidlo na značkách se rovná nutné placení povinného ručení? Děkuji za zkušenosti a radu. Josef

Editováno: , autor: shockwave
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, Tragedie_v_JZD napsal:

Ne, nemuzes.

 

auto se znackami musis mit s povinnym reseni. Nicmene ho nemusis odhlasovat - mizes auto nechat na zahradce, a spzky odnes na urad a dat je do depozitu. Pak muzes mit auto take bez pov.

Ok děkuji za odpoved a jeste jedna vec, pokud ma tedy vozidlo stk řekněme jeste na 2 roky a dám značky do depozitu a po cca třeba roce si vozidlo vyzvedávám, tak STK doufám nemusím dělat znovu nebo ano? Nemám s tímto zkušenost, proto se možná tak hloupě ptám. Děkuji jeste jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

STK platí.

Ještě k tomu odhlašování - kdyby jsi to opravdu udělal, tak to obnáší likvidaci velkého techničáku a auto by už pravděpodobně nikdy nešlo přihlásit.

Pokud auto na rok odstavíš, tak pak jeho zprovoznění může být poměrně finačně náročné - šišaté gumy (takže nové), přirezlé brzdy (takže taky komplet nové), zdegradovaná biosložka v palivu - komplet čištění celé soustavy. Pokud už je teď nepojízdné, tak jeho cena po roce stání radikálně klesne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...