Přejít na obsah

Brzdy na RS


Petr Rašplička

Doporučené příspěvky

Zdravím, chystam se měnit brzdové kotouce a desky na předek u RS TSI (340mm)

otazka je jaké zvolit kotouce a destičky jako náhradu za original. Byli mi doporučené Zimmerman ale našel sem na ne par negativních recenzi, naopak ATE powerdisc si lidé pochvalují, ale nenasel sem je v provedení 340mm. Takže se obracím na vás, co dat. Nebráním se jakékoliv značce, nejlépe bych si chtěl polepšit oproti originalum, se kterými sem byl ovšem spokojen... Big brake kit je momentálně mimo cenovou hladinu.

nevim jak je s trmenem jestli je možné osadit i větší kotouč než 340mm.. nebráním se jakkekoliv alternative, zkušenosti.. díky Petr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodně bych nešel ani do Zimmermanu ani do ATE.. Originál je v porovnání s nima lepší. :) Kotouče bych nechal originál a desky třeba ferodo ds2500.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Ulipek napsal:

Já s tím zkušenost nemám.. Ale už jsem slyšel od pár lidí že je to jiná liga.. :) 

Tak půjdu do nich teda, lepší brzdy už stoji balik a ve finale ten rozdíl oproti orig. Není tak strašný.. a jestliže se jedna o jinou ligu, tak to prubnu.. díky za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

@virtual so seriou to funguje idealne,netreba vymyslat 😀 menil som komplet tovarenske TRW (kotuce,dosky predok,zadok) s momentalnym najazdom 28k na nich a max spokojnost.Dolezite prvych 1000km ich zabehnut,netlacit na pilu

  

maxalera.PNG

Editováno: , autor: ritch
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ritch Dík za info, se sérií taky nemám problém, přechod z obyčejného na RS podvozek byl příjemný (auto líp sedí i brzdí), proto jsem se ptal, jestli marfanovi nevyhovuje. Popravdě při daily provozu brzdy moc nezatěžuju, naopak zadní kotouče nemám tak hladké a lesklé jako ty (se známkami reznutí), i když pravidelně používám radarový tempomat, který má prý používat víc zadní kotouče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, virtual napsal:

Já ještě brzdy na RS neměnil, ale jak je to těma clubsportama? Zkušenosti, čísla dílů, cena, jedná se jen o výměnu kotoučů příp. desek?

@marfan A co originály, ty nevyhovují? Série na TSI (přední) mi přijde velmi dobrá...

Vyhovujú ale po 100tkm sa skrútili aj tak. Tak uvidím čo spravia tie Rotinger. Cenu som dostal na komplet celkom fajn tak uvidím či sa to oplatilo meniť. 

 

Pôvodne som chcel kotúče z GTI Clubsport a dosky Ferodo DS2500 ale cena tých kotúčov je dosť vysoká. 

 

Mám síce menší výkon ako niektorý na benzínových RS ale mám ťažšie auto, takže ak si to valím po dialnici alebo využívam auto čo to dá tak by som rád aby to brzdilo veľmi dobre. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Clubsport jsou fajn, ale zeby to byl jiny vesmir, tak to neni. Mam k tomu desky, co se k tomu davaji original. 

Brzdi to o kousek lepe nez original. Ocekavam od toho lepsi tepelnou odolnost, kterou vyzkousim poradne az na letnich gumach ... 

Cena neni nijak silena. ... 

@marfan  .. pokud ti brzdy vydrzely 100tkm, nepotrebujes lepsi brzdy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Viaceré weby tie brzdy vychvalujú. Preto som pozeral aj tie Clubsport. Aj Zimmermann má niečo podobné. Ceny okolo 200-250€ za kotúč preto sa mi to zdalo veľa.

 

Uvidím aké budú tie Rotinger určite sem napíšem svoje dojmi. Zajtra by som ich mal mať. V sobotu asi ich vymením. 

 

@hamoun Neviem povedať či je to dosť tých 100tkm ale to som nabehal tak polovicu po okreskách. Až teraz som začal dosť jazdiť dialnice a nie najpomalšie.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

okresky jsou na brzdy narocnejsi. ... nebo teda asi spis zpusob jezdeni. pomale okresky jsou asi setrnejsi, nez rychla dalnice za provozu :)

neporovnaval bych Zimmermanny a Clubsport ... nebude to stejna kategorie. ale treba casem zmenim nazor. 

ocekavam tepelnou odobnost pri agresivnejsi jizde

 

drzim pesti, at jsi spokojeny. pak napis reference.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

brzdy jsou kompromis. ty opravdu dobre brzdici brzdy brzdi jen za tepla a prasi a piskaji (nebo jsou jinak hlucne) pri kazdem brzdeni, rychle se sjedou desky i kotouce.

cokoliv z toho uberete, zhorsujete brzdne vlastnosti ...

brzdy schvalene na komunikace maji horsi tepelne vlastnosti ale brzdi i za studena.

 

nikdo nechce piskajici brzdy a chce, at mu brzdy vydrzi hodne km ... a nejlepe i cista kola :)

 

kazdy ma jine priority a chce neco jineho. kazdy jezdi jinak a naproste vetsine lidi staci uplne normlani brzdy, protoze i ty jsou bezpecne a rychlejsi jizdu s castejsim brzdenim zvladnou taky. pokud brzdy vydrzi vyssi desitky tisic km a jste s nima spokojeni, neni duvod je menit :) vzdy je to neco za neco.

 

(a nemam na mysli karbonkeramiku, jen klasiku)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska som tie brzdy nahodil, bol som sa trocha povoziť prvých 30km to bolo také nemasné neslané (obrusovala sa farba). No a potom to už bolo dobre. Skúsil som potom aj také tvrdšie brzdenie a vtedy som bol milo prekvapený ako to aj nie celkom zabehnuté brzdí.  Skúšal som najskôr 100 na 50 tri krát tak jemnejšie. Mal som z toho dobrý pocit. Potom na dialnici som skúsil dva krát z 200 na 100 no prvý krát to bolo ako z predchádzajúcimi brzdami no a druhý krát to bol citelný rozdiel. A podľa predstáv čoho som chcel dosiahnúť tou výmenou. 

 

Inak pri normálnom brzdení sa to správa úplne rovnako ako OEM brzdy ale ak sa pritlačí viac tak akoby sa zakusovali doštičky do kotúča, proste to oveľa citeľnejšie brzdí. Čas a viacej km ukáže či to bola dobrá voľba.

 

Ak na nich dám aspoň 40-50tkm tak budem v podstate spokojný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, nevíte někdo, k čemu jsou na vodících čepech brzd (předek i zadek, pouze horní čepy) ty gumičky, jež jsou navlečeny na čepu? Napadá mě jen to, že by vymezovaly vůli? Rozebral jsem komplet brzdy na RS a nevím proč, ale ty gumičky zvětšily svůj průměr a čep tak nejde zasunout zpět do třmenu, neboť ta hadička nedrží v tom prolisu čepu a při zasunování do třmenu se shrnuje a brání volnému pohybu čepu v třmenu. Raději přikládám foto…Předem díky za každý postřeh.

8A05BA76-BD9A-4D28-9479-8CEB2052CB93.jpeg

Editováno: , autor: Malawi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...