Přejít na obsah

Bzučení klimatizace při A/C


jiribur

Doporučené příspěvky

Je-li venku teplo a automatická klima je zapnutá na chlazení, tj. tlačítko A/C je aktivní, ozývá je odněkud jemné ostré "bzučení cikády". Jakmile vypnu tlačítko A/C bzučení ihned přestane. Při zapnutí opět začne. Je-li venku zima, tak to nebzučí ať je A/C aktivní nebo ne. Jemný ale ostrý bzukot je slyšet opravdu jen při teplém počasí a po pár minutách. Otáčky motoru pravděpodobně nemají zásadní vliv. Při delší cestě ten bzukot dosti vadí.  Prosím máte někdo tip kde je problém. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi bzučí, dneska jsem si toho všiml. Rapid 2017/4. Stačí ale Radio na minimální hlasitost a už to nejde slyšet. Stejně jak píšeš, stačí vypnout A/C a hned to přestane. (Klimu mám manuální). Na otáčky to nemá vliv. Zajímalo by mě to jestli to je normální, např zvuk kompresoru, mechanického pohybu atd a nebo to normální není - pak samozřejmě servis.

 

Má s tím někdo zkušenost ? Nebo může to někdo zkusit při vypnutém radiu ? Ještě to vyzkouším až budou nižší teploty, dneska bylo 28°C na stínu, jak jsem jel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem si to pustil doma, více to slyším z videa při jízdě než při stání. Ale řekl bych, že je to dost podobný zvuk, ne-li stejný. To je opravdu vada, jo ? 

 

EDIT  - Zde se pánové řeší podobné téma, myslím že je to totéž. Začínám se skoro přiklánět spíše k tomu ,že je to vlastnost, nikoliv chyba. Byl bych rád, kdyby brabisson napsal stav po servisu. Dále bych jen dodal hypotetickou otázku, kolika lidem to tak asi může hučet ? Protože já jsem na zvuk docela citlivý, mám doma i slušné hifi a jen tak něco mě neuspokojí, ale jak znám většinu "hluchých", něco takového jako jsou pazvuky klimatizace, karoseria atd., to ani nevnímají. 

 

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dneska po záruční výměně (faktura na Škodovku cca 26500 Kč). Měl jsem tam kompresor Sanden a vyměnili za Denso (ten je prý vhodnější pro climatronic). Při jízdě jsem už nic neslyšel takže zatím spokojenost, ale bylo venku jen 19 °C, musím počkat až bude trochu tepleji. P.S. při zastavení se mi to většinou neprojevovalo, nebo to skoro nebylo slyšet, při jízdě někdy i přes rádio.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím páni :)

Mám škodu rapid 04/2018. Toto isté mám aj ja. Pískanie od výduchov a ako som počúval aj od klimakompresoru. Robí to tak 4 z 5 štartov a začina mi to pekne liezť na nervy. Všimol som si tiež robí to nad 20 stupňov , idealne viac ako 24 a ked klimu nastavim na 22. stačí 2-3 paličky ventilátora a pískanie sa zvyšuje s otáčkami, najviac okolo 2000 ot/min.

 

Bol som v servise 1 krat- nemali čas tak ma objednali na ďalši týždeň. 2. krát si to zobral mechanik ale nič ževraj nepočul, tak že mám spraviť video. Prišiel som 3. krát, že to idú opraviť a keď som prišiel, tak že idú zasa prísť na to čo to robí. Po hodine ma zavolali, že to nič nerobí, tak som si sadol za to a po 3 min. jazde už počuli piskot aj oni. Nahrali to a vyzerá to podľa mechanika na kompresor :) Avšak ako si to pozrel vedúci prijímací technik tak ten nakázal mechanikovi aby si popočúval iné autá lebo podľa neho to je normálne. Avšak dovolil som si oponovať aj článkom z fóra, a rovnakým autom ktoré to nerobilo, tak potom uznal, že to normálne nie je .Tak som si to s ním vysvetlil a video aj s piskotom poslal znova do škodovky.

Takže čakám na odpoveď. Inak autíčko super len mám po hodinovej jazde chuť vyhodiť celú klímu z auta :D ale tak potom by bolo teplo.

 

Mam tam Sanden 5Q0 816 803 F

Pozeral som staršie fóra a mal by to byť klimakompresor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To by mě zajímalo jestli to automaticky mění za jiný než ten šmejd Sanden a nebo ho tam dají znovu a tiše doufají, že to nový kus dělat nebude/řidič si nevšimne. Jinak ta oprava zahrnuje docela dost úkonů, co se tak na fakturu dívám, z toho mám vždycky mráz po zádech, když vím jací jsou v servisu patlalové.

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když to bude na záruku, tak faktura bude automaticky na škodovku. Mě rovnou oznámili, že mi dají kompresor značky Denso místo původního Sanden. Videí jsem jim dával několik, natáčel jsem tak, aby šlo vidět, že je motor teplý, kolik je venku stupňu a aby to zrovna cvrlikalo a pak bez přerušení videa klimu vypnout, aby bylo patrné, že cvrlikání přestalo. U Rapidu bude většinou faktura o něco nižsí, nemají totiž defaultně front assist, takže úkony spojené s radarem by neměly být fakturovány :-D

Editováno: , autor: brabisson
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brabisson Tobě to bez problémů vyreklamovali? Taky mi to bzučí (nejvíc jde slyšet kolem 2 tis ot, kdy to ještě nepřehluší jiné zvuky). Ale neprojevuje se to pravidelně, takže to dokáži tak maximálně nahrát na video, ale předvést to je asi nereálné :(  (leda že by se sešli příznivé konstalace). Kompresor klimatizace mám Sanden (...F).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky to budu řešit. Včera 26°C a opět pískot po cca 15min jízdy. A jak píše Martab, je to hlavně kolem 2tis otáček, zkusil jsem to nahrát na mobil v kabině při jízdě, ale moc to v tom mikrofónu teda slyšet nejde, minimálně. 

 

Já ani nezkoumám co to je za kompresor, vsadím se že taky ten polský šmejd Sanden. Chová se to úplně stejně jak je výše zmíněno. Mám Rapida od 4/2017 - Ambition Fresh.

Editováno: , autor: Durannn
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 5. 2018 na 7:56, brabisson napsal:

jj potvrzuji je to ten stejný zvuk jak jsem měl já :-) přidávám ještě fakturu za záruční opravu (původně jsem psal 26500, ale to jsem si špatně vzpomněl :-) ). 

20180505_135726.jpg

Je mě divná ta cena za vysoušeč klimatizace za 2422Kč, to je pěkná darda. Ale dokud to platí ŠA.... Jinak na netu je vysoušeč tak za 700-1000Kč. Zajímavý je, že mě měnili i konndenzátor klimatizace 6R0 820 411 Q - to je ten "chladič" nasunutý nahoře na chladiči chl.kapaliny. Prý to bylo kvůli šponám, které se tam mohly dostat z kompresoru. Bylo to na pokyn ŠA k záruční opravě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...