Přejít na obsah

Bzučení klimatizace při A/C


jiribur

Doporučené příspěvky

Autocentrála, pobočka v Ostravě - Třebovicích. Dal jsem jim teď znova šanci, protože je mám blízko bydliště a vyměnili se tam lidé kolem přejímky oprav. Hlavně je tam nový garanční technik. U toho předchozího obrovský problém s čímkoliv, takže jsem začal jezdit jinam - Automotor Čavisov, tam mi vyměnili kompresor na předchozím Rapidu (kde pro změnu bzučel zvenku), když v Autocentrále nic neslyšeli, byla to vlastnost nebo nesprávné použití, ale mám je více z ruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řeší někdo hromadně i manuální klimošky? Auto je MR2017, kompresor 5Q0 816 803 G, buď je někde nějaký bordel nebo po 2 letech méně chladiva, začínám slyšet snad i trávu růst. Venku zrovna takový horka, že ani nechci dávat auto do servisu, abych v tom domů nemusel šlapat pěšky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 5. 8. 2018 na 5:20, brabisson napsal:

Já jsem bez problému měl kompresor vyměněn u Vrány v Havířově.

Jsem taky z Havířova, kupoval jsem auto ale u Tomana, mám to blíže, tak zkusím tam, když se jím do toho nebude chtít, udělám kšeft u Vrány. Každopádně, fakt je ten, že to píská dost, hlavně když přestane hrát hudba a auto je nastartované (jízda) více jak 10min. Problém je ten zvuk nahrát, budu to muset nějak šikovně chytit. Při cestě do Alp (700km) už mě to pak štvalo z principu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Mám tento istý problém. V mojom prípade je jedno či je vonku 20° alebo 35° a pri zapnutí A/C sa ozýva bzučanie zo stredných výduchov. Po vypnutí A/C to prestane. Zvuk som nahral a šiel do servisu kde sa so mnou do auta sadol mechanik a prebehli sme to po meste. Zvuk sa ozval a tak som im tam nechal auto. Keď to skúšali zase v dielni, tak to bolo ticho a ozvalo sa to až keď nechali auto 30min bežať...Zvuk nahrali a poslali do Škody a posudenie. Za 30 dní prišla odpoveď, že to uznali a je treba vymeniť klimakompresor aj kondenzátor. Do dnešného dňa je tomu už týždeň čo mám auto v servise, lebo čakali na diely a na nejaký špeciálny typ chladiva a zajtra by som si mal ísť po auto :) Hneď mi poskytli náhradné vozidlo a dúfam, že už bude pokoj. Tak ak máte podobný problém, nenechávajte to tak a dožadujte sa reklamácie...Samozrejme veľa záleží aj od servisu B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V 2. 10. 2018 na 19:03, keckas napsal:

Auto Branka Praha, reklamace uznána a kompresor vyměněn (Škoda Rapid MR2018). Od té doby krásný klid...

 

 

Po sledování zdejšího fóra mi bylo zřejmé, že někde kompresor vyreklamovat umějí a jinde „neumějí“… Oslovil jsem mailem servis AUTO-BRANKA v Praze na Proseku, mailem zaslal videa a popis. Odpověď byla zhruba následující:

„ … Děkuji Vám za zaslaný dotaz. Jsem velmi potěšen, že naše „dobré skutky“ se šíří mezi lidmi. Vámi zmiňovaný hluk jsme skutečně řešili a domnívám se, že jsme schopni pomoci i Vám. Prozatím nic neslibuji, cesta k úspěšnému výsledku není jednoduchá a dopředu ho nelze zajistit. …“

 

Domluvili jsme se, že jim auto cca za měsíc přivezu a při příležitosti odletu na týdenní dovolenou jim ho nechám v Praze. A skutečně jsem po týdnu přebíral auto s vyměněným kompresorem, vysoušečem, propláchnutým okruhem klimatizace a novou náplní klimatizace… Nový kompresor je Denso 5Q0 816 803 D

 

Tímto děkuji jmenovitě panu Kozovi a panu Vávrovi, za jejich schopnost a ochotu problém řešit a úspěšně vyřešit.

 

Funkci, resp. bezhlučnost jsem vzhledem k počasí venku nemohl vyzkoušet, ale předpokládám, že problém je vyřešen. Přeji i ostatním, kterým hluk vadí, úspěch při hledání servisu, který chce a umí.

IMG_1827.thumb.JPG.83b8bfc95cab810386e175f56e96c805.JPG

Editováno: , autor: Honza2121
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 19. 10. 2018 na 15:33, radlat napsal:

Došlo u MR2019 ke změně a montují jiný kompresor nebo se dál spoléhají na Poláky?

Modelový rok 2019,bohužel taky cvrliká při zaplém A/C ... zjištěno dnes,auto vyrobeno prosinec 2018,najeto 1900km...

IMG_20190408_151111.jpg

Editováno: , autor: Sklennny
Foto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak byl jsem se kouknout na jaký tam mám ja a bohužel taky SANDEN,ale Koukal jsem na na fotky který sem dáváte a všichni ho máte Polský, ten můj je Francouzský nebo aspoň to tam je napsáno ? ale budu to muset vyzkoušet zda taky bzučí a popřípadě se na to zeptat ve škodovce .

7908E252-2A3A-49F7-9DC5-D58319533313.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Rapida r.v.9/2016,koupen loni v únoru v rámci Škoda plus, mám digiklimu a celou loňskou sezonu mě taky vytáčelo cvrkání a pískání z výdechů,udělal jsem pár nahrávek mobilem,je to líp slyšet když to pustím do sluchátek,letos jak se oteplí chci kompresor taky reklamovat,tak snad trefím na servis kde mi s tím pomůžou, další cestu na dovolenou s tím kompresorovým koncertem absolvovat nehodlám

Editováno: , autor: Martin730
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...