Přejít na obsah

Bzučení klimatizace při A/C


jiribur

Doporučené příspěvky

Tak jsem zvedl zadek, nahrál to a hned zašel do CBAuto. Technik hned věděl. ? Díly objednané, předběžně dorazí v pondělí a oprava 2-3 dny. Jinak pokud mohu trochu OT, tak jsem se ptal i na takové běžné závady u 1.0Tsi a F3 před FL. Nejčastěji údajně odchází škrtící klapka, kde praskají pružinky. Ale jak se to projevuje, jsem se raději už neptal. ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O žádný syčení nejde, cvrči proměnlivě naběhnou při AC a po vypnutí jsou hned zticha a po 100km cestě jich mám plnou hlavu. Jestli někomu stačí kolem komína zesílit rádio tak taky gratuluji. Na AS momentálně nemám čas, ale už to dlouho nevydržím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cvrčky rádio nepřehluší, člověk to slyší i když nechce, přitom to není silný zvuk ale dokáže to znechutit jízdu,mám za sebou prvních 700km s novým Densem a ticho jak v hrobě....nedejte se a reklamujte, hodně štěstí

Editováno: , autor: Martin730
Chyba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem se urval u práce a jel do AS, dle sdělení technika TPI ke kompresoru prý není, v servisu to bylo zrovna potichu, ale zvuk se ozval po cestě domů tak jsem ho nahrál a poslal ho. Navíc se ozvalo palivové čerpadlo které při startu hučí a to si i nahrál. Chvíli jsem hrál blbce a pak na něj vybalil, že o problémech Sandenu vím, pak přiznal že Sandeny už řešili. Takže čekám na vyjádření výrobce. Najeto 3.800 km.

 

Rovnou jsem si domluvil výměnu oleje, poprve a naposled vezmu jejich.

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, povedlo se někomu prosím vyřešit výměnu kompresoru na záruku v Ostravě nebo v okolí? Jde o Rapid 2017 1.0TSI a stejný problém. V Ostravském Auto Helleru měli auto 4x, celkem cca 2 týdny, jednou týden v kuse a prvně kromě doplněné chladící kapaliny (které chybělo 20g) nevyřešili nic. Nakonec reklamaci zamítli, protože ti blbci vzali jiný Rapid, který pískal úplně stejně a řekli (stejně jako u převodovky na které občas nejde ani vyřadit), že je to výrobní vlastnost a je to normální chování. Máte někdo zkušenost se stejným problémem a nevíte ve kterém servise by to byly schopni vyřešit? Za 3 týdny jedeme na dovolenou a chci to do té doby konečně dořešit (řeším to od března), stačí 2 hodinová cesta a člověk čeká kdy se z toho zvuku zblázní.

 

Díky,

Editováno: , autor: jdom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Martab napsal:

Máš písemně od nich že se jim to projevilo a je to vlastnost? Pokud ano, napiš do ŠA přímo. Pokud chceš, pohledej je zde výstřižek z TPI kde je ten problém popsán (popřípadě mi napiš SZ).

 

Ano, přímo do protokolu, respektive nějaký "Náhled Garančního listu" zapsali "Bylo vyzkoušeno vozidlo stejného typu a bylo zjištěno, že se jedná o standardní hlukové projevy klimatizace".. TPI jsem našel, napíšu jim mail, snad to něčemu pomůže.

 

před 1 hodinou, ben06 napsal:

AS hledal TPI nevím jestli dle VIN a nic nenašel, TPI tady sice byla a to asi nic nepomůže, tím jsem argumentoval taky. Nahrej si zvuk u výdechu AC a pošli to do ŠA. Ve svém okolí určitě nemáš jedinný  servis.

 

Zvuky mám nahrané, dodal jsem jim jich asi 5 za všelijakých podmínek. Ano, servis to není jediný, ale nechci zkoušet 5 servisů kde si auto vždycky nechají na 3-4 dny a řeknou akorát smůla.

 

před 25 minutami, slapnahrabe napsal:

Na Ostravsku se povedlo v záruce vyřešit u Autocentrála Třebovice a Automotor Čavisov.

 Díky, vyzkouším.

Editováno: , autor: jdom
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

IMG_20190712_183553.thumb.jpg.0e9aa813eee33dc1c9333d1641a66144.jpgTak taky mám vyměněno v rámci záruky. Musím říct, že jsem to ani nečekal.

1.7. Jsem byl v servise s tím, že mě hučí klimatizace ( vzdávalo to zvuky jako když v okolí lítá helikoptéra), ale chladí normálně. Objednán na  10.7. s tím, že to pravděpodobně bude málo chladiva a že ho doplní a dál se uvidí. Při příjezdu na objednaný termín mě oznámili, že se kompresor bude měnit za Denso + vysoušeč dle pokynů Škodovky. Na stole technikovi leželo i to výše zmiňované TPI. Takže pro mě milé překvapení, že to šlo tak hladce.  V servisu bylo tři dny. Auto je vyrobeno  10 . 2014 a mám 5letou záruku. Púvodní kompresor byl polský Sandem.

Editováno: , autor: Lusta17
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co jsem se bavil s kamosem, servisnim poradcem. Tak snad Sanden uz ani nema smlouvu se Skodovkou. Akorat je otazkou kdy to skoncilo. Takze se obavam, ze loni v rijnu tam taky jeste muzu mit Sanden. Jinak  na sve FIII FL zatim slysim slabe cvrlikani nekdy hlasitejsi jindy tissi. Takze zatim vyckavam. Zkousel jsem to nahrat ale je to porad dost tiche. Nicmene ve stredu jdu na olej po 16tis., tak se kouknem co tam za kompresor mam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ma 2 drobnosti:), ktere pro vetsinu tady ale problem nejsou:D

0. muselo by se mi chtit:)

1. musel bych vedet kde to hledat. pro me je auto spotrebka, takze neresim kde co v motorovem prostoru presne je. zajima me jen merka oleje, baterka, a ostrikovace:) Samozrejme poznam i nadrzky na brzdovku ci chladici kapalinu. Ale vetsina dalsich veci jako alternatory, ruzne kompresory atd me nechavaji chladnym a neresim kde to tam je.

2. pokud je listek ze spatne strany, tak zvrchu udajne neni videt. A jelikoz zitra se bude menit olej, tak se to zbouchne pri jednom:D

 

Ale taky spis ocekavam ten Sanden.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...