Přejít na obsah

Bzučení klimatizace při A/C


jiribur

Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, ben06 napsal:

Aktivní nepoužívání možný problém asi jen oddaluje a cena opravy je 20+ a po záruce se na to každý raději vykašle........................

 

To je mi jasné, ale záruku mám do 11/2024, takže čas na projevení závady ještě mám a nemám důvod zapínat klimu, když nepotřebuji, jen proto abych tomu šel naproti. Taky záleží, jak velká poruchovost toho Sandenu je. Matka má Spacebacka 2015 (najeto 45 tis) a v práci máme 2 liftbacky 2/2016 (oba přes 100 tis.). Všechy 3 Rapidy mají původní Sanden a bez problému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já nikde nepsal o 100% poruchovosti, ale těch případů je asi velmi mnoho a to ještě spoustu majitelů to cvrlikání neslyší nebo už neřeší. Nakonec i v servise přiznali, že jich už na F3 vyměnili hodně, ono těch Rapidů zase tak hodně nejezdí. Jestli klimu používáš či ne je jistě tvoje věc, jasný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Kompresor úspešne vymenený za Denso. Na základe reakcií na internete som čakal tvrdý boj, mal som pripravených aj niekoľko videí, ktoré som však nakoniec ani nemusel ukázať. Reklamácia prebehla ako po masle. Pri preplachu systému vraj našli kopec kovových pilín, starý kompresor by vraj aj tak čoskoro skončil. Som rád, že som to stihol ešte v záruke - končí už o 18 dní. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som maluž vo svojom vymenený môj sanden za sanden a ďalšísanden za denso dnes som bol znova reklamovať denso pretože mi príde akokeby sa zadieral ale oninič nepočuli oproti sandenu je denso hlučnejší - viac hrkoce ale nechce sa mitomu veriť že to tak má byť. Vy čo máte denso počujete nejaký prejav kompresora pri znízeni ventilátora na minimum ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ořed rokem hned po výměně se mi zdálo Denso zvenku za opravdu velkého horka hlučnější, uvnitř teď nic nevnímám. Po opakovaném proplachu a výměně ventilu je klima OK ani klimatronik nikdy nevypínám, ať se točí a spořílek jako někteří zdejší nejsem. Jak poznáš že  jde o zadírání?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ide oto že mne klíma chladí dobre neviem či by to mohlo byť tym ventilom. Najhoršie je ze prejavi sa mi to po prejdení asi 10 km ked už je všetko nahriate aj interier vychladeny na pozadovanu teplotu, hneď pri štarte je ticho. Potom to hici skoro stale s nejakymi prestavkami inokedy hlučnejšie inokedy tichšie. To akokeby zadieranie som vyhodnotil keď je ten zvuk najsilnejši. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já mám najeto cca 8200km za rok a při klimě puštěné na plno i při vedrech klima nehučí, ale teď když se ochladilo a venku je 22s a já nastavím 20s tak klima nepříjemně vrčí. Mám ještě celkem dobrý sluch a tak je ten tón velmi nepříjemný. Čekám až to začne opět vrčet a nahraju to pro servis a půjdu reklamovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Já na podzim vypozoroval, že mi Sanden cvrliká při menším rozdílu teplot. Když je 30 a já nastavím LOW, nebo 18, tak běží klima naplno a nic neslyším, ale při 22s nastavím 19-20 a slyším. Mám záruku do 10/2024, tak mám ještě čas. Nechci to vysloveně nutně přivolat, ale vzhledem k tomu počtu reklamací, bych chtěl projevení závady a reklamaci uspíšit v době záruky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych na nic nečekal. V systému jsou špony a zvuk se zřejmě bude stupňovat až ty špony ucpou regulační ventil což se stalo mě za necelý rok po výměně za Denso po špatném proplachu celého systému. Záruku mám do 03/2024 a další problém nemám. 

Editováno: , autor: ben06
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak by jste to řešili s vozem po záruce ?

klima mi bzučí, přehluší motor na volnoběh docela dost. dále podezřívám, že mi zvyšuje spotřebu, více než by měla..

ale dávat 20k za opravu se mi moc nechce..

napadá mě ještě zkusit repas  toho kompresuru ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xegiie> repasovat zadřený kompresor? No to asi koupit někde druhý, samozřejmě proplach a výměna dalších komponent co jsou uvedeny tady tady a i v sekci F3. 

Deawon> načti si zdejší poznatky s reklamacemi, někde dělají ofuky jinde samozřejmě ví o co jde. Na nic se neptej, rovnou reklamuj zvuk ať si nahrají a pošlou do ŠA, otázka je jestli se ti to zrovna projeví. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred rokom mi menili po dlhom natahovani sa so servismi sandem za sandem,ked som pytal denso tak povedali ze oni mozu iba sandem,samozrejme ze to cvrlika tak ako pred tym,mam podozrenie ze to sposobuje konstrukcia celeho vedenia klimatizacie,tych kovovych trubiek lebo niekedy aj ked nie tak hlucne to pocut aj ked je klima vypnuta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2 hours ago, Dodi 15 said:

@Branik71 A proběhla vůbec ta výměna? Jestli tě jen neojebali ať mají od tebe pokoj, když jak píšeš to natahovali a nechtělo se jim do toho. 

V servisech všeobecně jsou všeho schopni!

To se musí u nich stát, ale dnes už tě nikam nepustí,  takový začarovaný kruh  ;-)

Kompresor je novy to som sa zase poistil odfotil stary a novy stitok na nom a aj vizualne po vymene ten novy kus bol novy,ved prave preto ze v servisoch je vsetko mozne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Mne to menili v SNV aj to sa so mnou nebavili ze co ja chcem ale iba sandem za sandem a v PP cista katastrofa a to asi take vyjadrenie ze to tak ma byt ze je to konstrukcna vlastnost Rapida takze po tom co som si zazil so servismi by som uz pri kupe novej Skody velmi rozmyslal a ze zaruka 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...