Přejít na obsah

CarStick v Karoqu


havrosh

Doporučené příspěvky

Auto nebudes moci ovladat nikdy. K tomu slouzi SkodaConnect, to ma vlastni virtualni kartu a vlastni data. K temto datum se nedostanes a neslouzi pro sluzbu Infotainment Online

 

CartStick potrebujes, pokud chces mit aktivni data pro navigaci pripadne WIFI pro cestujici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jsem tady nový a zajímalo by mě jaký je rozdíl připojení k netu přes car stick nebo hot spot. Mám v autě nastavený hot spot přes android telefon a auto se mi automaticky spojí s telefonem do několika vteřin. Samozřejmě musím mít ve stavovém řádku fci hot spot aktivní. To jsou ake dva clicky na telefonu. Po připojení se mi červená ikonka zeměkoule změní na bílou a vedle ní se objeví nápis WLAN. Mám neomezený tarif, tak data nejsou problém. Přijde mi potom zbytečné platit za car stick. Navíc, jestli jsem dobře četl popisek, tak po připojení car stick už nejde použít další externi zdroje s USB vstupem. Škoda connect mi funguje, počasí, vyhledávání čerpacích stanic nebo bankomatů. Již jsem to několikrát použil. Proto nevidím žádné výhody car sticku proti hot spotu. Právě naopak. Nebo má hot spot nějaké omezené funkce proti car sticku? Zatím jsem na žádné nenarazil.

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Telefon s rSAPem rovněž umožní vyřešit, ale už jich bohužel moc není. Nemluvě, že rSAP v podání Škoda Auto se koná většinou jen po prvním připojení....

 

Jen pro stálé dotazy - LTE CarStickPro neaktivuje službu Infotainment online. Ta již musela být zakoupena spolu s vozem.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

10 hours ago, krmec said:

V tom případě u mě jednoznačně hot spot. Žádné další náklady a čuramenty ve slotech.

 

Pokud mas Android, tak to funguje.

U iPhone je to slozitejsi, automaticky se spojeni nenavaze, musi se vypnout/zapnout hotspot v telefonu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem psal, každému co mu vyhovuje. Nemám v tom úplně přehled, ale dnes jsem měl připojený WLAN a přitom jsem současně telefonoval.  Bez problémů mi šlo připojit ke Škoda connect a aktualizovat počasí, zprávy. Zkoušel jsem i vyhledat čerpací stanice a bankomaty v okolí. To vše fungovalo při současném volání. Co jsem zjišťoval na netu, tak u rychlých sítí by mělo jít volat i data současně. Nevím, jak je to u car stick, ale když třeba zastavím u benzinky, vypnu zapalování a vytáhnu klíček, tak je logické, že se mi hot spot odpojí, když se vypne celé zapalovaní. Po natankování a nastartování se datové připojení automaticky asi za 20 vteřin připojí aniž bych musel něco na telefonu znovu zapínat. Podle mě vše funguje jak má a zatím jsem nenarazil na žádný problém, proto nevidím důvod kupovat Car Stick. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@cvak ma pravdu. Hlas a data funguji pri VoLTE. Pokud neni aktivni, tak pri navazovani spojeni "pada" telefon do GSM

 

Pokud mas Android, mas dost dat, tak pouzivej osobni hotspot.

 

Pokud ma nekdo iPhone a vadi mu off/on cyklus na zacatku, pro toho je CarStick idealnim resenim. 

Jak psal @LukášCBR aktualne je ve skoda eshopu (nebo OB) za dobrou cenu a pokud pouzijes zalomeny kabel, ktery jsem uvadel vyse, tak se da CarStick uzavrit do prihradky a neni nikde videt. Navic s CarStickem muze auto delat hotspot pro dalsi zarizeni (napriklad tablet bez modemu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zajímala by mě jiná otázka, dalo by se nějak chytře vyřešit vedení USB kabelu třeba do přihrádky spolujezdce a tam mít připojený carstick? Nemusel by vůbec zavazet v přihrádce u řadící páky. Je pro carstick potřeba USB připojení "pouze" pro napájení nebo i nějaké datové spojení s infotainmentem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ANO, je to zdroj dat pro Infotainment Online (Care Connect ma vlastni konektivitu)

NE, az ti vyprsi licence na, tak ti to fungovat nebude. 

 

CarStick je pouze modem, nic vic (jiny LTE modem ti v aute fungovat nebude). Pokud nebudes mit zaplacenou sluzbu, tak ti data pro navigaci fungovat nebudou

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
V 10. 9. 2018 na 12:17, petr1402 napsal:

Přesně jak píše havrosh, mám iPhone a po několika dnech jsem objednával CarStick a mám svatý klid.

Zdar: mám jen dotaz (zítra si jdu pro LTE CarStickPro ) necháváš ho trvale zapnutý v USB a nebo ho odpojuješ po každé jízdě?

Má být u něj předplacená simka -- jde dobít nebo si musíš sehnst svojí.

Děkuji za odpověĎ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...