Přejít na obsah

CarStick v Karoqu


havrosh

Doporučené příspěvky

Jelikož se mi od nikoho nepodařilo zjistit nic víc o službě Internet in the Car, vyzkoušel jsem ji sám. Pro vozy ŠKODA to funguje poměrně po novu, autorizovaný prodejce u nás víceméně začal zjišťovat detaily až na základě mého podnětu. Tak tedy - SIM kartu od operátora k této službě lze údajně pořídit pouze prostřednictvím právě autorizovaných prodejců. V ceně 1 Kč jsem tak dostal instalační balíček, zahrnující fyzickou SIM kartu, instalační příručku a 1 GB dat na 28 dní s připojením k vysokorychlostní síti Vodafone 4G. Instalace v infotainmentu Columbus byla poměrně snadná, a tak jsem během pár chvil měl internet na palubě. Komfort, jaký jsem si představoval, žádný přídavný USB modul v autě, žádný kabel, žádné omezení v počtu připojených zařízení, a především žádný mobilní hotspot, který jak už zde bylo několikrát zmíněno, nefunguje konkrétně s telefony iPhone zrovna nejlíp (po každém nastoupení do auta se musí na telefonu hotspot vypnout/zapnout, aby se infotainment auta chytil a připojil).

 

Po měsíci zkušebního provozu dostanete na výběr z několika tarifů, které ničím nepřekvapí ani neohromí, snad až na jeden:

 

1) 1 GB dat na 1 den za 199 Kč

2) Neomezená data na 1 den za 399 Kč

3) 5 GB dat na 28 dní za 399 Kč

4) 10 GB dat na 28 dní za 599 Kč

5) 100 GB dat na 365 dní za 3.990 Kč

 

Právě poslední zmíněný jsem po porovnání aktuální nabídky tří největších českých mobilních operátorů zvolil a nemusím se v následujícím roce o nic starat. Za cenu v přepočtu 332,50 Kč měsíčně jsem dostal cca 8 GB dat na každý měsíc, anebo dle potřeby. Zkrátka roční přidělený balík je 100 GB a je jen na vás, jak je v roce spotřebujete.

 

V porovnání s cenou 199 Kč /měsíc za 1.5 GB dat, nebo 299 Kč /měsíc za 3 GB dat anebo předplaceným internetem 0,40 Kč /1 MB od T-Mobile, resp. 349 Kč /měsíc za 4 GB dat od O2, resp. 399 Kč /měsíc za 4+1+2 GB dat od Vodafone (standardní nabídkové ceny datových tarifů k dnešnímu dni, přičemž Vodafone z nějakého důvodu už aktuálně nenabízí datový tarif za 199 Kč, který ještě koncem roku 2018 byl v jejich nabídce) mi to připadá jako solidní varianta. Cenově únosné a nemusím hlídat, jestli a kdo zrovna v autě pouští hudbu, videa anebo surfuje.

 

Jinak pro zajímavost mám poměrně velmi výhodný služební tarif od T-Mobile, a tak se nabízelo, abych jako první oslovil je. Když jsem však volal s našim přiděleným obchodníkem a dotazoval se na možnost klonování mé SIM karty tak, abych ji mohl vložit do infotainmentu auta a byla sdílena data s mojí hlavní SIM, vůbec netušil, co po něm chci, proč to chci, natož tak nějaké cenové zvýhodnění. Neměli zájem, neřeším, šel jsem k jinému operátorovi. Přitom např. Vodafone nabízí k datovým tarifům Red Data+ 1+1, resp. 1+3 SIM zdarma.

 

To je souhrnem vše, snad to někomu bude k užitku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Připojím se se svoji dosavadní zkušeností.

Protože mám Amundsena a iPhone, řešil jsem internet přes CarStick. Následně jsem hledal vhodnou SIM kartu. Někdo na tomto fóru dal doporučení na předplacenou datovou kartu od T-Mobilu. Cena byla 150,- Kč (v akci), bylo na ni 1,5 GB dat. Tohle všechno proběhlo v květnu 2018.

Na konci roku mi začala karta hlásit vyčerpaná data. Kredit jsem doplnil za 300,- s tím, že mi dali cca 70,- Kč navíc. Kredit platí 1 rok. Mám tedy necelých  1 GB dat a plně mi to stačí pro provoz všech služeb v autě. Pravda je, že mám vypnutý hotspot, protože obvyklá posádka jede na svoje dat. Předpokládám, že někdy okolo léta (před dovolenou) doplním kredit.

Také jsem koukal kde by se daly data sehnat levněji., ale jediná varianta je pro mě tato. Sdílení dat mi přišlo zbytečné.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Aleš_BX tak jsi mě ještě trochu zvyklal a dnes jsem dal ještě jeden pokus s T-Mobile. Skutečnost je tedy taková. že T-Mobile již tebou zmíněnou službu "Sdílený internet" nenabízí. V průběhu asi 30 min rozhovoru s obchodníkem nakonec odkaz na tuto službu někde našel, ale bylo to kdesi hluboko v archívu. Zmínil, že velmi nepravděpodobně by tato služba šla ještě dnes zřídit k nějakému historickému tarifu, v žádném případě už prý ne při zřizování nové smlouvy na rodné číslo a stejně tak ne pro rámcové smlouvy (na ty ani údajně tato služba nešla nikdy zřídit). Nevím, odkud jsi ten odkaz vytáhl, pravdou je, že při procházení stránek T-Mobile na tu službu nenarazíš a při vyhledávání na jejich stránkách to nalezne pouze Obchodní podnínky z r. 2014 v PDF.

 

Při dotazu, zdali tuto službu nahrazuje dnes jiný, podobný tarif za podobné peníze mi sděli, že pouze Internet Komplet v ceně na úrovni 499 Kč /měsíc a 3 GB dat. Logika je tam prý oproti službě Sdílený internet otočená, tj. je datová SIM, ze které "mateřská" SIM s hlasovým tarifem sdílí data. Tak či tak za tu cenu nepoužitelné. Tolik tedy k aktuální nabídce "zrcadlených" SIM od T-Mobile.

 

K dotazu na potřebu objemu dat v autě - no velmi pravděpodobně bych objem na úrovni 8 GB /měsíc nespotřeboval, určitě ne každý měsíc po celý rok. Ale jak už jsem zmínil, při porovnání současných nabídek tří největších operátorů mi to prostě vychází jako jedna z nejschůdnějších variant, protože pokud mám platit +- 200 Kč měsíčně za 1.5 až řekněme 2 GB dat, no tak to už mi připadá vůči tomu 330 Kč za 8 GB dat mnohem lepší (a v přepočtu ceny za 1 MB samozřejmě i výhodnější) a nemusím sebe ani nikoho v autě nijak omezovat.

 

K očekávanému boomu datových tarifů snad jen tolik, že se na něj určitě těším a nejen sobě, ale nám všem bych přál, abychom se ho vážně tak brzy jak píšeš dočkali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já mám trochu jinou variantu. Používám Hot- Spot, telefon android na dvě SIM, privátní tarif minimální jen na volání, služební rakouský A1, volání a data 1GB měsíčně.

Jen chci nastínit variantu, kde se dájí kombinovat tarify mezi operátory na volání a data jak jsou které výhodné a odstranění problémů při  volání a používáním dat současně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem to nakonec vyřešil jinak, naskytla se mi výhodnější varianta oproti zmíněnému Vodafone. Mám samostatnou SIM od T-Mobile s datovým tarifem 10GB/měsíc, 375 Mbps/70 Mbps, v autě vytvořený hotspot pro celou rodinu a už se nemusím starat. Pod firemním tarfiem mě to přijde na 199 Kč bez DPH měsíčně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud opravdu jezdis stylem, ze travite s rodinou plno casu v aute a vsichni jsou pripojeni, potom ano.

Jinak mne osobne to prijde zbytecne, jelikoz za cca 400Kc si vystacim na cely rok - SIM twist online - krmení pro váš tablet. Nabiješ za kolik chceš a platí to rok.

Když jezdíme na výlety se známýma, každý má svůj osobní tarif, kde má min. 5GB/měsíc, takže ani hotspot nevyžadují. Sám mám na telefonu tarif 10GB/měsíc a nejde o žádnou neveřejnou nabídku.

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já těch případů vození lidí s vlastními tarify moc nemám, v 99% případů je to rodina a jsou závislí na mně. S výrazně menším objemem dat to vycházelo snad jen o 50 Kč levněji a to už mi nepřipadalo takový rozdíl. Určitě nejde o žádnou neveřejnou nabídku, jen se k ní dostat za tu cenu nepůjde zřejmě v každém mobilním krámě.

 

Jinak k té Twist online pro tablety - 400 Kč mluvíš o ročním nákladu? Jestli dobře počítám, při dané tarifikaci je to 1GB dat, to ti vážně vydrží rok?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, dá se říci, že je to 1GB.

Mám to opravdu na online dopravní info a občas zvláštní cíle a vydrželo mi to cca 10měsíců. Teď jsem dobíjel za 400Kč, tak uvidím přesně. V autě mám Amundsen, ten skoro nic nežere (v nastavení - siť - aktuální spojení). Tam to jee vidět. Je možné, že Columbus je na data náročnější.

Ale v pořádku, pokud je rodina ráda online a že děti umí s daty zatočit, nenamítám vůbec nic[emoji106].


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslis,ze by som sa mohol k takejto sim karte dostat aj ja ako Slovak a pouzivat ju u nas v datovom roomingu?

U nas sa nic take neponuka.Vsade chcu bud denne data 250mega za 0,50 centov,alebo giga za 2 eura mesiac,ale pokial kazdy mesiac nenabijem,odpoja ma.

Tato Vasa twistacka s prednabitym kreditom a platnostou 12 mesiacov by sa mi pacila.Tiez by mi to 1 giga predpokladam stacilo na cely rok,tak naco to preplacat.

Editováno: , autor: Patrik1971
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, mam moznost koupit Carstick 3G- tak bych poprosil o radu- nevite nekdo jaky je realny rozdil mezi tim starsim 3G vs Carstick LTE- myslim tim, zda je rozdil v rychlosti- aktualizace dopravnich info/ mapy atd. Nejde mi o wifi pripojeni jinych externich zarizeni, to nepotrebuji. Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, mám dotaz - je možné současně s připojeným CarStick používat i připojený telefon s AndroidAuto ? Kombinace Sup3 (7-2019) a Amundsen. Datových USB portů mám ve voze doděláno více, nicméně v popisu u CarSticku je uvedeno, že po jeho připojení není možné připojit a využít další externí přístroje s připojením do USB vstupu.  Zkoušel to někdo? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...