Přejít na obsah

Výměna patých dveří - hatchback


Johny16

Doporučené příspěvky

Především asi zjistíš,že ty dveře jsou dost těžké,že k samotné montáži a demontáži budeš pokud nechceš poškrábat lak,potřebovat dva pomocníky.To ostatní dokážeš sám.Budeš muset zapojit elektrické svorkovnice a zadní ostřikovač.Jestli už máš ty jiné dveře doma,tak si na nich prohlédni,kde to je přesně rozpojeno.Na svém autě to musíš také nejdřív rozpojit,pak ti musí dva kamarádi podržet ty dveře v otevřené poloze,ty vypáčíš  ty hydraulické vzpěry,pak odšroubuješ opatrně šrouby z pantů a kamarádi pak odloží dveře stranou.Pak bys měl očistit dosedací plochy těch pantů a kamarádi podají a podrží ty druhé dveře,než je přišroubuješ.Pak zase propojíš ty svorkovnice a ostřikovač.Potom musíš zkusit ty dveře zavřít a zkontrolovat mezeru na obou stranách,aby byla stejná,případně při povolených pantech ty dveře trochu posunout.Problém může být případně s centrálem,záleží co bude v těch nových dveřích.Pokud nebude otvírání fungovat,tak buď přendat ze starých,nebo vyřešit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, rozumím, takže žádná prdel, ale zvládnout se to dá. Jen ještě k té kabeláži - z nových dveří mi trčí mohutný svazek kabelů a konektorů. Předpokládám, že ten budu muset prostrčit směrem do karoserie vozidla a pak zapojit. Nevíš kde přesně se to rozpojuje/zapojuje ? 

Každopádně mockrát děkuji za tvé cenné rady!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oni jsou dvě možnosti,kde ty svazky zapojit.Záleží,co přesně ti z těch nových dveří trčí.Buď bys musel vzadu rozebrat strop a zapojit tu kabeláž,která ti kouká z nových dveří.Jak daleko ty svorky hledat bys měl poznat podle délky té trčící kabeláže na nových dveřích.Můžeš ale také kabeláž nechat původní,to bys musel na autě odkrytovat ty původní dveře co tam máš a odpojit kabeláž v nich,vytáhnout ji ven a po výměně dveří zase stejným postupem zapojit.Co všechno bys musel odpojit by ti měla napovědět ta kabeláž,která ti kouká z těch nových dveří.Do těch zadních dveří musí vést třetí brzdové světlo,zadní stěrač,osvětlení registrační značky,centrál a pozor,také hadička ostřikovače.Tohle všechno bys měl na těch nových dveřích vidět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...