Přejít na obsah

Amundsen


Doporučené příspěvky

Dobrý den, koukal jsem podle VIN na aktualizace map a zjistil, že je aktualizace:  ECE2 2018 (5 GB), ale obsahuje pouze tyto země:

Albánie, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Estonsko, Kosovo, Kypr, Litva, Lotyšsko, Makedonie, Moldávie, Rumunsko, Rusko, Řecko, Srbsko, Turecko, Ukrajina.

Další mapy jsou označeny ECE 2018 (12 GB) a zde je celá Evropa. V autě mám verzi ECE1 2018. Ptám se jestli je verze ECE = ECE1?

A proč vydávají ECE2 pouze pro výše uvedené země a ne pro celou Evropu? Nebo je to chyba?

Jinak další info je, že další aktualizace bude dostupná v srpnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stala se mi taková věc s navigací, systém je připojen online k datům, hlásí, že na trase jsou komplikace, dokonce vidím uzavírku na displeji na dané trase a navigace mě tam stejně vesele navede. Je to normální? Myslel, jsem, že počítá s momentální situací a podle toho upraví trasy, jako třeba Waze.

 

A ještě jedna věc, dá se nějak nastavit směr šipky na displeji infotainmentu? Jsem zvyklý z navigací v telefonu apod, že směrová šipka je vždy ve směru jízdy - nahoru, ale tady ne, pohybuje se klidně dolů a do boku po mapě, trochu mě to mate :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen malá technická - obec si nemůže "zaplatit" vyjmutí z obízdné trasy.

 

objízdná trasa není součástí zprávy posílané do navigace - její nalezení a rozhodnutí je čistě na rozhodnutí navigace, a obce nemají možnost si to nějak zaplatit či vynutit - není to technicky možné.

 

ohledně automatického přepočtu - amundsen nemá nastavení "Dynamická navigace" (nebo tak nějak se to jmenuje)? Columbus tuhle volbu má, a právě se tím řídí to, jestli navigace automaticky přepočte nebo nepřepočte trasu v závislosti na dopravě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Amundsena a navigace jsou také trochu můj koníček. Ta v Kodiaqu bohužel patří k těm horším. Letos se mi již 3x stalo, že v Německu a Itálii hlásila kritickou situaci na trase a okamžitě změnila trasu tím, že mě poslala mimo dálnici. Porvé a podruhé jsem poslechl a bohužel si dost zajel a zdržel. Potřetí se mi to stalo na výjezdu na Brenner, kde mě opět tlačila sjet z dálnice pryč. Na Brenneru s plným autem lidí (dětí) dost blbý... Tak jsem rychle pustil Waze a TomTom na mobilu, kde jsem se dozvěděl pouze o hustším provozu a zdržení na trase max. do 10 minut... Tak jsem jel dál a projel naprosto v klidu. Takže tato funkce je dost nepoužitelná, ale bohužel ji asi spousta lidí poslechne. Nyní jezdím už jen na Waze přes Android auto, což funguje skvěle. Co se týká grafiky, tam to také není nic moc, obzvlášť u složitějších křižovatek někde, kde to člověk vůbec nezná, typicky velké nestandardní kruháče.

Editováno: , autor: Daniel Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

nová aktualizace map ECE 2 2018/2019. 

 

Po cca 3 dnech práce se mi konečně podařilo stáhnou celý aktualizační balíček map. Nemluvím o tom, že se mi 6x nestáhly celé a dva dny to nešlo vůbec. Nevím také proč musím stahovat nejdříve nějaký dovnloader a ne rovnou mapy, ale u škodovky jsem už zvyklý na ledacos. Potřebuji nejbližší státy takže stahuji 12GB verzi. 

 

Co je ale problém je to, že po rozbalení balíčku map na SD kartu ať dělám co dělám se mi nedaří v autě aktualizace. Pořád to hlásí že jsou buď chybná podkladová data nebo problém s SD kartou.  Zkoušel jsem už všechno, přes nové formátování SD karty (Fat32, exFat, NTFS) přes uložení souboru v jedné složce (STD2_1030_EU1_201819) přes rozbalení obsahu složky (maps, 1030_MP173-1283.xEUR1.md5sum) do kořenu SD a nic. Pořád stejné chyba aktualizace. Už nevím co ještě zkusit aby to proběhlo. Původní mapy které tam mám jsou ve verzi ECE1 2018. SD kartu mám 32GB takže dostatečně velkou. 

 

Prosím tedy od někoho komu se to už podařilo několika slovy popsat jak postupovat, protože já už jsem zoufalej. Návod na webu škodovky je tak obecnej, že výsledkem postupu může být cokoli včetně uvaření kafe nebo věštění z ruky. Nečekám od nových map zázraky, ale to co prováděla současná verze to bylo dost šílené a udržet auto na vyznačené a potvrzené trase bez sjíždění z hlavních cest a dálnic co 300m byl velký problém. Škoda že jsem si nevyfotil ty smyčky cest kam mě navigace vedla po městech nebo nutila na dálnici sjet do protisměru a otočit se abych po 50 m opět najel do původního směru. Tak nějak doufám, najivně, že nová verze map by to mohla vyřešit.  Děkuji předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně musíš mít origo kartu a ta je podle mě 16GB (ty píšeš 32GB což je divné). Pokud nemáš origo, musel by jsi změnit cid kód, což u některých karet už nejde. Jinak ten downloader není špatný, provede tě stažením a rozbalením dat. Mě to trvalo max 1,5 hod, záleží asi na vytížení zdrojového serveru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Já se snažím pomoci downloaderu aktualizovat navigační mapy. Po stažení aktualizační balíčku do PC, 12GB v zip formátu chci nechat soubor rozbalit na origo SD kartu. Ale nejde to, po potvrzení mi systém hlásí: karta plná, pokud se jí snažím vymazat, tak nelze: hlášení- karta je chráněna proti zápisu... Mohli byste mi prosím poradit tohle vyřešit? Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes jsem jen tak z nudy vyhledával aktualizace a vyhledalo mi to nové mapy 2019/2020, jenže jich je najednou podle různých regionů 7 (ECE 1 -7). Chci se zeptat, už to někdo aktualizoval a odzkoušel? A dá se vybrat více regionů nebo vždy jen jeden? (velikostně by to neměl být problém je to od 4GB do 8GB).

Editováno: , autor: l79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak více regionů nejde, downloader další nenabídne. Každý si asi vybere svoje, akorát by mě zajímalo, čistě ze zajímavosti, pokud někdo bude potřebovat určitou zemi z jiného regionu, musí přehrát celý region? Dříve to bylo jednoduché, mapy byly v jednom max 2 podkladech a bylo tam vše, teď rozsekáno na 7... Je pravda, že člověk cestující po evropě okolo čr stahuje zase míň dat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem chtěl aktualizovat. I když mám Kodiaq půl roku, na SD kartě je uvedeno Europe 1 KW45/2017 a samozřejmě spousta silnic chybí. Napsal jsem  minulý týden na Škoda info, že bych chtěl aktualizovat, ale po zadání VIN se objeví 7 balíčků, ale v žádném není celá Evropa, kterou mám teď. Dostal jsem odpověď, že balíčky lze libovolně kombinovat. Jak, to samozřejmě neuvedli…

Potřebuji Německo, Rakousko, Polsko, Itálii… a pak ještě Ukrajinu, kam také jezdím. Pro vyzkoušení jsem tedy vybral balíčky ECE 4 (střední a západní Evropa, Chorvatsko ,…bez Španělska a Anglie) a ECE 7 (od Ukrajiny na východ + Itále a Řecko). V tomto balíčku je ale také celá střední Evropa, včetně Rakouska a Švýcarska, chybí jen Německo a Francie.

Ale ať dělám co dělám, navigace „vidí“ jenom jeden balíček. Když dám nenahrazovat původní soubory (spousta společných konfiguračních souborů i dat pro mapy, které se v balíčcích dublují), tak ten, co je na SD kartu nahraný jako první, když se soubory přemažou, samozřejmě ten druhý. Při tom v adresářích na SD ta data z obou balíčků vidím. Zjevně jde o jeden z konfiguračních souborů, který odkazuje na data map. Zase napíšu na infolinku Škoda…

Editováno: , autor: stepanlu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z infolinky teď napsali, že je skutečně možné na SD kartu nainstalovat pouze jeden balíček. Takže když jsme koupili navigaci s mapou celé Evropy s tím, že jí lze aktualizovat, máme smůlu. Už jsem měl hodně navigací od různých výrobců a vždy šla Evropa aktualizovat jako celek. Mapové podklady jednotlivých států měly samozřejmě různou úroveň nových dat, ale "balíčky" nebylo nutné řešit. Tady je to opravdu rarita....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Aleš_BX napsal:

no ono to ani není taková rarita, je to prostě dáno kapacitou SD karty, ale přeci nebrání nic tomu, mít karty třeba dvě, nebo snad ne? na starém Columbusu v O II FL jsem také musel měnit CD, když jsem chtěl mít Chorvatsko...

 

popravdě moc nechápu ty, co si pořídí Amundsena a lamentují nad tím, o kolik je Columbus dražší, je to jako nebe a dudy... Amundsen je jen taková náhražka pro ty, co nejezdí moc často, pokud někdo jezdí stále a po vícero státech a nechce se navigovat mobilem, pak jedině Columbus

 Kapacitou SD karty to není, má 16 GB, teď mám celou Evropu a má 12 GB. V pohodě se tam vejde i po aktualizaci. S Columbem máš samozřejmě pravdu a je to poučení pro příště, ale Amundsen jsem dostal s tím, že aktualizovat jde. Tou druhou SD to samozřejmě řešit budu. Šlo mi jen o princip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

A nezkoušel jste někdo narvat do navigace mapové podklady VW (Amudsen - Discover Media, Columbus - Discover Pro)? Tam je Evropa stále v jednom balíku https://webspecial.volkswagen.de/vwinfotainment/cz/cs/index/Aktualizace-mapovych-podkladu/maps-download#/?navi=f7d60bb5-e4c7-4f15-a629-ed994e464a9f

 

Docela by mne zajímalo, zda je to možné. Nyní mám Golfa 7 a od května budu mít Kodiaqa.

Editováno: , autor: soray
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím,

na 99% to fungovat nebude, ale v Nemecku se da original CarStick Skoda koupit levneji, da se koupit i přes ebay.  Uz jsem je odtamtud bral, poslední i s dopravou vysel asi na 70e, dorazi stejny, jako se prodava u nas, i s ceskym "navodem" uvnitř zatavene plastove krabičky. J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...