Přejít na obsah

Amundsen


Doporučené příspěvky

před 8 hodinami, jakoubek_ napsal:

Zdravím,

na 99% to fungovat nebude, ale v Nemecku se da original CarStick Skoda koupit levneji, da se koupit i přes ebay.  Uz jsem je odtamtud bral, poslední i s dopravou vysel asi na 70e, dorazi stejny, jako se prodava u nas, i s ceskym "navodem" uvnitř zatavene plastove krabičky. J.

Tak jsem hledal po netu, ale na nic nenarazil, jestli můžu otravovat, hoď sem nějaký odkaz, kde v Německu koupit. Včera jsem se byl v OBAutodily a tam mi poslední prodali den předtím. Takže teď složitě pátrám.

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma
  • o 2 měsíce později...

Kdyby to někoho zajímalo, minulý týden jsem aktualizoval nové mapové podklady pro Amundsen. Nově se již nestahuje download manager, mapy se stáhnou (uloží) v ZIPu. Zůstalo rozdělení do regionů a nově přibyla opět celá Evropa :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak se dívám na AMUNDSEN update a jsou tam ke stažení různé mapy (po částech), ale celková žádná, resp. jedna ano ECE A1 2019/2020 - only for 32GB SD (soubor má 12 GB)

Já mám jen 16 GB. To má snad někdo pro Amundsen kartu 32 GB? Jak tomu mám rozumět? Dá se dokoupit?

Díky za info.

P.S. Minule sem hodil ferda25 balíček (celé Evropy) v ZIPu ke stažení, což bylo super.

 

Editováno: , autor: Redfish
oprava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Redfish mám 16GB SD kartu (originál Škoda) a přesně tento soubor jsem tam dal a vše funguje, jako předtím. Tu hlášku, že je "pouze pro 32GB SD" ignoruj.

 

P.S. Předchozí balíček, o kterém mluvíš, jsem měl taky a tento nepřináší žásnou změnu, je to to stejné jen s rozdílem, že ten předchozí měl v názvu "ECE AS" a tento má "ECE A1" a vyšel s patrným zpožděním oproti tomu, co zde byl již k dispozici od Ferdy (zřejmě Škoda v tomto časově zaostává za VW).

Editováno: , autor: BirK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, zkusím nahrát na 16 GB kartu (originál) ten balíček pro 32 GB kartu. Samozřejmě není problém koupit větší kartu, ale z fóra vim, že nejde použít pro Amundsen (Columbus je jiná navigace). Stáhnu mapu pro 32 sd o velikosti 12 gb a pak uvidím, kolik to má po rozbalení, zda to tam vůbec vejde. 

Díky všem, zejmena BirK? (pokud to půjde ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 6. 2019 na 23:03, Aleš_BX napsal:

to, že se to tady píše, to neznamená že to nejde.... pročti příslušné Amundsení vlákno v sekci Octavia III.... tam se o tom píše a pak si návod vygoogluješ... holt v OIII byl ejen Amundsen mnohem dřív, doporučuji hledat více věcí právě i OIII, řekl bych, že je tam obecně nejvíc informací...

Ok, pohledam v sekci OIII. Mám Kodiaq a tak jsem četl tam. 

Tak jsem hledal a něco našel. Myslíš tu úpravu pomoci linuxu a karty Samsung Evo? 

Editováno: , autor: Redfish
Doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se tomu před nějakým časem chvíli věnoval a myslím, že jsem došel k podobnému závěru, tj. lze to, ale je zapotřebí Linux a ne každá SD karta se takto nechá změnit. Zkoušel jsem i něco na OS Windows, ale u nich změna CID nebyla možná. Ale nevěnoval jsem se tomu příliš zeširoka, jen jsem to chtěl zkusit a vzhledem k tomu, že si zatím vystačím s mojí 16GB orig. SD kartou (co se navigace týče), tak jsem to dál neřešil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 26. 5. 2018 na 9:10, Daniel Bednář napsal:

Mám Amundsena a navigace jsou také trochu můj koníček. Ta v Kodiaqu bohužel patří k těm horším. Letos se mi již 3x stalo, že v Německu a Itálii hlásila kritickou situaci na trase a okamžitě změnila trasu tím, že mě poslala mimo dálnici. Porvé a podruhé jsem poslechl a bohužel si dost zajel a zdržel. Potřetí se mi to stalo na výjezdu na Brenner, kde mě opět tlačila sjet z dálnice pryč. Na Brenneru s plným autem lidí (dětí) dost blbý... Tak jsem rychle pustil Waze a TomTom na mobilu, kde jsem se dozvěděl pouze o hustším provozu a zdržení na trase max. do 10 minut... Tak jsem jel dál a projel naprosto v klidu. Takže tato funkce je dost nepoužitelná, ale bohužel ji asi spousta lidí poslechne. Nyní jezdím už jen na Waze přes Android auto, což funguje skvěle. Co se týká grafiky, tam to také není nic moc, obzvlášť u složitějších křižovatek někde, kde to člověk vůbec nezná, typicky velké nestandardní kruháče.

Ja taky tak trochu spoleham na to, že kdyz Amudsen moc fungovat nebude, tak je zaloha Waze.  Navigaci jsem tam nejakou chtel, aby manželka měla možnost ji využít (s mobilem by to nerozchodila).  Mně prodejce jeste tvrdil, že pokud tam nebude alespon nejaka  navigace, tak tam nektere doplnky nepujdou (tehdy jsem resil jeste Ambition/Style. v L&K už je v zakladu Amudsen). Že je ale takový rozdil mezi Amudsenem a Columbusem jsem netusil (prodejce na mou otazku odpověděl že jen uhlopříčka :-) Tak to ber v nadsazce aspon  tak, že vyrobce napomáha průchodnosti tve lepsi trasy pres waze tim, ze posila ostatni lidi jinam :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...