Přejít na obsah

Zvýšení výkonu / chiptuning motoru 2.0 TDI 110kW


Doporučené příspěvky

A tak já rozumím, jak to mysli, ale u me to je následovně:

 

• já mám diesel rad odjakziva (je mi 38 let), raději než benzin. Je mi milejsi jizdnim projevem, zvuk me tak moc netrápí. 

• umím s dieselem jet pod 5l/100 km, stejne tak jako umím jet s tím samým motorem napr. 15l/100 km. 

• s benzinem jsou pak ty čísla zase úplně někde jinde, navíc s přeplňovaným. 

• raději vytahnu více peněz při koupi a pak méně za tankování, než obráceně. Je to o pocitu, nic víc. 

• jinak, je to samozřejmě vše o penězích, kdyby mi v garáži stala RS6 jednou, zlobit se nebudu a na tom snu makam každý bozi den a vím ze bude, ale zatím takto ?‍♂️  

 

Jak už jsem postoval výše. Tohle je fakt v celku fajn opice na steroidech za málo banánu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě mi napadá. Před úpravou od XTuning bylo zrychlení 0-100 km/h cca 8,3 vteřiny. Po úpravě cca 7,1 vteřiny. Kdyby někoho zajímalo, kdo o úpravě také přemýšlí. 

 

To, co mi nyní přijde fajn, je například napojeni se na dálnici, kdy z pravého to soupnete rovnou do levého ?. Nebo když jedete ustálené napr 140/150 a chcete se zařadit a někdo se blíží napr. v 160/180 km/h, tak to člověk zmackne a plynule se zařadí. Predbihani na okreskách je pak take jiný level. Přemýšlím, jestli bych tomu něco vycetl ... hm, vlastně ano, mám “jen” 6 stupňove dsg, 7 by byla fajn. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, iMe1980 napsal:

Přemýšlím, jestli bych tomu něco vycetl ... hm, vlastně ano, mám “jen” 6 stupňove dsg, 7 by byla fajn. 

Tak to nejsi sám. Vyčítali i jiní.

Pokud máš ve 130 na otáčkoměru 2600 otáček, patříš mezi ty, kteří dosáhli prodloužení zbytečně krátkých převodů až v září 2015.

A do té doby kupovali radši s manuálem, který měl delší převody už od začátku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko povedet, už jsem toho přečetl hodne a já nejsem člověk tohoto znalý, takže cokoliv, co nápisu, je jen moje domenka a spekulace :-/. Jsem rad, ze jsem na 400 nm, ale nebál bych se ani 420 nm ?

Editováno: , autor: iMe1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Velmi. Spotřeba je cca o 2l více nad dobou, než úprava výkonu přišla, ze sport módu se už prakticky neprepinam, ale co už. Minuly týden se mi dokonce dálnice podařila okolo 10l/100 km, ale byl to stíhací režim ?

 

Uricite bych udelal znovu a udělám znovu. 

Fajn je, ze stále umí i kolem 5l/100 když se chce, problémem je, ze se už moc nechce. 

 

Editováno: , autor: iMe1980
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar lidi, mám relativně čerstvě Oc. III 2.0 TDI - manuál 2014, která má nalítáno 198tis. Je to čerstvě po servisu, nic nevrže a tak, žádný saze ve výfuku, turbo OK, lineární zátah do 4tis, prostě vzhledem k nájezdu mě to auto dost překvapilo - proto jsem koupil. Mám takový vachrlatý pocit z převodovky a spojky, ale dle servisu je to ještě OK. Kdybych tedy v budoucnu chipoval, tak to asi udělám i s výměnou spojky, kterou bych koupil neoriginál z výroby připravenou na brutálnější kroutící moment, a s revizí převodovky. Z hlediska výkonu je to v základu celkem slušný, ale všechno tady tak trochu komplikuje odstupňování převodů. Nevím jak Vy, ale já když na to šlápnu na 1, 2 a i 3ku, tak musím celkem pevně držet volant kvůli "torque steer", takže při předjíždění pomalejších aut v nižší rychlosti jsem si zvyknul prostě nešlapat na plný, jinak má auto tendenci jet kam ho nerovnosti na silnici pošlou. Na druhou stranu 5ka a 6ka jsou v autě neskutečně dlouhý - v 90ti točím na 6tku lehce přes 1500ot, ve 130 cca 2050ot. Přestože tyhle motory udělají v základu na brzdě cca 350nm, tak kvůli odstupňování převodů nemá auto pocitově takový zátah a nutí mě to při zrychlování od kamionu na dálnici řadit 5ku.

 

Dotazy:

- Jak zvládají převodovky a spojky kroutící moment po úpravě? Co Vám na to řekli v servisech a jinde?

- Jak moc se zhoršil torque steer po úpravě?

- Máte ještě potřebu řadit na dálnici nebo Vám chip vyřešil nedostatek zátahu na 6ku?

52793007_1484487501687587_3790108445999366144_n.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 16. 3. 2019 na 8:29, Devil... napsal:

@Jakub Janecek čoveče mám pocit, že popisuješ nějaké Camaro nebo Mustanga, upraveno mám, ale nějaké torque steer nějak extra nepociťuji. Ve stovce na šestku, když sešlápneš plyn, tak to auto táhne pořád a nemám potřebu přeřazovat

Tak možná to cítím proto, ze jsem přešel z auta s kroutakem 130nm na tenhle diesel. Mustang jsem řídil, ale auta s náhonem na zadek s tímhle problém nemají ;). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 18. 3. 2019 na 9:20, 15degren napsal:

tlumiče a uložení ramen na předku vyměň problém pravděpodobné zmizí.

OKa, díky za info. Trochu jsem se na to včera a dnes zaměřil, zatím jsem jen nestihl jet třeba na dvojku do plných otáček úplně bez držení volantu. Prakticky to cítím v situaci, kdy třeba na okresce předjíždím na dvojku nebo trojku pomalý auto v sekci prudších zatáček (cíleně jsem jel včera z Plané do Plz. po staré). Jakoby je prostě cítit do odezvy volantu ten tah a chce to silněji držet. Možná jsem si jen prostě zvyknul na slabší auta, už je to dávno, co jsem na Zélandu jezdil s 3.5 V6 s 230hp FWD.

 

Auto je komplet po servisu, tak v další prohlídce je nechám se na to změřit. Každopádně před chipem asi půjde ta spojka (nechám tam dát rovnou sadu z RS) a asi repas turba pro jistotu + důkladnější kontrola podvozku. Zběžně jsem se mrknul na web po nějakém samosvoru, ale to stojí raketu (25), to si odpustím.

 

Chlapi a jste opatrnější třeba i na palivo po chipu? I když to není vidět, tak s vyšším výkonem se vždy bude víc zanášet DPF a to se dá omezit kvalitní naftou s vyšším cetanovým číslem ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...