Přejít na obsah

omicron

Doporučené příspěvky

@Martab Ja vim, ze kdyz navolis Eco tak mas plachteni (od MR 2019 je to i v rezimu Normal - minimalne u Karoq/Kodiaq tusim), ale @omicron psal, ze muze v individual dat plachteni ano/ne. Ja to pochopil tak, ze tam ma samostatnou polozku nastaveni, proto jsem ho pozadal o fotku. Je mozne ze jsem ho jen spatne pochopil :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, M_ike napsal:

@omicron psal, ze muze v individual dat plachteni ano/ne. Ja to pochopil tak, ze tam ma samostatnou polozku nastaveni, proto jsem ho pozadal o fotku. Je mozne ze jsem ho jen spatne pochopil :-) 

 

Když v Individual režimu nenastavím eco pohon, tam se mě DSG plachtění myslím neaktivuje. Nemohu ale nyní ověřit, marodím a do auta se teď nedostanu a nemohu vyfotit...
V Individual lze právě nastavit cokoliv jakkoliv, mám ho nastavený obdobně jako Eco, ale s komfortním podvozkem, a jiným odporem řízení. Vč. DSG plachtění. Možná i další, ale to si již nepamatuji...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

ahojte, mám alhambru 1.4tsi s DSG 6kvalt (DQ 250) a zrazu prestal ísť režim plachtenia. Zaujímavé je aj to, že v manuáli k auta sa o plachtení nič nepíše. U Superbu som našiel, že podmienkou na plachtenie je nemať pripnuté zariadenie na guli, ísť nad 30 a nebrzdiť. 

Toto auto nemá žiaden režim jazdy, len v menu sa to dá zapnúť a vypnúť. Vypnúť a zapnúť som skúšal, ale to nepomohlo.  Auto je úplne nové - do servisu ale mám ísť až za 3 mesiace a skôr sa mi tam nechce strácať čas (a žiadna chybová kontrolka nesvieti), aj tak zväčša vedia menej ako ľudia na fore, tak skúšam. Napadá vás niečo? 

vďaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak pre záznam - zistil som, že GPF filter sa aktívne čistí najmä pri brzdení motorom. Keďže mám za sebou nejaký čas jazdenia hlavne krátkych trás, vyskúšal som pri víkendovej dlhšej jazde dole kopcom aktívne podraďovať aby brzdilo vyšších otáčkach (+-3000) a už cez víkend začalo auto opäť plachtiť. 

 

takže myslím, že to má súvis so zaplňujúcim GPF.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...