Přejít na obsah

Fabia 1.4 16V 74kW, padají otáčky, špatné startování


medabeda2005

Doporučené příspěvky

Prosím o pomoc. Při startování za studena při prvním pokusu auto nenastartuje. Je potřeba otočit klíčkem zpět a nastartovat znova. Na podruhé už auto nastartuje vždy, ale prvních pár vteřin je potřeba trošku podržet plyn a protočit otáčky jinak chcípne. Po zařazení rychlosti je potřeba ujet asi 50m s vyššími otáčkami jinak autu spadnou otáčky a zdechne. Totéž pokud po nastartování začnu otáčet volantem i když nemám zařazeno - začnou padat otáčky a pokud nepřestanu auto zdechne. Jakmile se s autem ujede aspoň 50m s vyššími otáčkami už pak problém není. Diagnostika žádnou chybu nehlásí, kontrolka žádná nesvítí, servis neví čím by to mohlo být. Dalším problémem je, že po zahřátí a vypnutí motoru např. na benzínce sice jde nastartovat, ale motor ihned asi po půl sekundě začne ztrácet otáčky a zdechne. Je potřeba třeba půl hodiny počkat nebo to zkoušet a třeba na 30 pokus se podaří nastartovat, s tím že otáčky sice padají, ale nakonec se udrží a auto nechcípne. Po pár metrech na vyšší otáčky už je vše zase OK a už zase jezdí jak má. Nevíte někdo čím by to mohlo být způsobeno? Zkoušeli jsme tepelné čidlo, ale to nepomohlo. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snímač na klice určitě ne. Jednotka by se přepla do nouzáku a víc jak 2 tis otáček by to netočilo. Po ručním odpojení čidla by jsi brala úhel z vačky a auto normálně jede. Samozřejmě,že svítí kontrolka motoru a chyba je zapsaná. Takže spíš než spekulace bych doporučil přečíst znovu pamět závad všech jednotek. Nezdá se mi,že při takových problémech není nic zapsáno.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...