Přejít na obsah

Chrómové lišty dverí


miko11

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

kúpili sme jazdené 1 rok Kodiaq v plnej výbave a pred odovzdaným vozidla vykonali čistenie interiéru aj exteriéru a našli sme zanesené chrómové lišty okien ale iba tam, kde sú dvere plus strešný nosič je zanesený.

Za zadnými dverami kde sú pevné okná sú lišty krásne ako nové a boli tiež umývané.

 

Teraz nám to ale nechcú reklamovať. Odpoveď neumývať auto prostriedkami PH12 a viac. Chcú to len zaleštit.

Je to vada materiálu? Stretol sa s tým niekto prosím?

cista lista za zadn.dverami pevne sklo.jpg

dvere predne.jpg

dvere zadne.jpg

predne dvere.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
před 3 hodinami, Patrik1971 napsal:

Vypada to podla foto na vodny spot od tvrdej vody.Vpoho zalestitelne.

V sekci OIII to taky řešili. Kdyby to byl vodní spot půjde to dolů např. polish pastou na okna od AF, ale dokonce i polish na chrom od AF s tím skoro nehnul. A když by to někdo špatně myl, tak to bude všude a ne jen někde...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Umýval to predajca auta Škoda. Potom mi k tomu dali vyjadrenie, že je to chyba saponátu s Ph 12 a viac a že to nevymenia , ale iba zaleštia.

Ak by to bolo na každej lište chápal by som to, že je to saponátom ale nie je to na každej, tak by to mala byť nekvalita materiálu (líšt) nie?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to každopádně nepříjemné, ale jak už tu zaznělo, moc šancí na reklamaci zde zřejmě nebude. Osobně nedokážu posoudit, jestli se to na těch chromových lištách objevilo hned při běžném mytí nějakým (nevhodným) autošamponem a po oplachu vodou, anebo jestli se ten dotyčný snažil po omytí lišty ošetřit nějakým (nevhodným) přípravkem a když viděl, co to dělá, tak zbytek nechal být (to může vysvětlovat to, proč některé jsou poškozené a jiné ne).

 

Když mluvíš o "prodejci Škoda", máš na mysli soukromou osobu, která auta předtím vlastnila, anebo byl ten prodej zprostředkovaný přes nějakého prodejce vozů Škoda a ty jsi ho koupil tam?

A proč jsi to nereklamoval ještě před převzetím auta, nebo to tam v tu dobu ještě nebylo vidět a vylezlo to na povrch až s odstupem času od toho mytí?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predajca tvrdí, že auto bolo len umyté a ničím leštené.

Je to kúpa od autorizovaného predajcu Škoda a našli sme tie fľaky až po príchode z predajne domov a ihneď sme to reklamovali a odpoveď bola, že jedine zaleštiť a žiadna výmena.

 

To je trošku ale ošemetné pre zákazníka lebo to tam rovno môžem dávať nekvalitné diely a veď zvedieme to na zlé zaobchádzanie a hotovo. Na aute za 45000€ mať niečo takéto je krásna vizitka od ŠKODY.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

RE: miko11

Fleky na chromovaných lištách jsou dle pohledu zákona vadou zjevnou, tedy existující a viditelnou při přebírání nikoli skrytou. Nebyla-li zjevná vada odhalena kupujícím při přebírání vozu má se za to, že tuto vadu akceptuje. Nelze ji tedy ani dodatečně reklamovat s argumentem" já jsem si nevšiml". Jiná situace nastává s vadou skrytou, kdy tato nebyla odhalitelná a viditelná už při převzetí, ale objevila se až po čase používání zakoupené věci a kupující ji nemohl technicky odhalit (porucha motoru, něco zadřeného, nějaká prasklina, únava materiálu apod.). Tak to prostě je. Poučení pro příště je, si auto důkladně při koupi prohlédnout a nahlásit a nechat zaprotokolovat všechny škrábance, vady a ťukance i kdyby tam člověk měl strávit hodinu :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 8 měsíců později...

Ahoj, mám stejný problém jako ty, ale při reklamaci mi řekli, že Škoda auto vydala stanovisko, že se jedná o chybu oplachu po mytí a reklamace se tudíž uznávat nebudou. Dle mého názoru je těchto reklamací tolik, že by museli udělat svolávačku. Zajímalo by mne, jestli to dělá i u novějších modelů, kdy už by mohly být dětské nemoci vychytané. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@soray ve vláknu O3 to tam řešili a někomu lišty vyměnili na záruku. Jeden uživatel psal, že umývá ručně ph neutrálními šampóny (Valetpro apod), které třeba taky prodáváš a taky mu to udělalo, naštěstí to trochu rozleštil. Někomu to dělali zase jen určité lišty u některých oken, což kdyby myl špatně bude to komplet všude...

Ale jinak souhlas s tou chemií u myček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...