Přejít na obsah

Při startování rachtá


MartinPivi

Doporučené příspěvky

Zdravím, prosím o radu. Mám Octavii II 1,9Tdi 77kw(BKC), rok výroby 2006, najeto 250000km. Cca před 20000km mi začala zlobit spojka. V servise mi dali komplet novou vše se zdálo ok, jenže při delší trase nejčastěji po dálnici když zastavím na kafe nebo wc (cca10minut) Přijdu zpět k autu a při startování auto hrozně rachtá. Pak ujedu cca 50km po okrskách a startuje v pohodě. Jednou to udělá pak najednou chytne na škytnutí. V servisu mi to znova rozebrali vyměnili znova spojku setrvák(byl vymlácenej) a vše zas bylo chvilku v pohodě, ale ted jak přišly vedra a delší trasy tak to dělá znovu. Bylo mi řečeno že to mohl být vadný kus (vše vyměněno na záruku), nebo prasklá klika v uložení. Ale nevím jestli je možné najet s prasklou klikou cca 30000km. Jinak se zdá být vše v pohodě. Budu rád za každou radu nebo zkušenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, mám stejný problém (též po kompletní výměně spojkové sady), jen nevím jestli je tomu jinak při studeném startu. Když startuji, motor buďto naskočí a hned chcípne a nebo se ozve rána / rachot a motor běží. Není tomu tak vždy - 4/5 nastartování. Nikde jinde se problém neprojevuje, auto výkon neztrácí a po nastartování běží motor bez problému.

Měl jsem auto u známého a ten koukal pod auto, kde se zdálo být vše ok, špony v palivovém filtru také nejsou, takže by to mohlo být max. špatné čerpadlo, nebo vstřiky.. :'( Ale to by se muselo projevit i jinde, aspoň si myslím já. Zkouším startovat, s tím, že nechám 2x naběhnout čerpadlo (dvakrát otočím klíčkem do 2 "?" polohy - před samotným nastartováním), ale zatím mi to nepřišlo jako moc velký rozdíl. Mohl by to být, podle toho co jsem se dočetl, i startér, nebo špatná baterie. Ale pochybuji, že by takhle bouchal motor kvůli baterii..

 

Pokud budou nějaké news, prosím sem s nimi. Nemám z toho dobrý pocit.

Díky!

Dominik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Podle toho co píšete je to téměř ten samý problém. Mně to ale při první startu nikdy neudělá, jen když je motor zahřátý a nejčastějš po velký zátěži. Co se týká mého auta tak tam baterii mam už hodně na hraně. Zkusim jí vyměnit, ale taky mi nepřijde že by to mělo být baterií. Doufám že se ještě někdo ozve s tím že to vyřešil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...