Přejít na obsah

Přední parkovací senzory a rámeček RZ


Pinacle

Doporučené příspěvky

Začal jsem mít zajímavý problém. Když jsem auto kupoval tak nebyla taková vedra. Začaly mi minulý týden hlásit přední vnitřní senzory překážky, ale jenom někdy a hlavně při brzdění. Hledal jsem na fórech, někde jsem vyčetl že by to mohl dělat rámeček RZ. Tak jsem ho sundal, RZ jsem přilepil oboustrannou páskou a hurá, problém je pryč. Spodní hrana rámečku byla moc přesazená a senzory byly dost blízko.

20180601_105151.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel jsem uplne stejny problem.

Jakmile jsem nacvaknul znacku, tak predni senzory zacaly hlasit prekazku. Auto jsem registroval na Osikove, coz bylo hned vedle autosalonu, tak jsem se tam vratil a prodejce rekl: "Vim, kde je problem." Vzal sroubovak, oddelal znacku z ramecku a ramecek posunul nahoru. Pak uz to senzory nerusilo.

Takze dve reseni:

  1. ramecek posunout do max polohy nahoru
  2. nalepit znacku

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez rámečku to vypadá líp. Měl jsem podobný problém na své OII.

Použil jsi na přilepení RZ pásku, co tu byla zmíněna v jiném vlákně, nebo máš jiný typ? A jak je to na krajích a v rozích RZ, tam nejsou prolisy a tak předpokládám, že v těch místech pásku nemáš, přiléhá tím pádem RZ k nárazníku nebo jsou tam mezery?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupil jsem oboustrannou pásku v OBI. A dal jí ve dvou vrstvách, takže mezi RZ a nárazníkem je mezera. A že ta páska drží mám vyzkoušeno z minulého auta, tak jsem lepil jiný znak auta a když jsem ho prodával, tak jsem ho sundával režnou nití a drželo to jako čert.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Myslím, že pokud ne každý, tak určitě většina rámečků by měla jít vycentrovat tak, aby nevadil případným předním senzorům. Pro ostatní případy fungují už zde popsané samolepící suché zipy.

 

Co se šroubování RZ týče, u předchozího auta jsem se na to ptal (už se nepamatuju, jestli to byl prodejce anebo dopravní inspektorát) a bylo mi řečeno, že RZ nejsou mým majetkem a nemohu na nich tak dělat žádné úpravy a modifikace, což podle nich provrtání děr bylo. Jestli to je pravda nebo blbost nevím, neřešil jsem a jezdil jsem a jezdím s rámečkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

A očividně to stále dělají blbě mám ji tam taky od prodejce a ja si říkal, proč mi na novym autě někdy jančí při brždění senzory, až jsem šel dneska kolem auta a koukám, ono to bude v tom rámečku resp v tom pruhu co je reklama :-/

 

Editováno: , autor: BerryCZe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 4. 2021 na 0:29, BerryCZe napsal:

A očividně to stále dělají blbě mám ji tam taky od prodejce a ja si říkal, proč mi na novym autě někdy jančí při bržení senzory, až jsem šel dneska kolem auta a koukám, ono to bude v tom rámečku resp v tom pruhu co je reklama :-/

 

Tak jsem ok, sundal jsem značku sundal rameček a oboje vyhodil do nejbližší popelnice a mám klid :-D

 

A teď vážně povolil jsem rameček (kruhové otvory s mírnou vůli proti šroubům (předpokládám, že montér při montáži chytil rámeček pak dotáhl šrouby takže rámeček byl na šroubech položený) takže jsem rámeček co to šlo natlačil co nejvíce nahoru v rámci těch origo děr a utáhl. Zatím dva dny trajdaní po městě a zatím klid. Když bude zlobit zkusím vybrousit díry do oválku očividně to je fakt o milimetry, což by potvrzovalo to že se mi stávalo že mi to i během stání skákalo mezi poslední až 3 čárkou od červené. Vrtání nebo lepení značky se mi moc nechce :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková kravina, až po pár měsícíh jsem na tohle vlákno narazil, rámeček o 8 mm výše a jeví se vše OK.

Zlaté vlákno.

Jen by to měli začít číst ve Škodovce a hlavně prodejci, aby nemontovali rámečky tak blbě :).

 

Ještě se zeptám, díry na šroubky v předním nárazníku pro montáž rámečku, jsou tam od výroby, a nebo je nárazník čistý a každý servisák si vyvrtá své ?

Editováno: , autor: kitrab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každej si to šroubuje podle sebe, alespon podle mě dneska jsem to převrtával na rámečku o kus (cca 1cm) výše jelikož to zase blblo. Navíc mi přijde že to dělá i to že konec ty SPZ a rámečku odstává od karoserie i když je to chytnutý skoro až na konci.

 

Přišlo mi že to šroubují sami. Na nárazníku mi přišlo že jsou takové drobné prohlubně jako by náznaky v místech kde muj rámeček měl ty podlouhlý montážní otvory, ale ne montovali to až skoro za ty krajní a přímo vrutem do nárazníku ještě tam zůstali špony :-/

 

Každopádně vyřeším to nakonec asi takhle

 

https://www.altigiri.cz/drzak-spz-cerny/

Editováno: , autor: BerryCZe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...