Přejít na obsah

kamínky mezi sklem a gumou dveří


pavel3.0.9

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Snad se tu už někdo neptal. Měl jsem zaparkované auto v ulici, kde bourali dum a všude bylo hodně prachu. Zajel jsem s autem na ruční myčku auto umyl . Pak jsem přijel k závoře a dal povel ke stažení okna , okno zavrzalo a otevřelo se, při zavírání od půlky škrábani až mi to poškrábalo sklo. Od té doby jsem už okno neotevíral. Zkoušel vyčistit tu stírací gumu mezi oknem a dveřmi . zdá se čista, jako by to dřelo někde dole. Zkoušel jsem i vapku stále stejné.

 Dá ji se ty gumy vyndat a vyčistit, aniž bych musel sundavat tapec a vyndavat okno?  Děkuji za rady a zkušenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stahovačku dolů dávat nemusíš. Ta je přinýtovaná, ale v krycím plechu, jsou dva otvory a tam povolíš dvě 10ky a máš sklo venku.

Když jsem u nějakého auta měnil zámek, takže musí dolů úplně všechno včetně krycího plechu tak práce max na hodinu, ale je fakt, že už jsem to tak 8-10x dělal, tak přecejenom člověk získá cvik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

5 hours ago, suri. said:

a čo je zložité na tých plastových kolíkoch čo držia sklo ?

 

No pre niekoho, kto to robi casto je to malina, ale pre niekoho, kto to este ani nemal rozobrate to moze byt celkom "zabava" a vie to pekne potrapit. Nehovoriac o tom, ze sa ten mechanizmus dal spravit aj viac "user friendly" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je uvnitř stahovačka na stejném principu jako u OI/GIV, B5,5 což předpokládám, tak se to může stát, to ale jinak než po sundání celého toho plechu, na kterém z druhé strany je přidělaná, je možné že lanko spadlo z toho kolečka - kladky ... měl jsem tenkrát u passata roztřepaná ta lanka a taky to drhlo ...   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to rozebral. Lanka jsou v pohodě. Ale na tom navíjecím kolečku které pohání motůrek jsou drážky na lanko. Už jsou hodně vymačkané, takže ty laka lezou mezi sebe a proto to dělá ten děsný zvuk. Lanka jsem srovnal na správná místa, ale fungovalo to 4 stažení a pak se zase lanka najedou k sobě a dělá to drhnutí. Takže koupím novou stahovačku. Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...