Přejít na obsah

Fabia prodat/schovat ???


Flooper

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny přítomné.

 

Řeším poměrně dlouho jeden problém a stále ho nemůžu rozlousknout. Napadlo mě tedy, že se s vámi o něj podělím a třeba to společně vyřešíme. Tak jdeme na to. 

 

Před barákem mi stojí krásná jedničková Fabia, kterou jsem kdysi zdědil po svém dědečkovi. Mám k ní velký citový vztah, navíc je v perfektním stavu. Stav a vybavení vám rád přiblížím :

 

Jedná se o hatchback vyrobený v roce 2002, motorizace 1,4 MPI / 50 KW, stav tachometru 80000 km,  nové STK, elektrické přední okýnka, centrála, originál CD přehrávač Škoda a mlhovky. Dědeček byl první majitel a já druhý, takže nikdy auto nebylo v jiných než v rodinných rukách. Všechny dokumenty a papíry jsou k dispozici a v pořádku . Auto je nebourané a ve skvělém stavu. Do 50 tisíc byla garážovaná, klasické auto důchodce. Děda si jí hýčkal, moc s ní nejezdil, originál servis, dával do ní to nejdražší ( olej atd. ). Poté jsem jí v roce 2015 dostal já a zbytek kilometrů nalítal osobně. Kilometry jsou opravdu nestočené, proč taky ? Nebyl důvod. Auto nemá ani náznak rzi, nekvete a lak má jako nový. Samozřejmě má nějaké oděrky z parkovišť a podobně, ale nic velkého.  Řeknu to asi takhle, každý kdo se mi v ní za ty tři roky hrabal řekl, že takhle krásnou a udržovanou Fabii v neviděl roky. Jen tu klimatizací nemá !!!!

 

K jádru věci. Jelikož mám novou práci, ke které jsem dostal novou trojkovou Octavii v plné palbě, moje Fabia přestává mít užitek a spíš nečinně stojí. Což je pro auto to nejhorší .......

Děti nemám, přítelkyně řídit nechce, rodiče mají své našlapané auta. Zkrátka v rodině pro ní nemám využití, tak co s ní ?! 

 

Problém má dvě řešení, prodat jí a nebo jí schovat do garáže ( kterou bohužel nemám, takže pronájem a tudíž pravidelné náklady ). 

 

Logika tudíž napovídá prodat, ale srdce nechce. K autu mám z mnoha důvodů silnou vazbu a prodat se mi jí tudíž nechce. Jenže se taky nechci dočkat toho, aby někde v garáži vyhasla, to ať raději jezdí a dožije aktivně. 

 

Co si o tom myslíte vy ? Jakou může mít takové auto cenu ? Má cenu si auto schovávat na horší časy a doufat, že bude někdy k užitku a nebo získá na hodnotě ?

 

Za každou odpověď děkuji.

 

F.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...