Přejít na obsah

1.2 HTP (51kw) - Škubne při startu a cukání za jízdy


Dawee_CZ

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

Jsem už trochu zoufalý. Řeším na Fabii 2 - 1.2 HTP 51kw, najeto 220.000km. Při startování hrozně kopne až bouchne výfuk o karoserii. Dělá to více či méně, ale nejvíc za studena. Taky motor cuká při jízdě po rovině, když sundám nohu z plynu tak motor než začne brzdit hodně cukne, to samé když pomalu začnu přidávat plyn zase zacuká. Klapka vyčištěna, seřízena, lambda sonda ukazuje na volnoběh 0.8v - 0.04v, MAP senzor ukazuje 900milibarů při volnoběhu pak kolem 300milibarů, silentbloky na motoru všechny nové. V řídící jednotce není uložená žádná chyba. Nenašel jsem nikde na fóru podobný problém, ale rád bych to vyřešil.

Editováno: , autor: Dawee_CZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otáčky nekolísají, ani nestřílí do sání. Filtry měněny všechny cca 5.000km zpět, svíčky dělané asi před 500km. Čerpadlo mě vůbec nenapadlo protože, by auto zlobilo i za jízdy ne? Když jedu a držím už nějak sešlápnutý plyn tak se auto chová naprosto normálně. Hledal jsem opravdu všude možně.

 

před 1 hodinou, Knightey- napsal:

Nenasel? Co treba zde? 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je až ta poslední možnost. Taky jsem doufal, že se budou projevovat i při jízdě, ale taky mě to napadlo, že to kopnutí při startu je moc velká dávka paliva. Má smysl zkoušet nějaký čističe vstřiků nebo myslíte, že budou úplně KO?

 

před 2 minutami, Malta napsal:

a co vstřiky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prosím necitovat předchozí příspěvek

 

no řeknu to tak, čistič jsem též zkoušel, když jsem měl jeden vstřik (na 1.válci KO), ale nepomohlo to, už byl prostě KO. Jestli to pomohlo ostatním to nevím, protože jakmile jsem koupil jeden nový, nechal zbylé 2 původní vyčistit v ultrazvuku (pro jistotu). Že by byly úplně KO si nemyslím, to by startovalo naopak, na dva válce apod. jako mně, ovšem nemusí úplně správně stejnoměrně dávkovat

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omlouvám se, jsem tu nový :) 

S diagnostikou to nijak nezjistím že? Je to hodně zvláštní, když je auto ohřáté na provozní teplotu tak takhle nekopne při startu. Mám to auto od 0km a začalo to zlobit kolem 190.000km, ale jen tak že to občas cuklo při zařazeném 5. stupni, když člověk sundal nohu z plynu. Teď už se ten motor vzteká i při tom startování, když otevřu kapotu a koukám na to startování tak vypadá jako by se chtěl utrhnout z těch silentbloků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...