Přejít na obsah

Skrytá zásuvka - dashcam


Dejf..

Doporučené příspěvky

Dneska jsem zkoušel zapojit tenhle adaptér https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-viofo-gitup-autokameram/vylepseny-3-wire-mini-usb-hard-wire-kit-kompatibilni-s-a129-a129-duo/ a říkal jsem si že kašlu na jeho "chytrost" a zapojím ho jen na spínané  napětí. Takže jsem napojil kabel pojmenovaný battery. No a nejede to :). Jak jsem zjistil v manuálu tak tím "battery" je myšleno stálé napájení, a ACC je to spínané.

Takže hledám odpovědi na dvě otázky:

1) na jaké pojistkové pozici má Karoq napětí spínané? Ideálně (teda pokud vůbec) na té malé pojistce v pojistkovce pod volantem).

2) nemá někdo zkušenosti s tímto adaptérem, zda když zapojím jen ACC a zem, zda bude fungovat bez té "chytré" funkce?

 

Jinak ten boční kryt s nápisem airbag mě taky pěkně zmátl, bál jsem se ho sundavat. I v manuálu mají naznačené umístění airbagu právě pod ním. No nechal jsem se nachytat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Musíš koupit pojistkovém pouzdra standartní velikost, pak napojit jedno pouzdro na stálého proud (to obstarává stále napětí do kamery která má pohybový senzor a při pohybu před zaparkovaným autem kamera začne nahrávat cca 30 sekund a zase se sama vypne) a druhý na přerušený proud ( pojistka -zadní stěrač, to zapíná kameru po startu nebo jen zapnutí zapalování).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je dobré, pojistkové pouzdro, myslíš Tohle ?https://www.elancar.cz/pojistkovy-adapter-pro-pojistky-standard-ato-3-40a-1088973.html?gclid=Cj0KCQiArozwBRDOARIsAHo2s7t-UgfJ4GKoH8NdvuERhONDD6d5JMFLlH3JiAkqW18vxurat47TSAkaAu6LEALw_wcB

 

a co myslíš, koupit z ali, nebo radši někde u nás ?? 
mam z toho trochu strach. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je přesně ono.

Nevím jakou máš kameru? Já mám Mio J 85 a tam jde dokoupit originální Smart box a myslím že bude fungovat i s ostatními kamerami jiných značek, stojí cca 800 Kč.

Těžko radit zda z Alíku bude kvalitní, ale je to pod stálým proudem a kde budeš někoho honit v Číně až ti zprejskne auto? Je to rozdíl pár stovek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Ahoj, nějaké další zkušenosti z instalace kamer a používaní parkovacích režimů? Chystám se taky instalovat, VIOFO 129A Pro Duo, moji první auto kameru. Jak dlouho to vydrží jen na autobaterii v parkovacím režimu? Asi to na chvíli vyzkouším normálně do zapalovače, a když se to osvědčí tak koupím ten hardwire kit a dvě odbočky (zatím ještě nevím které tam teda patří).. a v extrémním případě kdybych přišel na to jak to rozumně dotáhnout dozadu, pak nainstaluju i tu zadní kameru
hw kit uz tu byl zmineny
https://www.isix.cz/prislusenstvi-k-viofo-gitup-autokameram/pojistkove-pouzdro-s-odbockou-4-typy-v-baleni-atc--ats--micro2--mini/ 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Jen dodám jak jsem nakonec Dashcam dořešil já: (možná je to lehce offtopic ale třeba se to někomu hodí)
- Kameru Viofo A129 Pro Duo jsem si nejdřív nalepil a připojil jen tu přední
- kabel vedl tak nějak dočasně jen zastrčený za lištou aby to moc netrčelo, pod šuplíkem spolujezdce až k zapalovači, nebylo to ideální ale zas nějak extra to netrčelo
-- zapojene do zapalovace znamena, že jsem ji po každé jízdě musel z USB vypojit a pro nahrávání zase zapojit, vydržela natáčet i několik dní (když jsem zapomněl rozpojit USB) ale autobaterii jsem nikdy nevytřískal
- jak zapojit kameru rovnou do pojistkové skříně přes sadu na to jsem došel, objednal sadu, jenže k zapojení zadní kamery už jsem žádné nápovědy nenašel - kudy vést kabel a jak to provést
-- napájecí sada (správně zapojená do pojistkové skříně přes pojistkové odbočky) umí automaticky po vypnutí zapalování buď kameru vypnout nebo přepnout na energeticky úspornější parkovací režim (vybírá se v menu kamery), navíc je tam pojistka která při nízkém napětí kameru vypne předtím než se vybije autobaterie
- využil jsem tedy nakonec služby pána který montuje parkovací senzory, kamery atd. ve své dílně v Praze 5, za jedno odpoledne a cca 2500 mi skrytě zapojil přední i zadní kameru tak že nikde nekoukají dráty a kamera je napájena přes napájecí sadu (kameru a sadu jsem dodal já, on pojistkové odbočky), velmi korektní pán, dobře odvedená práce, ale čekačka je tam třeba měsíc dva, má tam i přesný kalendář kdy co montuje

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevim, ja si koupit rozbocku na napajeni a nez jsem doresilmpapiry pri koupe vozu, autorizak namontoval dle meho prani, napajeni z pojistkovky, natazeni kabelu ve sloupku. Resenim jsem se inspiroval zde na foru za coz autorum dekuji 👍.

Vse bez problemu a zajiste montaz sluzba navic kmnovemu vozu.

Takze i takto se da.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám kameru Viofo A139 Pro (prednú + zadnú) a HK3-C hardwire kit. Káble sa mi podarilo natiahnúť. Nakoľko viaceré odkazy v tejto téme už nefungujú, preto sa spýtam:

 

Čo presne potrebujem ešte dokúpiť, aby som vedel ten hardwire kit zapojiť do poistkovej skrinky na Škode Karoq po FL? Ideálne asi link, prípadne názov toho, aby som nekúpil blbosť. Potrebujem 2x poistkový adaptér standard 20A, či ešte niečo iné? Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 7. 2019 na 6:47, Catexcavator napsal:

Zásuvka zabudována, koupil jsem pojistkovou rozbočku i se zásuvkou a instalace byla velice rychlá.

IMG_20190712_171440.jpg

 

 

Zapojil som to takto na slot c. 47 - zadny stierac. Mam vsak kit kde mam 3 kable. Zlty (Acc), cerveny (Battery+) a cierny (Ground). Mne staci iba, ked to bude nahravat, ked nastartujem auto. Ktory z tych dvoch kablov (cerveny alebo zlty?) (cierny na uzemnenie samozrejme mam prichyteny o srob - karoseriu) potrebujem zapojit? Nezapla sa Viofo auto kamera ani pri zapojeni s cervenym ani so zltym kablom... Ci potrebujem aj tak s tymto kitom mat zapojene oba (zlty + cerveny) kable pre nahravanie po nastartovani?

 

Diky moc za info!

Snímka obrazovky 2023-03-14 o 12.39.43.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Dnes jsem instaloval kameru nasim. Ceka  me jeste tazeni kabelu pod stropnici. Pochopil jsem z prispevku, ze to jde protahnout i bez sundani oblozeni A sloupku. Mel by nekdo tip na setrne vyjmuti bocniho panelu? Delal jsem to uz na dvou autech, ale na Karoku mne to hned neslo.

 

Zkousenim jsem zrejme prisel na neobsazenou spinanou pojistku - detekci mrtveho uhlu. Vypnuti nejakou dobu trva, ale po zhasnuti budiku se kamera vypne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak si aktivne odpovim sam. Bocni panel je nacvakavaci, idealni podebrat plastovou obraceckou a vytahovat na kraji pristrojove desky a teprve potom u tesneni. Zaroven potvrzuju, ze neobsazena pojistka c. 48 - mrtvy uhel je dle vseho spinana, nevypina hned, ale zhruba minutu po vypnuti motoru. Tesne predtim neco zahuci, nevim, jestli palivove cerpadlo. A pak se nahravani vypne.

 

Co je ale dulezitejsi - oblozeni A sloupku slo dolu kvuli airbagu. Sice by kabel asi slo protlacit i bez celkoveho sejmuti a nejak vest kolem tesneni, ale po sundani krytu jde kabel umistit soubezne se svazkem elektroinstalace a velmi pohodlne pak protahnout podel bocniho panelu az k pojistkam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...