Přejít na obsah

Columbus 8" za 9.2"


Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Na rozdíl od CitiGo mají všechny MIB jednotky typu Columbus nebo Amundsen(včetně Bolera) ještě tzv. softwarové klíče a povolují funkce v jednotce MIB typu: hlasové ovládání, mapa, handsfree. Ty jsou uvolněné v rámci Škodovky jen vůči VINku, proto nelze jednoduše vyměnit novější typ MIB jednotky za starší nebo Bolero za Amundsena, protože má jiné softwarové klíče. Je to opět jen neschopnost firmy Škoda, protože u VW lze oficiálně navigaci do vozu dodělat. V současné chvíli je jediné řešení koupě této novější navigace ve stavu unlocked a její následná instalace do vozu.

 

Jediné rádio bez softwarových klíčů ve vyšší verzí vozu než kam patří CitiGo je Swing a to už se taky změnilo pro poslední s tlačítkem APP jsou už také klíče pro Smartlink, ale alespoň zůstalo vše ostatní bez klíče(bluetooth).

 

Najít servis, který nakonec zvládne vypnout ochranu komponent na rádiu v CitiGo není znalost problematiky, když pominula možnost, že to první servis dělal dobře a rádio není kradené.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ferda25 prijed se podivat do Prahy, vymena MIB1 za MIB2 vcetne klicu a dodelani PRkodu  :-)

 

Ofiko ODIS, Skoda Service, vymena a kodovani za hodku...

 

Nevim proc se porad zde probira ochrana komponent a neustale se resi ze to neni mozne, je to mozne za predpokladu jak pises ze neni kradene.

 

Ano vse je o servisu který ma schopného člověka a ví co má dělat, myslím že určitě jsou na místě pipomínky že ne každý Škoda Service je to chopný udělat protože prostě nemají kvalifikované lidi ono taky jak by to dopadlo když by chodil každý do servisu měnit rádia.....

 

ale naopak jsou i servisy @wirer povrdí kde prostě umí udělat vše.....a jak říkám legálni cestou

 

a proč to vím ? protože jsem také slyšel že to nejde....že je cesta formou unlock jednotky jediná....a já řekl to není přece možný.....a taky že ne....jde to i jinak a kdo nevěří muze se podivat na moje auto, zakázkový list ze servisu, neporušena záruka a pod.....

Editováno: , autor: chobott
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, ale jen s unlocked jednotkou MIB.  Píšeš tu věci o kterých nic bohužel nevíš. Pleteš si ochranu komponent s klíči povolujícími určitou funkci.

 

Nepleť si rádio pro CitiGo s MIB jednotkou.

 

Tys byl prvně v servise kde nezvládli udělat ochranu komponent a poslal jsi mi jasně informaci, že Vám to psalo, že je špatný master klíč, za to já nemůžu, že jsi byl někde kde neumí ani přiučit jednotku 5F na ochranu komponent. Spíš by Tě mělo zajímat proč to psalo, že je master klíč špatný co se snažil ten první servis vůbec udělat, když chyba v tom nebyla....ale to Ti zcela uniká, protože o tom vůbec, ale vůbec nic nevíš.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak myslis....a prave to ze pred pul rokem jsi mi tak pekne poradil jsem se o to zacal zajimat vic...a doba se zmenila...proto jsem tedy chytrej protoze me kazdej rekl ze to nejde

 

a taky proto tady lidem pisu co je mozne, a az budu mit navic MIB2,5  jednotku klidne si ji necham nakodovat do me O3 a pujde to :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 minutami, ferda25 napsal:

Tys byl prvně v servise kde nezvládli udělat ochranu komponent a poslal jsi mi jasně informaci, že Vám to psalo, že je špatný master klíč, za to já nemůžu, že jsi byl někde kde neumí ani přiučit jednotku 5F na ochranu komponent. Spíš by Tě mělo zajímat proč to psalo, že je master klíč špatný co se snažil ten první servis vůbec udělat, když chyba v tom nebyla....ale to Ti zcela uniká, protože o to vůbec, ale vůbec nic nevíš.

Vyreseno :-)

 

vymenena BCM podporujici adresu 5F, vymeneny budiky za FL s podporou CP, upraveny PR kody na Instrument po FL a Radio po FL, adaptace rucne ochrana CP vyresena pres Geko :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...