Přejít na obsah

Kúpa jazdenej Fábie II vs Octavie II


Jurajs6

Doporučené příspěvky

Ahojte, už dlhšiu dobu sa rozhodujem medzi kúpou jazdenej Fábie 2. generácie alebo Octavie 2. generácie. Na internete som prečítal už desiatky článkov a tém na fórach no aj tak si neviem rady :D

 

Bude sa jednať o každodenné dochádzanie, čo znamená že ráno 45km a večer 45km (takmer celá trasa po diaľnici) a počas dňa ešte niekoľko kratších trás po meste. Počas víkendov sa tiež bude na aute jazdiť, no prevažne po meste (do obchodov, do kina, do vedľajšej dediny,...). Ročný nájazd bude zhruba 25 000km aj s rezervou. 

 

Pravidelne jazdím na Fabii II 1.2 HTP a celkovo mi Fabia vyhovuje až na motor, keďže pri 130-140 km/h už HTP nevládze a má vysoké otáčky. Preto som na internete čítal a študoval, s akými motormi sa Fabia II predávala a najviac by mi vyhovoval asi 1.2 TSI, lenže z toho čo som sa dočítal, ten mal dosť veľké problémy, obzvlášť na začiatku predaja toho motora. Dieselové motory boli podľa všetkého dosť nespoľahlivé. 

 

Tak som teda začal sledovať aj Octaviu II, ktorá sa mi páči a cenovo by tiež prichádzala do úvahy, a dočítal som sa, že 1.9 TDI sa vyznačuje spoľahlivosťou a nízkou spotrebou, no stále si nie som výberom istý. 

 

Môj rozpočet je cca.5000€

 

Vopred ďakujem za všetky rady a skúsenosti. 

Editováno: , autor: Jurajs6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...