Přejít na obsah

"Drnčení" od motoru/převodovky


spartakcz

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám Octavii combi 1.6tdi 77kW. Pokud zastavím a vyřadíme na neutrál, stane se občas, že se začne ozývat drnčení z pod auta, jako by od převodovky. Po vyšlápnutím spojky se buď změní daný zvuk, nebo přestane. Toto chování se vyskytuje namátkově a většinou častěji pokud je auto dostatečně zahřáté.

 

Jiz jsem vyměnil kompletní spojkovou sadu (spojka, dvojhmota) a nechal jsem i rozebrat převodovku, ve které bylo vymeneno hlavní ložisko.

 

Bohužel zvuk se stále objevuje. Nemá někdo tip, kde by mohl být problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Jestli je tam sada sachs tak to dělá ložisko setrvačníku, není to problém jen to dělá hluk (takové plechové šelestění na volnoběh) pak to ještě může cvakat to je setrvák utržený nebo před utržením, to je lepší to vyměnit. Ještě se často kroutí samotný přítlačák od Sachs, hlavně v polovině vyšlápnuté spojky se zvuky výrazně zhorší, po došlápnutí ustanou zcela.

 

Proto se u 1.6 od určitého data zcela odpustilo od dvouhmoty, byly s tím neustále problémy, ale hlavně šlo o ty zvuky, ne že by se s tím nemohlo jezdit. Jezděte a neřešte to kluci, mě to u jednoho auta takhle začalo dělat ve 110K km výměna sady pomohla na 50K km u druhého auta jsem to neřešil, má už takhle naježděno 150K km, zvuky mám tak silné že když vypnu rádio tak při sešlapování spojky to perfektně slyším i v kabině. Srát na to a jezdit.

Editováno: , autor: 15degren
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No to jsem si prve myslel taky, tak jsem vyměnil kompletně spojkovou sadu a stále stejné. Pak šla ven převodovka a vyměnilo se hlavní ložisko. A opet bez výsledku, stále stejné...

 

Jen dodám, že na nové spojkové sadě najeto cca 15t km.

Editováno: , autor: spartakcz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, po delší době znovu přidávám info. Jak je uvedeno výše, drnčení se stále namátkově opakuje. Slyšitelné je jen na volnoběh a pouze někdy. Pokud se jednou/dvakrát vymáčkne spojka, drnčené přestane. Upřímně už nevím, kde by mohl být zakopaný pes... Spojková sada (komplet) vyměněna a bez změny. Dále jsem nechal rozebrat převodovku a nechal jsem vyměnil ložisko, které se zdálo uvolněné, ale stále se projevuje.

 

Nemá někdo podobný problém a případně se mu podařilo vyřešit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Úplně stejný problém, najeto 89000. Sešlápnu pedál a je klid, pustím jej a buď to klepe dost slyšitelně nebo jen lehce ševelí. Úplné ticho není nikdy. Nicméně nějaký vliv na provoz zatím nepociťuji. Dělá mi to od koupě vozu v 57000 km.

 

Trochu offtopic. Úplně stejně se občas chová i náš veterán Fabia 1 s 60 000 km - opět bez pociťovaného vlivu na provoz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Mám O3 1.6 77KW 2013 a dělalo mi to sporadicky od 70.000km. Od 270.000km mi to drnčí už furt pouze na volnoběh. Teď mám najeto 350t a beze změny ,je to občas víc hlučnější. Řešit to budu až budu dělat spojku. servisák mi říkal že je to ložisko v převodovce. Nejsem opravář ale prý je to častá věc u těchto skříní. Prý je to poslední ložisko v řadě které je špatně mazáno když auto stojí v kopci na boku. Kdyby to někdo potvrdil nebo napsal svou zkušenost bylo by to super. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...