Přejít na obsah

Po studenem startu se motor dusi


Kamil295

Doporučené příspěvky

Zdravim, jednockovou octavku 1.6 rv2003, kdyz je motor uplne studeny, tak ihned po nastartovani se par vterin motor dusi a otacky se nedostanou nad 500, pak si motor na par vterin zacne pridavat az na 1200-1500ot , pak se otacky srovnaji na 900 a je vse ok. Pri dalsim startu kdyz je uz motor teply nic takoveho nedela. Dela to vzdy jen kdyz je motor uplne studeny. Nemel nekdo podobne zkusennosti , co to muze byt? Diky! 

Editováno: , autor: Kamil295
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...

teplotní čidlo je kravina ,ale taky teď řeším stejný problém. Háže mi to chybu 16555  - řada 1 systém dávkování paliva,  vypadá to na lambdu před katalyzátorem asi. Mám taky octavku 1.6 Mpi 75kw  2008, vyčistil jsem šrtící klapku, ta byla ale vcelku čistá po 137 000 km. Tak uvidíme

 

Editováno: , autor: jurajda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasne ze cidlo a lambda su somariny.Za vsetkych podmienok musi ist motor dokonale.Pozrel by som EGR cez VAG nielen ci klika ale ci sa aj hybe.poriadne ho utesnit.potom este odvetranie kluky a tesnost nadobky a hadicky s aktivnim uhlim.A ak sa to naozaj pravidelne opakuje aj rozvody mimo mozu taketo starty sposobovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že by rozvody mimo mohly způsobovat kolísání otáček jen při studeném startu a při teplém ne ? Haha ! Zkontroloval bych EGR a hlavně teplotní čidlo. Samotné teplotní čidlo nemusí rovnou hlásit chybu, ale může hlásit hodnoty odchylující se od skutečných - třeba při 0 stupních venku může čidlo hlásit -40 a už je problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...