Přejít na obsah

Spotřeba oleje


Mišiko

Doporučené příspěvky

Vlastním RAPID LB. Auto je staré 15 měsíců a mám najeto 15500 km. Při cestě na dovolenou do Luhačovic mě před lázněmi vyskočila výstraha "zkontrolovat hladinu oleje". Zajel jsem do servisu a oleje bylo opravdu málo. Mechanik olej doplnil s připomínkou, že ty motory hrozně žerou a po 100 000 km začnou větší problémy. Nejsem žádný odborník na motory. Auto je pro mě dopravní prostředek, a tak teď nevím co si otom mám myslet!!! Rád bych znal vaše názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to prvni napln v aute. Pokud jezdis hodne po dalnici nebo obecne svizneji, tak je dost mozny, ze si motor neco vezme. Ja mam ted najeto cca 18 tkm od výměny a doleval jsem asi pul litru. Najeto celkem 46 tkm.
Doporucil bych ti trochu zkratit servisni interval (nemenit olej az po 30 tkm, ale dřív) a nemel bys mit problémy.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je podle me nazor "Franty garaznika". Ne, ze bych nekoho osocoval, ale prijde mi, ze dnes uz malo ridicu ma trohu citeni a o auto pecuji, dodrzuji zasady, ze by se mel motor ohrat klidnou jízdou, nejezdit furt pod plnym plynem, nepodtacet a pod.
A i pres to tvrdy zacházení ty motory furt drzi a auta jezdi, v bazarech je plno vozu s TSI, co maji pres 200 tkm (a to jsou jeste predchozi revize, co mely problémy s rozvody a obecne jeste trpely "porodními problémy"). Nemyslím si, ze by po 100 tkm byla auta na odpis...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příští rok v dubnu půjdu na prohlídku po 30 000km nebo po 2 rocích. Jezdím více krátké trasy a zatím mi nefunguje žádny algoritmus, který by výměnu oleje uspíšil. Počet km a dnů do kontroly je prostě jednoduchá matematika. Źádný posun ke dřívější kontrole. Asi nechám nastavit pevný interval 1 rok. Ročně najedu cca 13 000km, tak spojím výměnu oleje s prohlídkou. Pro klidnou dušičku. Akorát nevím jaký olej mi nabídnou, ve výběru oleje nemám vůbec jasno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, téma o výměně oleje je vyvěšeno, Tak to zde nedublujte. Spotřeba oleje u LL intervalu není nic neobvyklého. Spíš mě zaráží, že si dotyčný občas sám nezkontroluje stav hladiny oleje v motoru, od toho tam přece je olejová měrka a je to naprosto standardní řidičský úkon od té doby, co se spalovací motor používá v automobilech. Nebo to snad byla náhlá změna? Pak je něco špatně, a je nutné to řešit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano Pawouku, máš pravdu je to moje chyba. Mohl jsem si doma v gáráži zkontrolovat haldinu oleje a doplnit ji, a problém s nízkou hladinou by byl vyřešen. Ale asi by mi to moc nenapovědělo, zda se u motoru s výše uvedeným nájezdem jedná o běžný jev, nebo ne. A v tom případě zpozornět. To byl původní účel mého příspěvku. Získat poznatky a zkušenosti ostatních uživatelů těchto motorů. Díky za Tvůj postřeh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravdepodobne je to jev bezny, ale to neznamena, ze to je spravne. Pokud je duvodem moc ridky olej, melo by teoreticky vyresit problem dat olej hustsi, protoze hustsi olej dotesni pist.

https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske-myty--Mytus-sesty---Viskozitni-vlastnosti-motorovych-oleju

To ze olej unika pres pisty do valcu a je tam spalovan, neni urcite nic dobreho.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co jsem zde na foru za ty roky stihnul vypozorovat, tak spotřeba LL olejů při dodržování flexibilního (prodlouženého) intervalu výměny není nic neobvyklého. Ti, co dodržují tento flexibilní interval, ho prostě čas od času doplňují. Snad si nikdo nemůže myslet, že tam za těch až 30 000 km nedojde k nějakému postupnému úbytku. Pokud to tedy nebyl rychlý náhlý úbytek, tak bych se tím moc nevzrušoval. Anebo přešel na normální interval rok/15 000 km s odpovídajícím olejem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...