Přejít na obsah

OC2 řazení 5-ky problém


MaraC

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, prosím o radu či identifikaci příčiny. Nejde mi po zahřátí a delší jízdě zařadit 5-ka. Auto je RV2009 najeto98kkm, celkem v pohodě- pravidelný servis atd. Od prvopočátku šla 5-tka řadit hůř- při nižších rychlostech (otáčkách) to šlo znatelně lépe než pokud to člověk "roztáhnul" a chtěl přeřadit třeba při 120 kmh. V určité okamžiku tam tu 5-ku nemůžu prostě nacpat vůbec. Už jsem si 2x všimnul, že pokud auto následně chvilku stojí, vycouvám, tak tam zase 5-ka zařadit jde.

Auto je ještě v 6-ti měsíční záruce od dovozce, ale zajímal by mě důvod, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdravím všechny! Pokud by měl náhodou někdo stejný problém, podělím se s výsledkem a řešením- jedná se o převodovku JHT (MQ200) u OC2 1,6 Mpi RV2009, kde se údajně tyto závady (obecně převodovka) dějí dost často- do nějakého roku byly převodovky o tohoto vozu obecně "slabší"!

Mám opraveno a komplet repasováno od Ivan Sixta - Kosmonosy u MB - svérázný Pán (s velkým P), ale odborník na slovo vzatý!

Předně- "životnost" převodovky - hlavně její náplně je cca 120 až 150 tis km a NIKOLIV náplň je doživotní a bezúdržbová jak tvrdí kdejaký "odborník"! Blbost!!!

U mé převodovky byl konkrétně problém se synchronem a krožkem na 5-ce a uhnutou konzolí řadící tyčky (či jak to nazvat)= nutnost rozebrání a výměna. Při té příležitosti samozřejmě výměna ložisek (zjištěna dřívější neodborná "oprava" a výměna jiného typu ložiska než má být!) a kompletní kontrola všech součástí převodovky. Dle dohody vše opraveno na počkání (cca 4h) u vymontované a očištěné převodovky.

Po namontování zpět na auto a ujetí prvních cca 200 km je převodovka jako "nová" - převody zaskakují opravdu jako u nového auta (několik služebních jsem úplně nových už měl).

Takže suma-sumárum oprava a investice se určitě vyplatila, mám po problému a pár desítek tisíc km se určitě budu moci na "novou" převodovku spolehnout!

Pokud tedy budete mít problém s převodovkou vašeho vozu (koncernového především), můžete se na pana Sixtu s důvěrou obrátit.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...