Přejít na obsah

Poloosa octavia II


Denis Kalus

Doporučené příspěvky

Zdravím experti, potřebuju vyměnit jednu poloosu a chtěl bych se vás zeptat, zda je rozdíl mezi poloosami z manuálu a automatu (DSG). Vypadají stejně. Mám měněný vnější kloub levé poloosy, který jsem koupil obyčejný na manuální převodovku a normálně pasoval. Myslím, že by to měo být stejný,ale chci si to potvrdit. Díky všem, docela to spěchá. Mějte se

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 roky později...

Škoda Octavia  2004   2.0  103KW 16V  200000Km    Kód motoru: BKD

 

Ahoj. Chtěl bych slyšet Váš názor. Když třeba na pětku jedu 80km/h, dám nohu z plyn, začne se mi z LP strany ozývat takové kovové boucháním, počítání. Děje se to na jakýkoliv převodový stupeň kromě 1. Prostě se rozjedu třeba na dvojku, pustím plyn a ozve se klepání. Když přidám nebo přeřadím na vyšší stupeň klepání zmizí. Děje se to při jízdě rovně i při zatáčení, i když mám vyřazeno a jedu jen setrvačností. Když klesnou otáčky pod 1300 klepání zmizí. Byla dělána spojka ale tento zvuk se vyskytl těsně před výměnou spojky, tak jsem to přikládal té spojce že už to tak zlobí. Auto jsme měli na heveru ale nic jsme nenašly. Kola jsou utaženy dobře. Zkoušel jsem i homokinetické klouby ale žádné cvakání při plném rejdu a pomalém rozjíždění taky slyšet není.

 

Něco podobného jsem tu našel. Pán psal skoro to samé. Bylo to tím že se mu povolila matka na náboji kola. Což mi nepřijde jako možné.

 

Poraďte prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahoj jsem zde novacek a rada by jsem radu. Mam skoda octavia II 103 kw 2,0 l. Rok a pul jezdim k mechanikovi a vpodstate davam mesicne cca 5 tisic za opravy porad toho stejneho dokola a to spodku auta. Mam problem s kolama bud brzdice nebo casto sjete desticky pruziny zasekla rucka atd atd .. uz chapu ze asi bude problem v mechanikovi a musim ho vymenit protoze je to neunosne financne ale najit na Domazlicku nekoho spolehliveho kdo by se mi staral o auto je problem. Momentalne resim poloosu za jizdy mezi 50-80 v tahu se mi rozklepe auto a pry to bude poloosa a asi pry prava. Cena pry 9000 za tu pravou to se mi opravdu uz vydavat nechce. Muj hlavni dotaz zni koupe pouzite poloosy nevim Co presne mam na bazarech zde ci vrakovistich hledat. Byla by jsem rada za radu ja jako lajk zena bez muze co tomu nerozumi zda je poloosa na mem aute necim jina z duvodu ze mam nejakou ,, sportovni verzi auta ,, neni ale RS mam treba jine tlumice nez ostatni octavky a taky mam octavku v automatu bude se ta poloosa lisit ? Co presne mam hledat klidne koupim a pak budu hledat spolehliveho cloveka co vymeni mimo jine kdyby mi tu chtel nekdo z Plzenska pomoct s opravou auta budu take rada. 


 

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...