Přejít na obsah

Vymena klinoveho (drazkoveho) remene


Mil-house

Doporučené příspěvky

máš 2 možnosti:

 

vrchom: dať nabok celý palivový filter (1x matica M6 a 2x šróbik M6) ...necháš ho len na hadiciach...zoberieš 16-ku vidlicový kľúč,zapáčiš za napinák smerom k sebe a zhodíš remeň...

 

spodom: zhodiť minimálne menšiu spodnú časť podblatníka (prinajhoršom aj spodný kryt motora),zobrať 16-kľúč,zapáčiť smerom hodin.ručičiek,zadržať a remeň dať dolu...

 

dúfam,že si z toho niečo porozumel ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perfektní, děkuji za radu, šlo to krásně tak z vrchu jak jsi psal. A na pohled se zdálo být vše v pořádku, vše se točí lehce, bez vůlí. Ale na volnoběh jde z těchto míst nepravidelný rachot, projevující se i větším rozpohybováním napínací kladky a klepáním celého motoru, po přidání plynu zvuky utichnou. Podle toho, co jsem si zde pročetl, bych to viděl na volnoběžku alternátoru, nevím, ale co si pod tímto pojmem mám představit. Moje "volnoběžka" při točení na obě strany unáší rotor alternátor s sebou. Je to tak správně? Nebo to má být jako cvrček, který na jednu stranu hřídelku unáší a  na druhou ne? Jak celé zařízení funguje? 

Předem díky za projevenou snahu, každý komentář mi pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji, perfektní stránka :) je to sice uplně mimo téma, ale nějak jsem žil v tom, že řemen příslušenství bude pohánět i servo pumpu, ale není tomu tak. Dočetl jsem se že Octavia 2 mají už elektro mechanické servo přímo ve skříni řízení. Na druhou stranu jsem ale našel obrázky servo pump pro motory 1.9 tdi PD 77 kw. Mám tuto motorizaci a rok 2005, co vubec v autě mám? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravim :)

chtel bych radu. Potrebuju na sve octavce vymenit klinovy (drazkovy) remen. Mam motor BXE 1.9 Tdi PD 2007 s klimatizaci. Dival jsem se, ze ze shora je spatny pristup k napinaci kladce. Je potreba demontovat spodni kryt motoru a vymenit remen ze spodu auta ? Je tam lepsi pristup? Nebo demontovat kolo ?Nejake rady prosim. Dekuji mockrat.

Editováno: , autor: Hori
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...