Přejít na obsah

Škoda Connect


Doporučené příspěvky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, aplikace škoda connect mi funguje až na jednu věc. Když dám aktivovat "oznámení oblasti" resp "upozornit mě při opuštění", samovolně se po několika hodinách až dnech opět deaktivuje. Např obdobná funkce "oznámení rychlosti" drží aktivovaná neustále. Setkal jste se s tím někdo? Díky

S3 05/2019

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejen že jsem to zkoušel, ale i jsem odinstaloval aplikaci (abych měl jistotu že to nedělá ona) a nastavoval jen na PC přes web a pořád to samé. v řádu hodin se samo zase deaktivuje (auto stojí netknuté v garáži). samozřejmě jsem zkoušel i přes škodovku, poslali mi tento návod: 

1. Otevřete aplikaci.        

                2. Přihlaste se na webový portál www.skoda-connect.com na PC.

                3. Na webovém portále na PC si otevřete sekci garáž.

                4. V momentě kdy máte na PC otevřenou garáž a na mobilním zařízení otevřenou aplikaci, aplikaci komplet uzavřete. Mám na mysli vynucené ukončení aplikaci v nastavení telefonu.

                5. Odhlaste se z webového portálu.

                6. Znovu zapněte aplikaci a vyzkoušejte nastavení oblastí

 

také nepomohlo.

Já jen jestli to máte tady někdo tak a nebo jsem jako obvykle výjimečný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@prase66 já používám mobilní appku (iOS) a i nastavení oblasti jsem dělal v ní a funguje mi to bez problémů, projev který popisuješ jsem nezaznamenal.

 

Jen mi vadí, že oznámení o opuštění oblasti/překročení rychlosti nechodí formou oznámení (což bych považoval za samozřejmé), ale pouze se zobrazí v samotné appce. Tzn. pokud appku neotevřu a zrovna se nepodívám, tak se o těchto stavech nedozvím. Nevím, jesti to neumí samotná appka anebo to jen neumím někde nastavit (i když jsem prošel veškerá nastavení a toto tam nenašel).

 

Hlášení o alarmu přitom formou oznámení i na zamknutou obrazovku telefonu přijde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pro BirK - nastavení oznámení viz obrázky (červeně zaškrtnuto), jestli jsem správně pochopil tu poznámku o nastavení. Zatím to škodovka řeší (a ochotně a rychle což je příjemné) tak výsledek sdělím pokud by se s tím ještě nekdo setkal a řešil. 

jinak, a to zatím neřeším, mi nefunguje zablikat a zatroubit...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Editováno: , autor: prase66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@prase66 ty máš Android? Protože já tam na iOS v nastavení oznámení ty volby nemám

 

Image-1.thumb.jpg.b83740b87ca8a7a6c0474e9145936a14.jpg

 

@M_ike houkání a blikání je pod "Poslední parkovací poloha".

 

@Aleš_BX Díky za návod, bohužel v tomto případě mám zrovna T-Mobile a tam mi to přijde celkem opruz, zvlášť to oznámení do 60 minut je celkem pase (to už samotnou appku používám celkem  frekventovaněji).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už vyřešeno a volby nastavení se mi v mobilní appce už zobrazují a testovací oznámení na uzamčenou obrazovku mobilu taky přišlo :palec2:

 

Image-1.thumb.jpg.06becf4082647eb9bec5056213bfffa1.jpg

 

Pro zajímavost kdyby se to někomu stalo - bylo to asi nějaké "zaseklé", protože všechna oznámení jsem měl povolena jak v nastavení mobilu, tak na portálu Škoda Connect. Neudělal jsem nic víc, než že jsem odškrtnul všechna oznámení a uložil, poté zase všecna zaškrtnul a uložil a v tu chvíli se zpřístupnilo nastavení oznámení v mobilní appce a oznámení začala chodit na mobil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ještě pár zajímavostí co jsem obdržel od supportu, třeba je někdo (jako já) neví

co se týká troubení a blikání:

"Vozidlo by mělo být dosažitelné signálům GPS, aby se mohlo spojit se serverem a vzdálenost vozidla od telefonu musí být do 500 metrů.

"

 

další problém byl údajně s možným chybným spojením auta s jejich servery

 

"Problém vidím v
tom, že v garáži patrně nemáte signál a je to stejný případ jako houkání a
blikání.

V momentě kdy máte nastartováno, jednotka má lepší signál a dokáže odeslat
lépe aktualizaci. Pokud vozidlo není nastartované
jednotka je v úsporném režimu a k tomu potřebuje kvalitní signál. Jinak by
Vám vybíjela baterii vozu."
 
to moc nechápu, bud signál je a nebo není a rozhodně by to na autobaterii nemělo mít takový vliv a nemělo by se odpojovat připojení když je signál slabý. obyč mobil s pidibaterkou může jet týden. a nedosti na tom, že vysílač se všemi třemi operátory mám nadohled a všechny čárky na mobilu.
 
Ale pravdou je, že když jsem nastartoval a vyjel z  garáže, tak to fungovat začalo. ale jestli to má na svědomí nastartování a nebo že jsem vyjel z garáže nevím, zvlášt když mobilní signál je výborný všude. A nebo je potřeba opravdu splnit obě podmínky a to nejen mobilní, ale i GPS signál, viz odpověď škodovky -první věta boldem (což by bylo blbý, když si člověk nechá auto třeba v podzemní garáži a nefunguje pak nic, nejen funkce spojené s polohou)

 

 

Editováno: , autor: prase66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

už jsem si se supportem napsal asi 20 mailů (nepřeháním) ale nikam to nevede. není rozdíl jestli použivám webový portál nebo aplikaci. Když nastavím oznámení o oblasti nebo rychlosti samo se z rozmezí vteřin až hodin deaktivuje. nefunguje houkání/blikání. pozici zaparkování ukáže. kilometry ukáže. řekli mi že na infotaimentu musí svítit bílá zeměkoule jako znak spojení se službami connect. při zapnutém zapalování svítí. při vypnutém je červené. prý je to tak dobře. abych se ve fungování služby orientoval napsal jsem asi 10 konkrétních dotazů (jak funguje spojení s vozem, kolem signálů GPS a GSM a další, odpověd žádná. Na portále nastavím aktivaci služby a oni to nevidí :-). Při aktualizaci v aplikaci bych prý měl vidět že se aktualizovalo. Já vidím pouze x dní starý stav. Stav oken a dveří neodpovídá realitě i když infotaiment hlásí že služby jsou připojeny. předáno k řešení dalším kolegům ve škodovce, zatím bez reakce. jak jsem se díval na hodnocení aplikace v google play tak nejsem asi jediný (viz příloha) a děje se to po posledních aktualizacích . docela tristní hodnocení za placenou službu. u těchto informací (zamčeno, okénka, opuštění oblasti) je opravdu špatné pokud zobrazují jiné než aktuální stavy a nedá se na to spolehnout. Zatím mám tuto službu první rok zdarma, uvidím co bude za rok a podle toho se rozhodnu.  věřím že někomu to chodí dobře ale já už vyčerpal nápady (a škodovka asi taky :-(

a.jpg

 

Editováno: , autor: prase66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano. nakonec jsem vymazal z telefonu celou aplikaci at to nekomplikuju a pouze pracoval pouze s webovým portálem. vymazal jsem auto a pak celé zadal znovu. nepomohlo. pak jsem znovu zkoušel nainstalovat aplikaci, i podle rad supportu mazal pamět a mezipamět aplikace. podle mě, aspon jak to vypadá, to funguje tak, že auto není připojené (a nebo nestabilně) k jejich službě a pokud zadám přes portál nebo aplikaci nějakou změnu a jejich servery nejsou v tu chvíli spojené s autem aby si to nějak vzájemně odsouhlasili, tak změna se na jejich serverech neuloží. Protože když jsem úplně na začátku aktivoval oznámení o rychlosti a jedno oznámeni oblasti tak to drželo aktivní neustále, když jsem přidal další oznámení o oblasi tak to se už pořád dokola deaktivovalo a když jsem ty dvě co držely aktivní smazal a zadal znovu tak už taky blbly taky  a když jsem teď na portále zadával auto znovu a pak jsem zadával kod do infotaimentu, tak to neustále hlásilo že nemá spojení se servery (byť bílá zeměkoule říkala že ano) až jsem to vzdal a dál auto nepároval a vypnul aby po dvou hodinách přišel mail že auto je spárováno :-). Ale opravdu je to divné, vysílače na všechny tři operátory mám na dohled, jejich signál je taky plnej (podle mobilů, máme simky pro všechny tři operátory) a auto hlásí že je připojené. ve škodovce řekli že připojení auta by nemělo mít vliv na to že se to na portále deaktivuje, ale mě z toho vychází že ano. nastavuji když mám auto na různých místech a nastarované abych eliminoval co se dá. samozřejmě jsem resetoval i rádio, ale to by na to asi nemělo mít vliv, jednotka na telefonování (já nemám zvlášt sim kartu na připojení ale používá se ta co je natrvdo ve voze na ecall system) je něco jiného ale tu nemám možnost restartovat. možná odpojit baterku a počkat, ale nevím co by mi na to pak auto řeklo.

Editováno: , autor: prase66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohuzel se musim pridat a souhlasit s tim co pises, plus mi v naproste vetsine pripadu nefunguje spousteni nezavisleho topeni nebo vetrani pres appku... Je proste videt, ze Skodovka umi delat dobra auta, ale v onlinu jsou tragicky pozadu a hlavne ze si s tim nikdo nevi rady a to uz to pouzivam temer dva roky, kdyby slo o nekolikamesicni porodni bolesti, tak se to necha jeste pochopit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno se mi ze Škodovky ozvali, že provedli na službě nějaké, blíže nespecifikované úpravy a mám vyzkoušet. A kupodivu (aspoň mě ano) to začalo fungovat jak má...  Pro android aplikaci jsem klasicky musel smazat v nastavení telefonu její pamět / mezipamět, jinak appka blbla dál. Netuším co s tím dělali ale třeba (i když jsem pesimista) to bude ted stabilnější a stojí to aktuálně zase za vyzkoušení.

Editováno: , autor: prase66
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...